Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politistii angreneaza tinerii in voluntariat (galerie foto)

ro

04 Nov, 2009 02:01 2672 Marime text
voluntariat.jpgColaborarea dintre poliţiştii constănţeni, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa şi Grupul AVIF - „Antiviolenţă intrafamilială" s-a materializat în campania socială „Nu tolerez violenţa!".

Proiectul inclus în programul „Youth in action", finanţat de Comisia Europeană, se bazează pe voluntariat şi se adresează tinerilor constănţeni, cu scopul de a-i sensibiliza în legătură cu violenţa domestică, mai ales cea generată de consumul de alcool, şi efectele devastatoare ale acesteia. Activităţile au debutat în cadrul Liceului Teoretic „Decebal". Elevii au fost sfătuiţi să nu discute în contradictoriu cu o persoană aflată în stare de ebrietate, ci să abordeze problema care îi preocupă în momentul în care persoana este lucidă, să nu ridice tonul, chiar dacă nu sunt de acord cu cele afirmate, să-şi prezinte argumentele încercând să nu irite celălalt partener implicat în discuţie şi să-şi controleze reacţiile, chiar dacă este foarte greu uneori. Poliţiştii încearcă o comunicare interactivă cu tinerii, care au fost încurajaţi să propună activităţi şi soluţii care să contribuie la diminuarea violenţei domestice, iar unii dintre ei au dorit să împărtăşească şi celorlalţi din experienţa proprie ca voluntar în cadrul diferitelor ONG-uri şi instituţii din Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • costin 02 Apr, 2012 16:24 Mi-as fi dorit sa lucrez in politie dar nu am avut sansa asta .Ma inscriu ca voluntar cf legii 195/2001 dar cum se procedeaza? louis22ro@yahoo.com e adresa mea de mail.astept raspunsuri
  • Ciobanu C. Silviu_Ciprian 06 Jun, 2010 01:40 Buna seara.Sunt din Olt si as vrea sa fiu si eu voluntar in politie.Multumesc.
  • el_corasonel 10 Nov, 2009 20:13 buna sunt din cta si vreau sa ma bag si eu ca voluntar in politie ..cine ma poate ajuta.. astept email : el_corasonel@yahoo.com va multunesc