Procesele şi afacerile Săceanu, şi mai „underground"? (document)
Procesele şi afacerile: Săceanu, şi mai „underground"? (document)Aşa cum arătam în ediţia anterioară, Săceanu a învăţat să se adreseze justiţiei, pentru a-şi executa silit datornicii, folosindu-se de calea şi litera legii, pe care le-a întors în slujba sa. Totuşi, în aceeaşi ordine de idei, este de menţionat că numele lui Ismail Iaşar mai apare şi în dosarul cu numărul 2118/212/2007, înregistrat la Judecătoria Constanţa în luna februarie 2007, în care Poliţia Municipiului Constanţa avea calitatea de petent, iar Iaşar era intimat. Obiectul dosarului îl reprezenta o „plângere contravenţională muncă în folosul comunităţii", iar după mai multe amânări dispuse în cauză, Judecătoria Constanţa a decis să respingă plângerea. Ismail Iaşar nu este străin însă nici de Tribunalul Constanţa.
Instanţele şi procesele
Primul dosar în care figurează la această instanţă a fost înregistrat pe rolul Secţiei penale a Tribunalului pe data de 17 august 2010, sub numărul 37094/212/2009, fiind vorba despre un recurs promovat de Iaşar. Mai exact, cauza priveşte o plângere împotriva rezoluţii sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată, celebrul Iaşar fiind nemulţumit de faptul că Parchetul Judecătoriei Constanţa a refuzat să înceapă urmărirea penală împotriva lui Viorel Bosoancă, pe numele căruia Iaşar formulase anterior plângere penală. Astfel, după ce Judecătoria Constanţa respinsese plângerea sa împotriva rezoluţiilor procurorului, Ismail Iaşar s-a adresat Tribunalului, în recurs, Viorel Bosoancă fiind astfel intimat. Totuşi, spre ciuda reclamantului, în luna octombrie a anului trecut, judecătorii Tribunalului au hotărât să respingă ca nefondat recursul lui Ismail Iaşar promovat „împotriva sentinţei penale nr. 327/26.03.2010, pronunţată de Judecătoria Constanţa în dosarul nr. 37094/212/2010". În plus, Iaşar a fost obligat să achite suma de 140 de lei, cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat. Hotărârea Tribunalului a fost definitivă. În aceste condiţii, este de menţionat că nici numele lui Bosoancă nu era străin judecătorilor constănţeni, individul fiind condamnat în urmă cu aproximativ zece ani pentru contrabandă. Revenind la procesele lui Iaşar, în 2009 acesta s-a adresat Curţii de Apel Constanţa, cu o plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată. De această dată, Ismail Iaşar, împreună cu Gemile Iaşar şi Dinca Trantu s-au plâns instanţei de faptul că nu s-a început urmărirea penală împotriva Olgăi Niculescu, notar public din Constanţa. Dosarul a fost înregistrat pe 27 noiembrie 2009 sub numărul 1655/36/2009, iar pe data de 26 mai 2010, prin sentinţa penală nr. 59/P, instanţa a decis să respingă ca nefondată plângerea lui Iaşar. În ceea ce priveşte afacerile deschise de celebrul Săceanu la începutul anilor 1990, se pare că acestea sunt pe butuci la acest moment. Cele două firme al căror nume a fost asociat cu cel al lui Ismail Iaşar fie au fost radiate, fie se află în lichidare.
Asociaţii lui Săceanu
Totuşi, este de menţionat că la momentul de faţă Iaşar nu mai figurează în societatea Iatsa Medgidia SA, ci numai în firma Minerva SRL, cu sediul pe strada Timişana la numărul 81. Fost asociat în Iatsa Medgidia SA, cu sediul pe strada Independenţei la numărul 3, Săceanu pusese umărul la înfiinţarea societăţii al cărei obiect principal de activitate era reprezentat de „întreţinerea şi repararea autovehiculelor". Ulterior, celebrul personaj s-a retras, lăsând în urmă o firmă aflată la momentul de faţă în dizolvare, conform datelor oferite de www.vrajitorul.eu. În 2009, societatea a avut o cifră de afaceri de 1.620 de lei, profitul net fiind 0, iar datoriile totale fiind de 8.348 de lei. Conform sursei citate, firma este radiată, neavând bilanţul anual depus la Registrul Comerţului pentru anii 2003, 2007 şi 2008. Cea de-a doua firmă în care Săceanu a „băgat" bani este SC Minerva SRL, societatea aflându-se în lichidare, conform Registrului Comerţului. Aceeaşi instituţie precizează faptul că certificatul de înmatriculare este „nepreschimbat în termenul legal", iar capitalul subscris este „sub limita legală". De asemenea, bilanţul anual nu a fost depus la Registrul Comerţului pentru anii 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 şi 2009. În aceste condiţii, informează aceeaşi instituţie, a fost transmisă Tribunalului Constanţa spre soluţionare o cerere de radiere conform articolului 260 din Legea 31/1990. Capitalul social subscris era de 24 de lei, iar acţiunile firmei se împărţeau în mod egal între patru persoane, respectiv Constantin Coteanu, de 47 de ani, Ion Pârvan, de 52 de ani, Ioana Ristea, de 61 de ani, şi, Ismail Iaşar, de 62 de ani. Administratori erau Constantin Coteanu, Ion Pârvan şi Constantin Sărăcin, numirile fiind făcute în anii 1991 - 1992. În ceea ce-l priveşte pe Constantin Coteanu, este de precizat că numele său apare, în afară de SC Minerva SRL, şi în firma Cosmin & Constantin SRL, înfiinţată în 1993.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- vadim 12 Apr, 2011 07:19 pirvan si coteanu sint militieni la fel cu serban ion faceti legatura cu arestarile asa zis camatarilor din pta chiliei-