Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:27 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi aici care sunt poliţiştii ce ar putea fi disponibilizaţi până la 1 aprilie

ro

10 Mar, 2011 02:07 2383 Marime text
cap_1.jpgGheorghe Caraivan crede că disponibilizările reprezintă consecinţa participării la protestul din Capitală, din data de 27 octombrie 2010

Aproape 40 de lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa şi-ar putea lua adio de la locurile de muncă. Şi asta din cauza valului de restructurări care ar urma să lovească şi IPJ-ul de la malul mării. Contactaţi telefonic, reprezentanţii Poliţiei Judeţului Constanţa au precizat că, momentan, nu există niciun act oficial privitor la numărul celor care ar urma să-şi găsească un alt loc de muncă, situaţia fiind aceeaşi şi în cazul datei.

disponibilizari_politisti.jpgPotrivit unor surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, primii care vor fi puşi pe liber vor fi poliţiştii urmăriţi penal, dar şi cei care au calificative slabe. Momentan, oficialii IPJ Constanţa spun că nu există niciun document oficial din care să reiasă cu exactitate numărul exact al poliţiştilor care urmează să fie daţi afară. De asemenea, necunoscută ar fi şi data până la care ar trebui să se opereze subţierea organigramei. La rândul său, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Federaţiei Sindicatelor - Biroul Teritorial Constanţa din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Gheorghe Caraivan, ne-a declarat că, din luna octombrie a anului 2010, şefii Poliţiei au mai chemat sindicatele la negocieri. „Noi suntem acum un fel de bau-bau. De parcă noi am vrea să facem rău poliţiei. Toţi poliţiştii care au fost cercetaţi penal şi condamnaţi au fost eliberaţi din funcţii. Problema se pune altfel, în cazul poliţiştilor cercetaţi iar instanţa va decide că sunt nevinovaţi cu mult după ce vor fi daţi afară, cine va plăti? Sunt şi poliţişti nevinovaţi care sunt cercetaţi penal. Disponibilizările ar trebui să se facă în baza unor dovezi solide. Acolo unde salariile lunare ajung şi la o sută de milioane, numărul şoferilor a crescut, la fel şi cel al secretarelor. Din aceste sectoare ar trebui să înceapă cu disponibilizările", ne-a mai spus liderul sindicatului constănţean al poliţiştilor. Gheorghe Caraivan mai crede că disponibilizările ce vor urma reprezintă consecinţa participării la protestul din Capitală, din data de 27 octombrie 2010, acţiune iniţiată împotriva reducerilor salariale. La acea dată, oficialii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor au spus că au ieşit în stradă pentru a spune „nu sărăciei, nu dispreţului, nu disponibilizărilor, nu îngheţării pensiilor, nu modificării Codului Muncii, nu salariilor mizere şi nu creşterii vârstei de pensionare".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii