Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:47 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pompier de la Centrala Nucleara, la furat din vagoane

ro

05 Nov, 2009 02:50 1430 Marime text
Descindere de forţe ale Poliţiei Transporturi la locuinţele a opt persoane suspectate că ar face parte dintr-o reţea infracţională specializată pe furturi din vagoane. Cu această ocazie, anchetatorii au descoperit şi un pompier de la Centrala Nucleară, care se pare că s-a reprofilat.

Descinderi la opt membri ai reţelei

Criminaliştii de la Poliţia Transporturi au descins, în cursul zilei de marţi, la opt locuinţe din Mircea Vodă, Saligny şi Cernavodă, domiciliile principalilor suspecţi în cazul reţelei infracţionale. Au fost percheziţionate locuinţele a opt tineri, cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani, despre care oamenii legii aveau informaţii că se ocupă cu sustragerea produselor petroliere din vagoanele trenurilor de marfă care tranzitează zona Medgidia - Cernavodă. Presupuşii membri ai reţelei sunt: Cristian Dumitru şi Adrian Lipan, ambii în vârstă de 24 de ani, din Mircea Vodă, Constantin Soroceanu, de 24 ani, din Cernavodă, Adrian Ceaşnog şi Radu Zuzuleac, în vârstă de 23 ani, din Mircea Vodă, Ionuţ Samara şi Marian Cheroiu, în vârstă de 21 ani, din Saligny şi Iulică Ţurcanu, de 20 ani, din Saligny.

Probe incriminatoare la percheziţiile domiciliare

Anchetatorii au confiscat de la locuinţele acestora mai multe bunuri a căror provenienţă urmează să fie stabilită, printre care: chingi pentru ancorarea mărfurilor în vagoane, cleşti pentru tăierea sigiliilor de la vagoane, bidoane pentru sustragerea combustibililor din vagoanele de marfă, 240 litri de benzină, 2 biciclete medicinale, o cadă, obiecte sanitare, radiatoare electrice, zahăr industrial, saci de îngrăşământ chimic, parchet laminat, gresie, suporturi pentru spoturi şi un autoturism Opel Astra, cu plăcuţe false, aparţinând unuia dintre suspecţi. În maşină au găsit şi 6 bidoane din plastic de 60 litri fiecare, două dintre ele fiind pline cu benzină.

Pompier reprofilat pe furturi din vagoane

Victimă a descinderii oamenilor legii a căzut şi Ionuţ Ţurcanu, în vârstă de 21 de ani, din Saligny, conducător auto la formaţia de pompieri civili din cadrul Centralei Nucleare Cernavodă. Tânărul are antecedente penale pentru furturi din vagoane, iar atunci când a fost găsit, prezenta leziuni la coapsa dreaptă, ce ar fi putut fi provocate prin împuşcătură, despre care oamenii legii presupun că le-a căpătat de la cea mai recentă lovitură, de pe 26 octombrie, când, împreună cu alte trei persoane, a jefuit un tren de marfă. Pompierul a fost escortat către Serviciul de Medicină Legală Constanţa, pentru a fi supus examinării în vederea stabilirii exacte a naturii leziunilor. Poliţiştii de la Transporturi au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate provenienţa tuturor bunurilor şi pentru a identifica vina şi participarea tuturor celor implicaţi. De asemenea, urmează ca oamenii legii să-i coreleze pe suspecţi cu dosarele clasate cu autori anonimi pentru a determina dacă au vreo implicare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii