Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marinarii de pe Spica Gas vor veni acasa

ro

13 Nov, 2009 01:35 934 Marime text
În urma implicării Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor, cei şapte marinari români de pe nava Spica Gas, abandonaţi în Grecia, vor reveni acasă.

Potrivit reprezentantului Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor pentru România, Adrian Mihălcioiu, cei şapte marinari nu şi-au mai primit salariile restante, valoarea totală fiind de 50.000 de euro. Pentru a veni în sprijinul acestora, ITFa demarat acţiune în instanţa elenă pentru a se trece la vânzarea navei Spica Gas, marinarii urmând să-şi primească banii ulterior.

Echipajul de pe Spica Gas era format din şapte români şi şapte filipinezi şi a fost părăsit de armator din luna septembrie. Reamintim că nava a plecat în voiaj din Portul Midia, iar echipajul reclamase încă de atunci că are probleme cu încasarea drepturilor salariale, dar, la vremea respectivă, armatorul i-a asigurat că, odată ajunşi în Grecia, restanţele vor fi plătite.

Spica Gas a ajuns la greci, acum se află în portul Pireu şi, în loc să-şi respecte promisiunile, armatorul a „uitat" de echipajul neplătit, iar nava a fost declarată abandonată.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii