Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:41 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu comentez!" Cum a pierdut comisarul-şef Tobă procesul pentru şefia Poliţiei de Frontieră

ro

19 Jul, 2012 01:00 2871 Marime text
cap_3.jpgCurtea de Apel Bucureşti a admis o probă cu înscrisuri, urmând ca din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor să se depună la dosar actele desecretizate pentru a fi studiate de un judecător calificat

Judecata în dosarul în care comisarul-şef de poliţie Adi Traian Octavian Tobă, fostul inspector-şef al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, actuala Gardă de Coastă Constanţa, a contestat decizia de eliberare din funcţie, s-a terminat. Curtea de Apel Bucureşti a decis să respingă acţiunea comisarului-şef de poliţie ca nefondată, însă hotărârea poate fi atacată cu recurs. Amintim că aproape de Ziua Poliţiei de Frontieră, 24 iulie, Adi Tobă a primit, prin fax, ordinul lui Vasile Blaga, pe atunci ministrul Administraţiei şi Internelor, prin intermediul căruia i s-a adus la cunoştinţă că este eliberat din funcţie. În iulie 2010, comisarul-şef Tobă a contestat ordinul primit, deoarece nu era semnat de Vasile Blaga, actul conţinând ştampila Direcţiei de Resurse Umane din cadrul ministerului.

Pe data de 4 octombrie 2010, pe rolul Curţii de Apel Bucureşti a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 8937/2/2010, având ca obiect „anulare act administrativ". Portalul instanţelor de judecată arată că Adi Traian Octavian Tobă - la cabinet avocat Cătălin Radu Dancu, fost candidat pentru fotoliul de primar al municipiului Constanţa, a avut calitatea de reclamant. Asta în timp ce Ministerul Administraţiei şi Internelor a fost pârât, alături de Garda de Coastă Constanţa. În şedinţa din data de 25 martie 2011, judecătorii au constatat lipsa de procedură cu Ministrul Administraţiei şi Internelor, ulterior dispunând amânarea cauzei pentru data de 20 mai, când s-a constatat că procedura de citare de la termenul de judecată nu a fost legal îndeplinită. La data de 17 iunie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a admis proba cu înscrisuri, urmând ca din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor să se depună la dosar actele desecretizate pentru a fi studiate de un judecător calificat. După alte câteva amânări, la data de 2 mai, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit un nou termen de judecată pentru a da posibilitatea Ministerul Administraţiei şi Internelor de a depune la dosar o serie de documente, precum şi pentru a fi introdusă în cauză Garda de Coastă Constanţa. La ultima înfăţişare, magistraţii au respins excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a Gărzii de Coastă. Totodată, judecătorii bucureşteni au respins acţiunea ca nefondată. Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la comisarul-şef Tobă cu privire la decizia Curţii de Apel, însă acesta nu a dorit să comenteze pe marginea subiectului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii