Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:04 28 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pensia, Garda de Coastă şi Poliţia de Frontieră Sub „cârma" lui Făină

ro

31 Aug, 2011 02:42 5674 Marime text
Gagos.jpgDeşi împuternicirea comisarului şef Făină Gagoş pentru comanda IJPF Constanţa a expirat pe 12 august, surse informate spun că şeful vizează înfiinţarea şi ulterior cârmuirea Gărzii de Coastă. Alături de el, la aceeaşi funcţie aspiră şefii IJPF Tulcea şi Brăila, Cristian Rogojeanu şi Dumitru Radu

Mister total la vârful Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, condus de comisarul şef Dumitru Făină Gagoş. Cu un comandant a cărui împuternicire pe funcţie a expirat de aproape trei săptămâni, Poliţia de Frontieră constănţeană este în aşteptarea ordinelor de la Bucureşti. Care ordine întârzie să apară. În paralel, comandantul constănţean face demersuri pentru înfiinţarea mult-speratei Gărzi de Coastă. De altfel, surse avizate susţin că Făină Gagoş nu ar fi singurul care ar râvni la comanda Gărzii de Coastă, printre „aspiranţii la titlu" numărându-se şi şefii inspectoratelor din Tulcea şi Brăila, anume comisarul-şef Cristian Rogojeanu şi, respectiv, comisarul-şef Dumitru Radu, fostul şef al desfiinţatei Şcoli a Poliţiei de Frontieră Constanţa.

Bucureştiul, în stand-by

gagos_cristian_rogojeanu_ijpf_tulcea.jpgAflat în prag de pensionare, comisarul şef Dumitru Făină Gagoş a fost împuternicit oficial în funcţia de comandant al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa până la data de 12 august. Deşi au trecut aproape trei săptămâni de la aşa-zisul termen limită, până la momentul de faţă, la IJPF Constanţa nu s-a primit niciun document care să lămurească situaţia. În condiţiile în care nu există un act care să infirme, să anuleze sau să anunţe încetarea împuternicirii lui Gagoş sau care să desemneze un alt comandant în fruntea IJPF Constanţa, instituţia merge mai departe, sub cârma lui Făină. La rândul lor, mai-marii de la Bucureşti fie nu par interesaţi de situaţia de la Constanţa, fie sunt în stand-by, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră netransmiţând până la acest moment un răspuns la Constanţa cu privire la funcţia de inspector şef al Frontierei. În paralel, însă, se pare că nici comandantul IJPF Constanţa nu stă degeaba: cu o pensionare care bate practic la uşă şi care a fost deja amânată cu şase luni, comisarul-şef Gagoş ar face „lobby" pentru înfiinţarea mult-râvnitei Gărzi de Coastă.

Lobby cu Rogojeanu şi Radu

Demersurilor sale s-ar alătura, spun sursele, eforturile susţinute ale şefului Poliţiei de Frontieră Tulcea, comisarul-şef Cristian Rogojeanu, şi cele ale comisarului-şef Dumitru Radu, alungat în urmă cu circa două luni, de la comanda fostei Şcoli a Poliţiei de Frontieră Constanţa. Plecarea de la instituţia din Constanţa l-a trimis pe comisarul-şef Radu pe „mealeagurile" brăilene, unde a preluat comanda Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, funcţie echivalentă cu cea lăsată în urmă. Totuşi, dat fiind că toţi cei trei şefi de inspectorate sunt din Constanţa, fiecare dintre ei are motive egale să spere că nu numai că Garda de Coastă se va înfiinţa, dar că funcţia de comandant al Gărzii îi va reveni luni. Iar în această situaţie, ţinând cont de lupta aprigă dusă de Făină Gagoş pentru înfiinţarea Gărzii, pare greu de crezut că eforturile îi vor fi zadarnice şi că mai-marii Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră îl vor trimite la pensie. Caz în care alte şase luni vor trece peste Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră cu Dumitru Făină Gagoş la comandă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii