Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:56 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Periplul afaceristului mangaliot Beinur Nuredin, eliberat pentru a şasea oară de Curtea de Apel Bucureşti

ro

31 May, 2011 01:32 1899 Marime text
Magistraţii din cadrul Curţii de Apel Bucureşti au decis, din nou, punerea în libertate a cunoscutului om de afaceri din municipiul Mangalia, Beinur Nuredin, reţinut sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj, instigare la şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi complicitate la evaziune fiscală. După cum era de aşteptat, hotărârea Curţii de Apel Bucureşti a fost atacată de procurori, urmând ca recursul să fie tranşat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. De menţionat că până în prezent Beinur Nuredin, care potrivit unora ar fi liderul lumii underground din partea de sud a litoralului, a fost eliberat de şase ori de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, iar tot de atâtea ori a fost dezamăgit de Înalta Curte.

Curtea de Apel Bucureşti i-a dat prima speranţă afaceristului mangaliot Beinur Nuredin pe data de 21 ianuarie 2011, când în temeiul art.160/8a, alin.2, Cod procedură penală, s-a admis cererea de liberare provizorie sub control judiciar, formulată de petentul-inculpat Beinur Nuredin, dispunând punerea în libertate provizorie a inculpatului, de sub puterea MAP nr.16/F/U.P./13.X.2010, emis de Curtea de Apel Bucureşti, dacă nu este arestat în altă cauză. Pe data de 8 martie 2011, magistraţii bucureşteni au admis, din nou, cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulată de „inculpatul Nuredin Beinur". În aceeaşi sentinţă, magistraţii bucureşteni au decis ca, în baza art. 1608a alin. 2 Cpp, să admită cererea de liberare provizorie pe cauţiune formulată de inculpatul Popa Valentin. „Dispune punerea în libertate provizorie pe cauţiune a inculpatului Popa Valentin de sub puterea MAP nr. 22/UP/13.10.2010 emis de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia I Penală, dacă nu este arestat în altă cauză", se mai arată în decizia instanţei. Pe data de 25 martie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererile de liberare provizorie sub control judiciar formulate de „inculpaţii Nuredin Beinur şi Popa Valentin", dispunând punerea în libertate provizorie, sub control judiciar, a inculpaţilor dacă nu sunt arestaţi în altă cauză. Tot instanţa bucureşteană a mai admis cererea de liberare provizorie pe cauţiune formulată de Erchin Nuredin, fratele lui Beinur Nuredin. „În baza art. 1608a alin. 6 Cpp respinge, ca neîntemeiată, cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulată de inculpatul Pădure Mannix. În baza art. 1603 Cpp respinge cererea formulată de inculpatul Niţoi Cristinel privind modificarea obligaţiilor fixate odată cu liberarea sa provizorie pe cauţiune (...)", se mai arată în decizia instanţei.

13, zi cu noroc, pentru unii

Pe data de 13 aprilie 2010, judecătorii au hotărât să disjungă cauza faţă de inculpatul Petre Cantranjev şi s-a dispus formarea unui dosar separat, fiind admise totodată cererile de liberare provizorie sub control judiciar formulate de Beinur Nuredin, Erchin Nuredin şi Valentin Popa. Câteva zile mai târziu, mai exact pe data de 29 aprilie 2011, instanţa bucureşteană a admis cererile de liberare provizorie sub control judiciar formulate de inculpaţii Beinur Nuredin, Erchin Nuredin şi Valentin Popa, dispunând punerea în libertate provizorie, sub control judiciar, a celor trei şi respingând, ca neîntemeiate, cererile subsidiare formulate de Nelu Mihai Balaban şi Mannix Pădure privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea. Pe data de 18 mai 2011, după ce procurorul de şedinţă a aproape că a leşinat în timpul declaraţiilor comisarului-şef Cristinel Niţoi, fostul adjunct al Poliţiei Neptun, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât să admită cererile de liberare provizorie sub control judiciar formulate de Beinur Nuredin şi Erchin Nuredin. Decizia a fost atacată de procurori, urmând ca recursul să fie tranşat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României zilele acestea. Următorul termen a fost fixat pentru data 8 iunie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ina 31 May, 2011 17:02 Astfel de oamenii,ar trebui sa primeasca pedeapsa pe viata,pusi la munca grea in mina si in agricultura,sa nu aibe timp nici sa doarma dupa cat rau au facut semenilor,lor.