Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
09:44 19 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gigi Chiru „Acestea sunt conditiile in care se pot schimba solutiile din proiectul unei constructii"

ro

16 Apr, 2010 02:56 1727 Marime text
cap_5.jpgLa momentul în care un titular al unei construcţii vrea să aducă modificări la soluţiile tehnice din proiectul deja autorizat, acesta trebuie să solicite emiterea unei noi autorizaţii corespunzătoare şi să oprească desfăşurarea lucrărilor.

Autorizaţia de construire are la bază un proiect pentru autorizarea lucrărilor de construcţii, proiect care conţine condiţiile tehnice şi urbanistice pe care trebuie să le îndeplinească viitoarea construcţie.

Potrivit unei informări venite de la directorul Inspectoratului Teritorial de Construcţii Sud-Est Constanţa, Gigi Chiru, în situaţia emisă mai sus, pentru ca o nouă autorizaţie de construcţie să fie emisă, este necesar ca documentaţia tehnică modificată să corespundă documentaţiilor de urbanism aprobate, ale zonei în care se amplasează construcţia. Taxa de autorizare se regularizează cu ocazia recepţiei, la terminarea lucrărilor de construcţie. Sunt însă şi unele situaţii când nu mai este necesară emiterea unei noi autorizaţii de construire, modificările putându-se efectua la dispoziţia proiectantului de şantier. Acestea trebuie să fie verificate şi aprobate de proprietarul construcţiei.

Spre exemplu, pot fi realizate modificări pe baza dispoziţiilor de şantier, dacă sunt îndeplinite cumulativ mai multe condiţii, printre care: nu se modifică funcţiunea consemnată în autorizaţia iniţială, se asigură respectarea prevederilor avizelor/acordurilor/punctului de vedere al autorităţii competente pentru protecţia mediului, precum şi ale actului administrativ al acesteia, după caz, anexe la autorizaţia iniţială, se asigură respectarea prevederilor Codului civil. În plus, acestora li se adaugă condiţia care face referire la nemodificarea condiţiilor de amplasament - regim de înălţime, POT, CUT, aliniament, distanţele minime faţă de limitele proprietăţii, ori aspectul construcţiei - dar şi cea referitoare la nepericlitarea rezistenţei şi stabilităţii clădirilor învecinate.Responsabilitatea pentru corectitudinea tehnică a soluţiei modificatoare aparţine proiectantului dar şi celui care verifică proiectul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • asa nu! 16 Apr, 2010 00:19 Asta face conspecte din legi pentru presa? Nu are activitate si nu are ce spune? Eu inteleg ca trebuie sa-i luati banii la fraier pe ceva, dar e penibila seria asta de articole...