Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:46 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sincronizare aproape perfectă Percheziţiile de la Manglia, surate cu cele din Spania, la clanul „Lalai"?

ro

12 Dec, 2011 01:00 4913 Marime text

mangalia_-_prostituate.jpgCele nouă persoane ridicate în urma percheziţiilor domiciliare efectuate de poliţişti pe raza municipiului Mangalia au fost depuse în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Judeţului Constanţa, unde ar putea sta timp de 29 de zile. Decizia le-a aparţinut magistraţilor Judecătoriei Mangalia. Aproape în paralel cu descinderile din Mangalia, poliţiştii spanioli au anunţat destructurarea unei presupuse grupări infracţionale care se ocupa cu exploatarea sexuală a mai multor femei din ţara noastră.

Din câte se pare, majoritatea indivizilor români săltaţi de anchetatorii spanioli sunt din municipiul Mangalia şi ar face parte din temuta grupare „Lalai". Potrivit unor surse judiciare, nu este exclus ca descinderile de la Mangalia să aibă legătură cu cercetările anchetatorilor din Spania.

Revenind asupra percheziţiilor de la malul mării, nu este de trecut cu vederea faptul că mascaţii au luat în colimator 17 persoane, suspecte de săvârşirea unor infracţiuni cu violenţă. Ulterior, doar nouă au fost prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, respectiv: Reim Iuzeir, Florin Martac zis şi Mala, Robert Dumitru Tibuleac zis şi Kaja, Senol Mustafa, Alberto Mustafa, Claudiu Lucachi, Vasile Dumitru, Dumitru Albotă şi Irina Ignat. Cei nouă ar fi suspectaţi de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, loviri şi alte violenţe, distrugeri şi ameninţări. După cum precizam şi mai sus, aproape în paralel cu acţiunea lucrătorilor Serviciului de Investigaţii Criminale, SIAS, DGA, jandarmi şi a Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă, anchetatorii spanioli destructurau o aparentă reţea infracţională formată din mai mulţi indivizi din Mangalia, presupuşi membri ai clanului „Lalai". Poliţiştii din Spania spun că suspecţii lor se ocupau cu exploatarea sexuală a mai multor femei din România. Publicaţia www.romanul.eu anunţă că investigaţiile în acest dosar au fost iniţiate la începutul anului de agenţii Unităţii Contra Reţelelor de Imigraţie şi Falsificare (UCRIF) din cadrul Brigăzii Provinciale de Străini şi Frontieră de la Comisariatul provinciei Malaga. „Anchetatorii au descoperit atunci existenţa unei reţele de proxeneţi formată din cetăţeni români, de provenienţă din Mangalia, care controla prostituatele de naţionalitate română şi care erau supuse de aceştia unui control foarte strict şi se aflau sub presiunea ameninţărilor în mod constant. Din cauza anvergurii reţelei, poliţiştii spanioli au colaborat şi cu Poliţia română şi astfel a fost identificat grupul Lalai, format din români din Mangalia şi care avea o ierarhie foarte clară. Unii membri ai reţelei infracţionale se ocupau de captarea femeilor în România, cărora le ofereau false muncă în Spania ca dansatoare sau ospătăriţe", conform www.romanul.eu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii