Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:31 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mama de criminal, prezenta la procesul fiului Grigoras, complicele lui Slepac, prefera arestul

ro

12 Aug, 2010 00:00 1597 Marime text

Debut la Tribunalul Constanţa. Mult mediatizatul caz „crimele lui Şlepac“ a început ieri la Tribunal. De bine ce a început, s-a şi amânat, dat fiind că unele dintre firmele implicate în acest caz nu au primit citaţiile şi nu şi-au trimis reprezentanţii la instanţă.

Procesul în care Valentin Şlepac, Sergiu Bahaian şi Adrian Grigoraş sunt judecaţi pentru multiple înşelăciuni şi asasinarea mai multor oameni ai străzii a avut ieri prima înfăţişare la instanţă. Alături de cei trei indivizi, mai sunt cercetaţi şi Edward Marian Mărculescu, Dan Liviu Iovan şi George Florian Oprea, acuzaţi, la rândul lor, de săvârşirea mai multor înşelăciuni cu consecinţe deosebit de grave. Acuzaţiile exacte ce li se aduc sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, omor calificat şi deosebit de grav şi instigare la asasinat. În sala de judecată a fost prezentă şi mama lui Adrian Grigoraş, tânărul de 21 de ani care a mărturisit, în timpul urmăririi penale, că l-ar fi sprijinit pe Şlepac în comiterea unora dintre asasinate. Dat fiind că Grigoraş era minor la momentul săvârşirii unora dintre infracţiuni, legislaţia în vigoare prevede faptul că unul dintre părinţii săi trebuie să asiste la proces. În aceste condiţii, mama sa l-a putut auzi pe fiu cum a cerut să fie lăsat, în continuare, în arest. „Ştiu care este gravitatea faptei mele. Sunt conştient de ceea ce am făcut şi ştiu că este imposibil să fiu judecat în stare de libertate. De aceea, vă cer să mă lăsaţi în arest“, a afirmat Grigoraş în faţa judecătorului.

Şlepac, zâmbitor între mascaţi

Aceeaşi atitudine a fost adoptată şi de Şlepac, individul care a mărturisit comiterea cu sânge rece a cel puţin patru asasinate, transformându-se astfel în criminalul în serie numărul 1 al României, din ultimii 20 de ani. Flancat de doi mascaţi şi încătuşat, dar zâmbitor şi plin de bună dispoziţie, Şlepac le-a declarat senin judecătorilor că n-ar vrea să părăsească penitenciarul. De menţionat că acesta a fost ţinut în afara boxei arestaţilor, unde erau deja înghesuiţi Grigoraş, Bahaian şi Mărculescu. Singur, doar Bahaian a cerut, prin intermediul avocatului, să fie eliberat, apărătorul vorbind despre „subţirimea“ probatoriului în ceea ce priveşte acuzaţiile de instigare la omor calificat aduse lui Bahaian.
În ceea ce-l priveşte pe Iovan - judecat în stare de libertate -, acesta a cerut amânarea procesului, astfel încât să aibă timp să-şi angajeze un avocat. În sală mai erau prezente şi rudele victimelor călăilor Şlepac şi Grigoraş, unele dintre acestea constituindu-se părţi civile în dosar şi solicitând mai multe mii de euro cu titlul de daune morale. Instanţa a amânat procesul pentru data de 7 septembrie, când urmează să fie citit rechizitoriul şi să fie audiaţi inculpaţii. George Florian Oprea, cel de-al şaselea inculpat, va fi citat cu mandat de aducere cu însoţitor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii