Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:15 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sătul de eticheta „corupt" Şef de post de poliţie cere reabilitarea în instanţă

ro

07 May, 2011 01:21 1403 Marime text
Condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, fostul agent şef adjunct Cosmin Iulian Burhală, pe vremuri şef al Postului de poliţie Mihai Viteazu, a cerut să fie reabilitat.

La exact trei ani de la pronunţarea hotărârii definitive de condamnare - verdictul „vinovat" fiind confirmat, ca ultimă instanţă, de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - fostul poliţist Cosmin Burhală s-a adresat judecătorilor Tribunalului Constanţa, cu o cerere de reabilitare. De menţionat că solicitarea a fost introdusă pe rolul Tribunalului dat fiind că aceasta este instanţa care a pronunţat primul verdict în cauză, sentinţa fiind confirmată de Curtea de Apel şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Conform procedurii în vigoare, magistraţii Tribunalului vor verifica legalitatea solicitării poliţistului, analizând dacă sunt îndeplinite condiţiile legale pentru ca fostul şef de post să fie reabilitate în ochii legii. Amintim că, potrivit acuzaţiilor aduse în urmă cu patru ani de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, agentul fusese denunţat de un localnic din Mihai Viteazu, Ion Drăgoi. Omul s-a îndreptat împotriva şefului de post de la vremea aceea pentru că, potrivit susţinerilor sale, poliţistul îi tot cerea bani. Procurorii au stabilit că, pe 20 august 2006, Burhală a încheiat un proces verbal prin care a constatat că un şofer a condus maşina fără a avea permis. Contravenientul era Cosmin Drăgoi, fiul celui care avea să se transforme în denunţătorul şefului de post.

Trecut în „cartea neagră"

Cu urmărirea penală începută pe numele lui Cosmin Drăgoi, pentru conducere fără permis, poliţistul Burhală a făcut referat de scoatere de sub urmărirea penală a suspectului şi de aplicare a unei sancţiuni cu caracter administrativ, în cuantum de 100 de lei. Anchetatorii au aflat că „SUP-ul" primit de Cosmin Drăgoi l-a costat 300 de lei pe tatăl său. Mai mult, acesta l-a acuzat pe şeful de post că i-a călcat pragul la un moment dat, cu propunerea ca denunţătorul „să facă ceva, ca treaba să rămână moartă". În plus, Ion Drăgoi a acuzat că Burhală i-ar fi zis că este trecut „în cartea neagră" şi că trebuie să dea „dreptul". Drăgoi nu a stat însă pe gânduri, ci s-a dus glonţ şi l-a denunţat pe poliţist, flagrantul delict fiind realizat pe data de 27 noiembrie 2006. Şeful de post a fost acuzat de luare de mită şi trimis în judecată. Burhală a negat constant acuzaţiile aduse. Chiar şi aşa, trei instanţe l-au găsit vinovat de faptele reţinute în sarcina sa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii