Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 13 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Moştenitorii" lui Beinur

ro

21 Mar, 2011 02:15 8263 Marime text
cap_8.jpgDespre Geladin Beinur şi Erdivan Rustem s-a spus că ar fi apropiaţi ai liderului lumii underground din Mangalia

Cu liderul asumat - Nuredin Beinur - ţinut după gratii de mai bine de cinci luni, şi cu locotenenţii principali ai acestuia colegi de celulă, lumea underground din sudul litoralului pare să fi fost decapitată în urma acţiunii desfăşurate în toamna anului trecut de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cu toate acestea, surse informate vorbesc despre o oarecare regrupare a aşa-numiţilor „moştenitori" ai lui Beinur, puştii ţinuţi în liniile doi şi trei, aspirând la un statut similar cu cel al „şefului de pe litoral".

Implicaţi în 2008 într-un scandal cu o gaşcă apropiată grupării lui Raim, altercaţie în urma căreia unul dintre tovarăşii lor, Vasile Cosmin Niţă, şi-a pierdut viaţa, Geladin Beinur şi Erdivan Rustem au fost identificaţi la vremea respectivă drept fideli ai grupării conduse de Beinur. În contextul unei posibile regrupări şi „redistribuiri" de forţe, este de menţionat că nici Geladin Beinur şi nici Erdivan Rustem nu sunt străini de instanţele de judecată. Nu o dată, indivizii au trecut pragul Judecătoriei Mangalia, fie în procese civile, fie cel mai adesea în cauze penale. În ceea ce-l priveşte pe Geladin, acesta a fost implicat într-un dosar privind loviri şi alte violenţe, înregistrat la data de 29 august 2006 pe rolul Secţiei penale a Judecătoriei Mangalia.

Geladin, condamnat la amendă penală

Cauza a fost înregistrată sub numărul 431/254/2006 (456/2006), iar Geladin Beinur, Alexandru Crăciun Iordache şi Ion Topor aveau calitatea de inculpaţi, în timp ce Marius Dumitru Burduf era parte civilă. După mai multe amânări, pe data de 26 aprilie 2007, judecătorii au pronunţat un verdict. Prin sentinţa penală nr. 168/26.04.2007 a Judecătoriei Mangalia, Geladin Beinur, Alexandru Crăciun Iordache şi Ion Topor au fost achitaţi pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare, pe motiv că fapta nu există. Ion Topor a fost achitat şi pentru loviri sau alte violenţe, judecătorii apreciind că faptele nu au fost săvârşite de el, în timp ce Alexandru Crăciun Iordache a fost condamnat la plata unei amenzi penale de 450 de lei, fiind găsit vinovat de săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. O pedeapsă identică i-a fost aplicată şi lui Geladin, iar cei doi condamnaţi au fost obligaţi să-i achite lui Marius Dumitru Burduf suma de 1.353,15 lei, reprezentând despăgubiri civile, din care 153,15 lei fiind daune materiale, iar restul de 1.200 de lei fiind daune morale. Restul pretenţiilor civile au fost respinse, iar Crăciun şi Geladin au fost obligaţi şi la plata a câte 200 de lei, cu titlul de cheltuieli de judecată.

Rustem, executat de Vodafone

La rândul său, numele lui Erdivan Rustem apare în trei dosare aflate pe rolul Judecătoriei Mangalia şi într-unul de la Tribunalul Bucureşti. Astfel, pe 30 martie 2010 Rustem a fost chemat într-un proces de executare silită, desfăşurat la Secţia civilă a Judecătoria Mangalia, cauza fiind înregistrată sub numărul 1059/254/2010. În dosar, Biroul Executorului Judecătoresc Ionică Sarkis solicita încuviinţarea executării silite a lui Erdivan Rustem, în calitate de debitor al SC Vodafone Romania SA. Pe 14 aprilie 2010, prin încheierea nr. 416/C, instanţa a admis cererea formulată de executorul judecătoresc Ionică Sarkis. „Încuviinţează executarea silită a debitorului Rustem Erdivan la cererea creditoarei SC Vodafone Romania SA, în temeiul titlului executoriu reprezentat de sentinţa civilă nr. 9469 din 02.06.2008 pronunţată de Judecătoria Constanţa", se arată în dispozitivul instanţei. De asemenea, mai era prevăzut faptul că executarea silită includea şi recuperarea cheltuielilor de executare. Sentinţa era fără cale de atac. Cu un an înainte, mai precis pe 17 septembrie 2009, la aceeaşi instanţă fusese înregistrat dosarul cu numărul 2996/254/2009, al cărui obiect era „plângere împotriva ordonanţei procurorului privind măsurile preventive", iar petenţi erau Iaşar Ismail şi Erdivan Rustem, care erau „ţintuiţi" în Mangalia prin hotărârea unuia dintre procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia. Totuşi, pe 18 septembrie 2009, instanţa Judecătoriei Mangalia a admis plângerea celor doi şi le-a revocat măsura preventivă.

Agresat de Mannix Pădure

Conform minutei hotărârii pronunţate de judecătorii de la Mangalia, aceştia au admis „plângerea formulată de învinuiţii Ismail Iaşar şi Rustem Erdivan împotriva ordonanţei procurorului dată la 16.09.2009 în dosarul numărul 1909/P/2009 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia". Astfel, instanţa a hotărât revocarea măsurii obligării de a nu părăsi localitatea dispusă faţă de cei doi învinuiţi, decizia putând fi atacată în recurs, la Tribunalul Constanţa. Într-adevăr, procurorii au declarat recurs, iar dosarul a ajuns la Constanţa. Chiar şi aşa, pe 21 septembrie 2009 instanţa a respins ca nefondat recursul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia împotriva încheierii numărul 38/P/18.09.2009 a Judecătoriei Mangalia. Foarte interesant însă este faptul că numele lui Erdivan Rustem apare şi într-un proces de loviri sau alte violenţe, datând din 2006, în care Rustem este parte vătămată, iar printre inculpaţi se numără nimeni altul decât Mannix Pădure, în prezent arestat alături de Nuredin Beinur, în dosarul de la Bucureşti. Astfel, cauza cu pricina a fost înregistrată pe 31 august 2006 la aceeaşi instanţă a Judecătoriei Mangalia, sub numărul 914/254/2006 (464/2006), la Secţia penală. Inculpaţi pentru loviri sau alte violenţe erau vestitul Mannix Pădure, Vasile Moldovan (fost Pădure), Iusein Sinan Suliman, Şchiru Suliman, Onasis Ismail, Redivan Ramazan şi Negimedin Suliman, iar victimele erau Marius Iacob şi Erdivan Rustem. Interesant, soluţia din proces nu este afişată pe Portalul instanţelor de judecată.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tomass 21 Mar, 2011 14:45 Dupa nume numai romani(otomani) adevarati.