Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:36 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona, turcul si bijuteriile din aur

ro

26 Sep, 2009 03:00 1569 Marime text

O conaţională şi un cetăţean turc riscă ani buni de închisoare după ce au fost depistaţi, în Vama Veche, având asupra lor 1,5 kilograme de bijuterii din aur introduse fraudulos în ţară.

Bazarurile din Istanbul continuă să fie principala sursă de aprovizionare cu bijuterii din aur a românilor, pe care, ulterior, le comercializează în ţară. Afacerea poate fi cu atât mai rentabilă cu cât comercianţii le introduc în ţară fraudulos.

Probabil, aşa a gândit şi Simona Iancu, de 36 de ani, din Constanţa, însă lucrătorii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, împreună cu cei ai Oficiului Român pentru Emigrări - Serviciul Constanţa şi cei ai Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa i-au dejucat planul. În cadrul unei acţiuni comune derulate joi, în zona Vama Veche, în jurul orei 19.00, aceştia au oprit în trafic un autoturism marca Mercedes. În maşină se afla Simona Iancu, însoţită de Niyazi Kamer, de 51 de ani, cetăţean turc, rezident în Galaţi. Cei doi se întorceau din Turcia, iar oamenii legii aveau să afle că vizita lor la Istanbul a fost nu doar una turistică, ci şi de interes. În urma controlului efectuat asupra bagajelor şi a autoturismului, ei au găsit trei pachete ascunse sub scaunele şoferului şi al pasagerului. Acestea erau din carton şi ambalate cu scotch şi conţineau circa 1,5 kg de bijuterii din aur.

Extinderea verificărilor a confirmat faptul că cetăţeanul turc şi constănţeanca au fost la Istanbul, de unde au cumpărat bijuteriile din aur de 14 karate, estimate la aproximativ 19.000 de euro. După cum se presupunea, bijuteriile urmau să fie vândute în magazinul Simonei Iancu. De aceea, ele au fost „frumos" împachetate în cutii şi ascunse, astfel încât, până la întâlnirea cu poliţiştii români, cei doi au trecut fără probleme şi fără să le declare la graniţele Turciei, Bulgariei şi României.

Însă, planul le-a fost dejucat pe ultima sută de metri, iar pe numele celor doi s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. Cercetările continuă, aurul le-a fost reţinut, iar ei au ajuns în faţa procurorului DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa şi riscă să petreacă după gratii între doi şi şapte ani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii