Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O firmă din Piatra Neamţ a luat patru contracte de la Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL

ro

08 Jul, 2011 00:00 1626 Marime text
Societatea care se va ocupa de realizarea a două cămine culturale la Independenţa şi Negru Vodă, a unei grădiniţe la Topraisar şi a unui club pentru pensionari la Negru Vodă, SC Alibi SRL, din Piatra Neamţ, a obţinut, în premieră, aceste contracte de la Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL.

În plan judeţean, firma nu a mai realizat nicio astfel de lucrare. Interesant este cum această firmă a reuşit, dintr-un foc, să ia patru contracte, mai ales că sumele pentru care au fost predate acestea nu sunt deloc modice. Astfel, pentru primul dintre contracte, privind reabilitarea şi modernizarea căminului cultural din Independenţa, Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL oferise 1,1 milioane lei, însă contractul a fost predat pentru 900.000 de lei. În afara firmei câştigătoare, la licitaţie a mai participat şi o altă societate.

Alt contract câştigat de firma din Piatra Neamţ este cel pentru reabilitarea şi modernizarea grădiniţei din comuna Topraisar, contractul fiind predat pentru puţin peste jumătate din suma pe care autoritatea contractantă era dispusă să o cheltuiască, adică 596.000 de lei, faţă de un milion de lei, fără TVA, valoarea iniţială a contractului. Şi această procedură a fost dorită şi de o altă firmă în afara celei desemnate câştigătoare.

La Negru Vodă, aceeaşi firmă a luat pe mână două contracte: unul de 690.000 de lei, fără TVA, pentru reabilitarea şi modernizarea căminului cultural şi altul de 450.000 de lei¸ fără TVA, pentru reabilitarea şi modernizarea clubului de pensionari. Pentru prima licitaţie, DPPJ era dispusă să dea maximum un milion de lei, fără TVA, iar pentru cel de-al doilea, 1,3 milioane de lei, adică de trei ori suma pentru care a fost predat contractul într-un final.

Firma fost înfiinţată în 1991. De-a lungul timpului, societatea a mai avut şi alte denumiri, Acral SRL şi Alistar Service SRL. Ultima denumire, Alibi SRL, a primit-o din 2006. Domeniul principal de activitate a firmei este fabricarea de mobilă. De remarcat că societatea are atât de multe obiecte de activitate, încât sunt cuprinse în cinci pagini A4, nici mai mult nici mai puţin decât 252. În ediţia online puteţi vizualiza întreaga listă. Societatea îi are ca asociaţi pe Angela (Baciu) Alistar, Angelo Dumitru Alistar şi pe Vasile Brehuţă, primii doi fiind şi administratori ai firmei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii