Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:29 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Puncte negre Iată unde ai şanse mari să mori pe drumurile din judeţul Constanţa

ro

19 Oct, 2011 02:39 2098 Marime text
puncte_negre_intrare_in_valu.jpgPe data de 24 iunie 2011, Dinu Panait, de 21 de ani, din Tulcea, a condus o Toyota dinspre Constanţa către Ovidiu

Potrivit datelor puse la dispoziţie de Serviciul Rutier Constanţa, la nivelul judeţului există mai multe zone cu risc crescut de producere a accidentelor rutiere grave, cunoscute ca şi „puncte negre". O astfel de zonă este reprezentată de drumul ce leagă municipiul Constanţa de Lazu. Un alt „punct negru" se află pe sectorul Constanţa - Palazu Mare. Angajaţii Serviciului Rutier Constanţa spun că o porţiune de drum este marcată pe hartă ca punct negru în momentul în care pe respectivul sector sunt înregistrate, într-un interval de cinci ani, zece accidente grave în urma cărora şi-au pierdut viaţa cel puţin cinci oameni.

Pe lângă sectoarele Constanţa - Palazu Mare şi Constanţa - Lazu, lista punctelor negre continuă cu tronsonul Constanţa - Valu lui Traian, zona cuprinsă între reprezentanţa Renault şi centrul de anvelope A - Z, Constanţa - Ovidiu (trei puncte), curba din apropierea localităţii 23 August şi cea de la Crucea.

Exemple mortale

puncte_negre_iesire.jpgÎn dimineaţa zilei de 23 iulie 2011, în jurul orei 08.50, Daniel Vasile, din Bucureşti, a condus un autoturism pe DN3, dinspre localitatea Murfatlar către municipiul Constanţa. În momentul în care a ajuns în localitatea Valu lui Traian, la kilometrul 247, şoferul a părăsit partea carosabilă spre dreapta, a pătruns pe trotuar unde a intrat în coliziune cu un autoturism care era parcat. În urma impactului, autoturismul parcat a ricoşat înainte şi l-a accidentat mortal pe Constantin Militaru, de 73 de ani, din Valu lui Traian. Potrivit poliţiştilor, victima se afla pe trotuar şi a fost prinsă între autoturismul accidentat şi gardul unui imobil. În seara zilei de 21 mai, aproape de localitatea 23 August, Ioan Pintilie, în vârstă de 63 de ani, din municipiul Mangalia, a condus un automobil marca Renault, model Clio, cu numerele de înmatriculare CT 77 PMN, pe drumul naţional 39, către municipiul Mangalia. Potrivit oamenilor legii, în momentul în care a ajuns în curba de la 23 August, din cauza vitezei excesive şi a consumului de alcool, Ioan Pintilie a pierdut controlul direcţiei, iar maşina a lovit în plin parapetul de protecţie după care s-a răsturnat. În urma impactului deosebit de puternic a rezultat decesul Emiliei Pintilie, de 62 de ani, pasageră dreapta faţă în Renault, soţia şoferului. Deşi a fost reţinut pentru 24 de ore, şoferul a fost prezentat instanţei de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia cu propunere de arestare preventivă, însă magistraţii au decis ca individul să fie cercetat în stare de libertate. Pe data de 24 iunie 2011, Dinu Panait, de 21 de ani, din Tulcea, a condus o Toyota dinspre Constanţa către Ovidiu. Ajuns la Popasul Cişmea, şoferul a accidentat mortal un bărbat care s-a angajat în traversarea părţii carosabile prin loc nepermis şi fără să se asigure.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii