Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Supravietuitorii de la Piatra sunt in stare stabila

ro

07 Nov, 2009 00:57 1713 Marime text

accident_1.jpgInspecţia tehnică a microbuzului morţii expirase

Detalii despre cumplitul accident rutier, în care cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi alte patru au ajuns în stare gravă la spital, nu contenesc să şocheze. La numai o zi după producerea impactului mortal, poliţiştii Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Constanţa declară că microbuzul avea Inspecţia Tehnică Periodică expirată de doar 24 de ore.

Şoferul microbuzului morţii, sancţionat de poliţiştii de la Rutieră înainte de producerea carnagiului

Potrivit purtătorului de cuvânt al SPR Constanţa, agenţii rutieri şi reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) l-au sancţionat pe şofer, Nicolae Cojocea, în vârstă de 54 de ani, chiar cu jumătate de oră înainte de producerea carnagiului, în jur de 11.40, pentru că acesta nu a putut prezenta certificatul de înmatriculare, pe motiv că nu îl are la el. Şoferul a fost scos din trafic pe drumul naţional DN2A, în dreptul magazinului Elvila, de o echipă de agenţi de circulaţie şi angajaţi ai CJC care efectuau controale de rutină şi a primit un avertisment. După producerea impactului, oamenii legii au descoperit adevărul. Şoferul minţise, pentru că în certificatul de înmatriculare scria că ITP-ul nu mai este valabil din 4 noiembrie.

Regrete din partea Trace Trans Corporation

„Trace Trans Corporation (TTC) îşi exprimă profundul regret pentru tragicul accident de circulaţie în care a fost implicat un mijloc de transport aparţinând societăţii", spun reprezentanţii societăţii patronate de Gheorghe Mihalache. Potrivit acestora, şoferul care a condus microbuzul morţii, Nicolae Cojocea, în vârstă de 54 de ani, era unul dintre cei mai vechi şi experimentaţi conducători auto, din cadrul companiei de transport, şi şofer profesionist de peste 30 de ani. Bărbatul era angajat al TTC din 2001. „Microbuzul era omologat pentru transportul de persoane, categoria de confort 3 stele, înmatriculat în aprilie 2008, aflat în termen de garanţie, viteza maximă de deplasare fiind limitată electronic la 100km/h. Autovehiculul efectua curse regulate interjudeţene, pe traseul Constanţa - Tulcea, în baza licenţelor de transport şi de traseu deţinute de societatea noastră în baza prevederilor legale. A nu se confunda cu transportul de persoane în regim maxi-taxi", au precizat reprezentanţii societăţii. „Asigurăm familiile victimelor de întreaga noastră compasiune şi ne manifestăm deplina disponibilitate în a contribui la elucidarea circumstanţelor în care s-a produs tragicul accident", promite TTC familiilor îndoliate.

Cele patru victime de la spital se vor recupera

Evoluţie favorabilă a stării de sănătate în cazul celor patru persoane implicate în accident, Marcel Matei, în vârstă de 53 de ani, din Tariverde, Petru Giulsei, în vârstă de 45 de ani, din Murighiol, Stamate Hristu, în vârstă de 62 de ani, din Constanţa, şi Mariana Anea, în vârstă de 34 de ani, din Tariverde. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, cei patru pacienţi sunt stabili şi au fost internaţi, doi dintre ei la Reanimare, unul la Secţia de Ortopedie şi unul la Secţia de Neurochirurgie. Pacienţii vor rămâne în unitatea sanitară constănţeană pentru a fi ţinuţi sub strictă supraveghere medicală şi a primi tratament.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii