Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:31 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Divizionarele B s-au apucat de treaba

ro

19 Jan, 2005 00:00 833 Marime text
Cele trei echipe constantene care evolueaza in seria I a esalonului secund au reluat pregatirile la inceputul acestei saptamani. Toate cele trei formatii, FC Altay Constanta, Midia Navodari si Callatis Mangalia sunt decise sa reuseasca un retur de exceptie si sa isi indeplineasca astfel obiectivele propuse la startul actualei editii de campionat.

Sperante pentru retur

Intr-o situatie ceva mai delicata fata de colegele sale de serie se afla Altay, formatie care pana in prezent si-a propus multe, dar a realizat foarte putin. Echipa antrenata de Cristian Camui a terminat turul pe locul 14 al clasamentului (16 puncte), dar conducerea clubului spera intr-o revenire de forma si intr-o clasare finala in plutonul fruntas. In aceasta iarna, gruparea condusa de omul de afaceri turc Tugrul Koparan a decis schimbarea terenului, astfel ca incepand de luni, formatia se pregateste pe stadionul "Central" din Medgidia. De altfel, Altay va disputa aici toate partidele considerate "acasa". Aceasta decizie a fost luata de conducerea clubului, care era nemultumita de faptul ca achita lunar o chirie mult prea mare (1.000 de dolari) pentru folosirea arenei "Vointa" (complex Badea Cartan), in conditiile in care starea gazonului lasa destul de mult de dorit. In prezent, pe "Central" se antreneaza un lot compus din 24 de fotbalisti, patru dintre acestia fiind adusi in vacanta de iarna. Astfel, mijlocasul Papazicu si fundasul Posirca vin de la divizionarele C, Farul II si CSM Medgidia, in timp ce portarul Barbu si mijlocasul Voica sunt "produse" ale Scolii Gica Popescu. Altay are in componenta jucatori cu experienta, astfel conducerea gruparii nu se poate multumi cu statutul de echipa aflata in pericol de retrogradare. Printre acesti "veterani" ai Diviziei B se numara portarul Mina, jucatorii M Posteuca, Placinta, V. Dragoi, Culeafa, Ferenti sau Ionita. Mai mult, Camui are la dispozitie doi jucatori care au evoluat mult timp pentru FC Farul si anume atacantul Teican si fundasul Cosmin Mocanu. Acesta din urma a pierdut contactul cu Divizia A dupa o accidentare suferita in urma cu doua sezoane, la un meci cu Dinamo si in urma caruia a stat pe tusa mai bine de jumatate de an. Dupa o serie de antrenamente la Medgidia, Altay va efectua un stagiu de pregatire la Govora. In prima etapa a sezonului (a 16-a a editiei), pe 5 martie, Altay va primi la Medgidia vizita Gloriei Buzau (locul 12, 16 puncte), dupa care va juca in deplasare cu FC Botosani. In cea de-a treia etapa a returului, pe 19 martie, este programat primul derby local, cel dintre Altay si Midia Navodari. Odata cu aducerea ca antrenor a lui Cristian Camui, conducerea lui Altay spera ca echipa sa isi revina si sa reuseasca un retur bun si o clasare onorabila, departe de "zona minata" a retrogradarii. Fost mare jucator al Farului in anii 80, Camui are o experienta solida si ca antrenor, el fiind ani buni tehnician secund la formatia fanion a Constantei.

Midia poate visa la promovare

Echipa din Navodari a avut un excelent inceput de campionat, reusind ca la finele turului sa ocupe locul doi in clasament, cu 26 de puncte, cu sase mai putin fata de lidera la zi, FC Vaslui. Formatia pregatita de Ion Constantinescu a reluat pregatirile luni dimineata si va efectua zilnic cate un antrenament. La reunirea lotului au fost prezenti 25 de jucatori: Gheorghe, Harnagea, Puia, Bogdan (portari), Floricica, Fugaru, Truta, Axinciuc, I. Dragoi, R. Miu, Toma, L. Stefan, N. Nita (fundasi), Croitoru, Frimu, S. Ionescu, Caju, Camboianu, Onofrei, Hampu (mijlocasi), Suliman, Jilavu, Curumi, Cracan, Simu (atacanti). Fotbalistii echipei din Navodari se vor pregati pe teren propriu pana la sfarsitul lunii. O zi mai tarziu, lotul Midiei va pleca spre judetul Brasov, timp de 12 zile urmand sa efectueze un stagiu de pregatire in localitatea Harman. Returul se anunta unul de foc pentru elevii lui Constantinescu, Midia urmand sa dispute in deplasare mai multe meciuri in compania unor favorite la accederea in primul esalon. Chiar in prima etapa (5 martie) Midia va juca acasa in compania liderei FC Vaslui, preluata recent de reputatul Mircea Rednic. Urmeaza o deplasare la Buzau, unde Midia va lupta cu Gloria, apoi un alt meci "afara" cu Altay. Desi nu are ca obiectiv principal promovarea in Divizia A, echipa din Navodari poate spera la indeplinirea acestui vis. Oricum, avand in vedere evolutiile excelente din tur, Midia nu poate rata o clasare pe podium, fiind de departe una dintre cele mai valoroase formatii ale seriei.

Campioana "remizelor" vrea pe podium

Callatis Mangalia a reusit si ea un tur de exceptie, fiind invinsa in doar doua dintre cele 15 partide disputate. Formatia antrenata de Imilian Serbanica a reusit insa nu mai putin de opt rezultate de egalitate, fiind numita, pe buna dreptate, campioana remizelor. Callatis a incheiat anul pe locul sase in clasament, cu 23 de puncte, la trei puncte diferenta de ocupanta pozitiei a doua, Midia Navodari. Desi teoretic, Serbanica ar putea fi multumit de elevii sai, la primul antrenament al anului au aparut si cativa jucatori noi. Echipa din Mangalia va ataca returul de campionat cu urmatorul lot de jucatori: Budur, Avram (p), Popescu, I. Ilie, Florea M, Florea I, S. Mocanu, Nicolae, Ungureanu, Voicu, Paunescu (fundasi), Ochia, Enis Cogali, Chelu, Vioreanu, Bucur, Suteu (mijlocasi), Badea, Bardu, Erdinci Cogali, Stoian si Petrache. La sfarsitul acestei saptamani, Callatis va disputa primul amical al anului, se pare in compania unei divizionare C. La inceputul lunii viitoare, Callatis va efectua un cantonament in statiunea bulgara Albena. Formatia sud-dobrogeana are parte de un prim examen extrem de dificil, in prima etapa a returului urmand sa evolueze in deplasare, la Piatra Neamt, impotriva Ceahlaului, una dintre echipele care spera sa promoveze in acest an. Pe 12 martie, in fata propriilor suporteri, Callatis va juca impotriva Preciziei Sacele, apoi pe 19 martie se va deplasa la Focsani, pentru un meci contra Unirii din localitate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii