Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:14 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul lui Nicuşor se judecă pe 30 august

ro

23 Aug, 2010 00:12 1900 Marime text
cap_8.jpgDosar cu emoţiipentru preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.După ce Curtea Constituţională a respins excepţia de neconstituţionalitateinvocată de avocatul său în procesul în care este judecat pentru un abuz înserviciu ce ar fi condus la crearea unui prejudiciu de peste 1.000.000 de euro,Constantinescu trebuie să se prezinte pe 30 august la Judecătoria Constanţa.

MagistraţiiJudecătoriei Constanţa au decis să reia la sfârşitul lunii august procesul încare preşedintele CJC este judecat pentru fapte de corupţie, dosarul fiindsuspendat mai bine de un an, timp în care a fost trimis la CurteaConstituţională. Mai exact, este vorba despre cauza înregistrată sub numărul28590/212/2010 pe rolul Secţiei penale a Judecătoriei Constanţa, în careNicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie subacuzaţia de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată.Potrivit rechizitoriului, în mai-iulie 2008, Constantinescu, în calitate depreşedinte al CJC şi ordonator principal de credite, „nu şi-a îndeplinitîndatoririle şi însărcinările în exerciţiul funcţiei, cu ştiinţă, în mod deliberatşi cu rea-credinţă". Mai exact, procurorii anticorupţie îl acuză că ar fi„refuzat constant să execute obligaţiile de plată ce rezultau din Memorandumulde finanţare nerambursabilă (semnat între Guvernul României şi ComisiaEuropeană), aplicat prin Contractul de Implementare a Măsurii ISPA". Dosarul afost suspendat pe 30 iunie anul trecut, după ce Constantinescu a solicitat,prin intermediul avocatului său, sesizarea Curţii Constituţionale, cu privirela neconstituţionalitatea legii privind organizarea Direcţiei NaţionaleAnticorupţie. După ce au amânat în repetate rânduri pronunţarea privindsesizarea Curţii Constituţionale, magistraţii Judecătoriei Constanţa au admisîn principiu excepţia invocată, stabilind, conform procedurii, că doar Curtea Constituţionalăse poate pronunţa cu privire la aspectele despre care apărarea a susţinut că arfi în dezacord cu prevederile Constituţiei României. Excepţia a fost judecatăla Curtea Constituţională în şedinţa din 29 iunie, iar dosarul s-a reîntors laConstanţa. Prima înfăţişare după reluarea procesului a fost fixată pe 30august, dată la care, dacă nu mai sunt invocate alte excepţii şi dacă esteîndeplinită corect procedura de citare, ar trebui să se dea citire, în şedinţăpublică, actului de inculpare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • TITIREZ 23 Aug, 2010 18:03 Acum vedem ce poate justitia.............
  • Fara Emotii 23 Aug, 2010 10:00 Nu are nici o emotie - stiti bine ca clanul Mazare are la mana toata judecatoria Constanta.