Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:25 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raed Arafat la inaugurarea Unitatii de Primire Urgente (galerie foto)

ro

12 Jul, 2010 01:23 3501 Marime text
urgente_unitate.jpgÎn cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa a fost inaugurată o nouă Unitate de Primire Urgenţe, la ceremonie participând şi ministrul Sănătăţii, Cseke Atilla.

_MG_4157.jpgAcum, Urgenţa are parte de o sală de triaj, o sală pentru terapie intensivă şi o cameră pentru izolare, acestea fiind dotate cu aparatură de ultimă generaţie. Panglica inaugurării a fost tăiată de ministrul Sănătăţii, Cseke Atilla şi subprefectul judeţului Constanţa, Mircea Iustian. Printre oficialităţile prezente la inaugurare s-au numărat şi Raed Arafat, fondatorul SMURD, Constantin Dina, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, Gigi Chiru, inspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial în Construcţii (ITC) Constanţa, Francisc Palosi, consulul onorific al Ungariei la Constanţa, dar şi numeroşi medici şi echipaje întregi care lucrează pe Salvare.

_MG_4156.jpgDirectorul medical al SCJU, Liliana Tuţa, a explicat care sunt avantajele şi dezavantajele acestei noi unităţi. „Toţi cei care lucrează la Urgenţă se bucură de această nouă Unitate, pentru că au parte de mult mai mult spaţiu şi aparatură modernă de care se pot folosi pentru a rezolva cât mai repede şi mai bine toate cazurile. În acelaşi timp, există şi unele dezavantaje, care ţin, de data aceasta, de pacienţi. Toată lumea se va înghesui aici, cu toate că funcţionează în paralel şi Urgenţa veche, dar măcar de curiozitate şi tot vin.

_MG_4155.jpgDe mâine (n.r. astăzi) va fi funcţională Unitatea nouă. Cea veche rămâne pentru pacienţii care necesită analize şi pentru cazurile mai uşoare", a declarat Liliana Tuţă. Raed Arafat a declarat că se fac demersuri pentru înfiinţarea unui nou centru SMURD în judeţ. „Mă bucur să văd Urgenţa adusă la standardele anului 2010. Serviciile de urgenţă se află într-o continuă îmbunătăţire. Încercăm înfiinţarea unui centru SMURD la Hârşova, facem demersuri ca să obţinem fonduri pentru paramedici şi am vrea să vedem şi vechea Urgenţă reabilitată", a susţinut Raed Arafat. Pentru ca Unitatea nouă de Primire Urgenţe să fie modernizată a fost nevoie de o investiţie de 2,6 milioane de lei, iar durata lucrărilor a fost de trei ani. „Vreau să mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în acest proiect din 2007 până în 2010. Acest centru este important pentru că va prelua cazurile grave ce pot să apară în sezonul estival. Mă bucur că în plină perioadă de criză putem să inaugurăm secţii noi în spitale", a subliniat Cseke Atilla.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii