Terapie de grup pe marginea concedierilor în Poliţia Constanţa
Terapie de grup pe marginea concedierilor în Poliţia ConstanţaLa cererea Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), toţi şefii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa s-au reunit ieri într-o şedinţă internă. Adjunctul şefului IPJ Constanţa, comisarul-şef Adrian Rapotan, susţine că de-a lungul întrunirii nu s-a discutat despre concedieri, ci doar despre identificarea soluţiilor care să ducă la eficientizarea activităţii poliţiştilor.
Procesul de modernizare a Poliţiei Române a început să dea bătăi de cap şi celor din IPJ Constanţa. Mai exact, ieri de dimineaţă, toţi şefii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa s-au adunat la sediul inspectoratului pentru o „terapie de grup“, eveniment în cadrul căreia s-au discutat despre principiile reorganizării Poliţiei. Unul dintre cei participanţi la şedinţă a spus că discuţiile au fost libere, toţi fiind relaxaţi, ţinând cont de faptul că printre ei nu s-a aflat niciun oficial al IGPR. „Mai degrabă a fost o terapie de grup. S-a discutat foarte mult pe marginea principiilor de reorganizare şi modernizare a Poliţiei. Noi suntem de acord cu un astfel de proces, care este foarte bine venit, de altfel. Însă, nu trebuie omis un lucru extrem de important: numărul poliţiştilor este extrem de mic. Nu avem suficienţi oameni care să patruleze pe stradă, să-i vadă lumea“, a mai adăugat unul dintre cei prezenţi la „terapie“. Potrivit acestuia, modernizarea Poliţiei Române s-ar putea face dacă birourile aflate în subordinea serviciilor s-ar desfiinţa.
1.500 de lei pentru un poliţist cu „greutate“
George Caraivan, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) la Constanţa, aflat ieri la şedinţa internă, ne-a declarat că, momentan, poliţiştii nu au început să-şi depună demisiile, în ciuda faptului că zilele trecute au primit salariile diminuate cu 25%. Totuşi, menţionează George Caraivan, există o mare posibilitate ca oamenii legii din Constanţa să-şi găsească servicii „nocturne“. „Nu este exclus ca oamenii să-şi prezinte demisiile. Cu 1.500 de lei, cât câştigă un agent cu vechime, nu se poate trăi. Unii îşi pot găsi şi alte servicii! După programul de poliţist, omul se poate angaja la particular“, a mai arătat liderul SNPPC la Constanţa.
Modernizarea, vorbe goale
Amintim că reprezentanţii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual au participat, la începutul acestei luni, la două întruniri cu şefii din Ministerul Administraţiei şi Internelor. La finele acestor şedinţe, SNPPC a ajuns la concluzia că „modernizarea“ Poliţiei pare să fie doar o „minciună oficială, prost construită“. „În realitate, există doar o presiune imensă pentru a se disponibiliza un mare număr de salariaţi, cu scopul de a se economisi bani pentru buget“, se mai arată într-un document remis de SNPPC.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- adrian.s 19 Aug, 2010 17:17 Pentru terapie de grup e "buna" Iliev Csristina de la Frontiera. Stie sa ia spagile si se descurca ea cu vrajeli