Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:27 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre îşi laudă doar succesele?! Alba-neagra pe daune cu ANI

ro

23 May, 2011 00:00 1324 Marime text

cap_10.jpgAşa cum arătam în ediţiile anterioare şi cum a relatat întreaga suflare mass-media, primarul Radu Mazăre a anunţat la începutul acestei luni, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe ritmuri săltăreţe, că a câştigat procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, instituţia fiind obligată să-i acorde despăgubiri de 5.000 de lei, plus cheltuieli de judecată. Ceea ce nu a reieşit însă din gloriosul discurs al edilului Constanţei a fost faptul că, înainte de a câştigat procesul cu ANI, pierduse un altul, cu aceeaşi instituţie.

Mai exact, este vorba despre dosarul cu numărul 1731/36/2009, înregistrat pe rolul Secţiei Contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României pe data de 10 septembrie 2010. Procesul reprezintă în fapt recursul promovat de Agenţia Naţională de Integritate împotriva deciziei Curţii de Apel Galaţi pronunţată în favoarea edilului de Constanţa. Litigiul a izbucnit în instanţă în aceeaşi perioadă în care a debutat şi conflictul câştigat definitiv şi irevocabil de primarul Mazăre şi în urma căruia ANI a fost obligată la plata unor despăgubiri morale de 5.000 de lei pentru prejudiciul moral cauzat primarului de la malul mării. În acest context, este de precizat că judecătorii gălăţeni pronunţaseră o soluţie similară şi în litigiul înregistrat sub numărul 1731/36/2009, sentinţa sunând în felul următor: „admite acţiunea în parte. Dispune anularea actului de constatare nr. A/1173/211/2009 din 25.11.2009. Obligă autoritatea pârâtă să-i plătească reclamantului suma de 5.000 de lei cu titlul de daune morale, plus 2.380 de lei cu titlul de cheltuieli de judecată".

Sentinţă răsturnată la Curtea Supremă

Aşa cum am precizat anterior, soluţia a fost atacată de reprezentanţii ANI în recurs, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Culmea, Curtea Supremă a dat peste cap verdictul iniţial: „admite recursul. Casează sentinţa şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe". Scurt, pe doi. Adio, daune morale! Sau cel puţin pentru moment, dat fiind că procesul se va relua la Curtea de Apel Galaţi, aceeaşi instanţă care i-a dat dreptate lui Mazăre de la bun început, considerând că primarul a fost prejudiciat de Agenţia Naţională de Integritate. Nu în ultimul rând, este de menţionat că ambele procese intentate de Radu Mazăre Agenţiei Naţionale de Integritate s-au desfăşurat la Curtea de Apel Galaţi după ce Curtea Supremă a admis cererile formulate de ANI de strămutare a cauzelor, pentru asigurarea unui proces corect. În aceste condiţii, dosarele au fost mutate de la Constanţa la Galaţi. Iniţial, Mazăre a fost declarat câştigător în ambele litigii, însă situaţia s-a schimbat, astfel cum am arătat, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii