Liniştea dinaintea furtunii? Ce spune Poliţia Rutieră Constanţa despre automobilele bulgăreşti
Liniştea dinaintea furtunii?: Ce spune Poliţia Rutieră Constanţa despre automobilele bulgăreştiPerceput de mulţi drept singura modalitate prin intermediul căreia poţi circula cu un automobil fără a achita taxele aferente statului Român, fenomenul generat de înmatriculările în Bulgaria pare să se sfârşească. Guvernanţii doresc ca, prin intermediul unor modificări ale OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state, deţinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul, reşedinţa ori rezidenţa normală în România, să circule pe drumurile publice pentru o perioadă de maximum 90 de zile de la data dobândirii titlului, dar nu mai mult de 90 de zile într-un an calendaristic.
Cu toate acestea, şefii Serviciului Rutier Constanţa precizează că, până la acest moment, nu există niciun document oficial cu privire la limitarea circulaţiei pe drumurile publice a automobilelor înmatriculate în alte state. „Fără legea propriu-zisă, nu putem face nimic". Asta spun şefii din cadrul Serviciului Rutier Constanţa în ceea ce priveşte limitarea circulaţiei pe drumurile publice din România a automobilelor înmatriculate în alte state. Cu toate acestea, oamenii legii de la malul mării spun că vor continua campania demarată în trecut, prin intermediul căreia s-a realizat o bază de date a maşinilor înmatriculate atât în Bulgaria, cât şi în alte state, precum şi a utilizatorilor acestora.
Foarte interesant, aproape în paralel cu autorităţile române, Parlamentul de la Sofia va adopta o serie de amendamente legale care vor face imposibil ca o maşină al cărei proprietar are domiciliul într-o altă ţară să continue să poarte un număr de înmatriculare din Bulgaria. Mai mult decât atât, prin intermediul modificărilor legale, aleşii bulgari doresc ca noul proprietar să fie obligat să înmatriculeze maşina la adresa sa de domiciliu în termen de 14 zile de la cumpărare, iar după expirarea termenului mai sus precizat vechiul număr de înmatriculare a vehiculului să nu mai fie valabil. În aceste condiţii, sistemul care a adus încasări uriaşe în vistieria Bulgariei pare că va fi îngenuncheat chiar de către cei care se bucură de pe urma lui. Cu toate acestea, prin târg umblă vorba că vecinii noştri au şi găsit câteva soluţii, aparent riscante, dacă autorităţile române vor limita circulaţia pe drumurile publice a automobilelor înmatriculate în alte state. Una dintre „minuni" pare să fie obţinerea unei rezidenţe în Bulgaria.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp