Precum Pasărea Phoenix Particularul Bosânceanu, din vânat în vânător
Precum Pasărea Phoenix: Particularul Bosânceanu, din vânat în vânător: contestă amenzile primăriei şiAcuzat că face parte dintr-un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism, George Vergiliu Bosânceanu, patron de hotel, a revenit în atenţia magistraţilor constănţeni. Numai că din „vânat", controversatul particular s-a transformat în „vânător", contestând trei sancţiuni aplicate de autorităţile municipiului Constanţa, dar şi o rezoluţie a procurorilor de netrimitere în judecată. Bosânceanu a ieşit din Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Judeţului, la data de 26 aprilie, graţie judecătorilor Curţii de Apel Constanţa, instanţă care a admis recursul afaceristului, dar şi al celorlalţi indivizi arestaţi alături de el pentru trafic de persoane împotriva prelungirii stării de arest.
Pe rolul Judecătoriei Constanţa există dosarul cu numărul unic 7725/212/2012, având ca obiect „plângere contravenţională 36792/19.03.2012; 36802/19.03.2012; 36794/19.03.2012", cauză penală în care George Vergiliu Bosânceanu are calitatea de petent. Acelaşi „rol" în îndeplinesc şi Marian Ciocoiu şi Monica Adriana Ciocoiu. De partea cealaltă, Municipiul Constanţa are calitatea de intimat. Conform reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, cei doi colegi de dosar nu sunt pentru prima dată în lumina reflectoarelor. La sfârşitul anului trecut, organele de anchetă au arătat că George Vergiliu Bosânceanu, Monica Adriana Ciocoiu, Florin Motoi, Ionela Ramona Marin, şi persoanele juridice SC Domip Turism Histria SRL Mamaia, SC Bos Per Scorillo Star SRL Mamaia, SC Best Bos Per Scorillo SRL Constanţa sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control, dar şi fapte de evaziune fiscală. Conform informărilor oficiale, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus, la solicitarea Primăriei Municipiului Constanţa, restabilirea situaţiei anterioare săvârşirii presupuselor infracţiuni mai sus amintite, iar, pe cale de consecinţă, desfiinţarea construcţiei situate în municipiul Constanţa, staţiunea Mamaia, Hotel Histria, din stadiul în care se găsea la vremea respectivă până la stadiul constatat în anul 2008. Câteva zile, unitatea hotelieră a făcut obiectul mai multor vizite ale echipelor de muncitori care s-au apucat de demolarea imobilului, aparent în afara legii. George Vergiliu Bosânceanu are un dosar şi pe rolul Curţii de Apel Constanţa. Cauza penală are numărul unic 543/36/2012 şi obiect „plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată (art.278 ind.1 C.p.p.)". Potrivit Portalului instanţelor de judecată, George Vergiliu Bosânceanu are calitatea de petent. Primul termen în dosar a fost stabilit pentru data de 29 mai 2012.
Cine l-a eliberat
După cum arătam şi mai sus, pe data de 26 aprilie, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au decis punerea în libertate a omului de afaceri Bosânceanu, cercetat pe motiv că ar face parte dintr-un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism. Decizia a fost luată de Completul 1 Urgenţă, prezidat de Cristian Marian Epure şi format din judecătorii Iulian Dan Năstase şi Cristina Eleni Marcu. Alături de Bosânceanu, Curtea de Apel i-a mai eliberat din arest pe Gheorghe Peneoaşu, Marian Roşu, Bogdan Alexandru Barbu, Georgică Andrei Chiciorea, Virgil Helera şi pe Sevghilim Şaban. Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la George Vergiliu Bosânceanu cu privire la cele două dosar înregistrate atât la Judecătoria Constanţa, cât şi la Curtea de Apel, însă acest lucru nu a fost posibil.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp