Unde au dus dosarele de evaziune DNA, Poliţia Tecuci şi controale la procurorii constănţeni (Documente)
Unde au dus dosarele de evaziune:DNA, Poliţia Tecuci şi controale la procurorii constănţeni (Documente)Numărul mare de dosare penale de evaziune fiscală care zac mai mult sau mai puţin ascunse în dulapurile Parchetului Judecătoriei Constanţa sau în cele ale Parchetului Tribunalului Constanţa au atras atenţia Consiliului Superior al Magistraturii.
În aceste condiţii, după cum am precizat în ediţia anterioară, mai marii justiţiei din România s-au decis să vadă care-i treaba cu dosarele, trimiţând Inspecţia Judiciară a CSM pentru verificări. Foarte interesant, printre echipele de control propuse pentru verificările de la Constanţa se află membri ai Transparency International, dar şi vărul şefului Poliţiei Municipiului Tecuci, precum şi soţia unui ofiţer din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
În raportul întocmit de reprezentanţii Inspecţiei Judiciare şi înaintat Consiliului Superior al Magistraturii, inspectorii sugerau efectuarea de verificări directe la Parchetele din Constanţa, având în vedere numărul mare de dosare nesoluţionate în care statul apare ca fiind păgubit. Este însă de menţionat că alături de Constanţa, celelalte două judeţe vizate de controalele IJ sunt Iaşi şi Dolj. În cursul zilei de ieri, Secţia pentru procurori a CSM şi-a însuşit concluziile raportului Inspecţiei Judiciare. În aceste condiţii, la Constanţa ar urma să „descindă" două echipe de control ale CSM, una formată din procurorii Dumitru Cismaru şi Alic Saiciuc, pentru Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, iar cea de-a doua, formată din magistraţii Daniela Balcan şi Cornelia Prisăcariu, destinată Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Poate nu întâmplător, ultima echipă de control este formată din verişoara şefului Poliţiei Tecuci şi soţia unui ofiţer DNA.
Echipa pentru Parchetul Tribunalului
Dar să o luăm metodic. În ceea ce îi priveşte pe cei doi inspectori care vor efectua verificări la Parchetul Tribunalului Constanţa, este de precizat că primul dintre aceştia, magistratul Dumitru Cismaru, nu are niciun interes oficial declarat şi nici nu are rude în sistem. În schimb, procurorul deţine două terenuri la Vâlcea moştenite în 2003 şi un apartament în Bucureşti. Datoriile se ridică la 56.000 de euro şi 45.000 de lei, iar venitul a fost de 154.915 lei. Cel de-al doilea inspector, Alic Saiciuc, este membru Transparency International şi al Asociaţiei Procurorilor din România şi deţine un apartament în Bucureşti, conduce un Olcit şi are economii de peste 440.000 de lei. Saiciuc a realizat un venit anual de 56.000 de lei, iar al soţului a fost de 80.000 de lei.
Verificările de la Parchetul Judecătoriei
Procurorul Daniela Balcan a declarat că este verişoara primară a şefului Poliţiei Municipiului Tecuci, Florin Balcan. Aceasta nu are terenuri sau case în proprietate, conduce un Audi A4, iar în mai 2010 a vândut un autoturism Daewoo Cielo, pentru 2.000 de euro. Venitul anual realizat s-a ridicat la 129.102 lei, reprezentând salariu încasat de la Consiliul Superior al Magistraturii, şi 14.799, cu titlul de „drepturi salariale restante". Magistratul Cornelia Irina Prisăcariu este membru al Asociaţiei Magistraţilor din România şi al Asociaţiei Procurorilor din România şi a declarat că este căsătorită cu un ofiţer al Structurii centrale a DNA. Procurorul are un teren intravilan şi un apartament în Iaşi, un Volvo V50, iar în octombrie 2010, a vândut un autoturism pentru 9.800 de euro. Datoriile se ridică la 235.000 de euro şi 80.000 de lei, în timp ce venitul total a fost de 125.139 de lei. Soţul acesteia a realizat un venit de 86.963 de lei. Fiica celor doi a primit sponsorizări în valoare totală de 31.500 de lei de la SC Iulius Management Center şi SC Nutrimold SA Iaşi, reprezentând „sponsorizări sportive tenis". Dat fiind că ieri Secţia pentru procurori a CSM a aprobat raportul IJ astfel cum a fost întocmit, inspectorii CSM vor „descinde" la Constanţa în perioada 14 - 25 noiembrie 2011.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp