Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:58 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drama pe celuloid in Peninsula

ro

17 Nov, 2003 00:00 946 Marime text

Constanta veche - platou de filmari pentru cineasti britanici

Proiectoare, camere de filmat pe pelicula, schele, paravane negre, actori, regizori etc., acestea sunt elementele tabloului care poate fi vazut timp de doua saptamani in Piata Ovidiu din Constanta * O echipa de cineasti britanici si 12 actori romani toarna scenele unui film dramatic in zona veche a Constantei * Un mic cartier din oraselul Lecce din Italia s-a "teleportat" la Constanta * Mangalia va suplini un oras din Albania, Marea Neagra va deveni Marea Adriatica * Povestea a doua surori cazute in ghearele unor proxeneti internationali este transpusa pe pelicula * "Elena si Vara" este primul film in coproductie unde majoritatea actorilor principali sunt romani * Filmarile vor continua in Portul Tomis, la Mangalia, in Londra si apoi intr-un oras din Canada

Zilele trecute, reporterii nostri au observat mare agitatie in zona cartierului Peninsula, mai ales in perimetrul strazii Nicolae Titulescu, hotel "Intim" si vechiul sediu al unei societati miniere din Dobrogea. Politisti, gardieni publici, oameni de ordine impanzeau zona respectiva. Caile de acces erau barate cu panglici galbene din plastic, facand impresia unui loc in care se petrece ceva deosebit. Curiosi din fire, nu am rezistat tentatiei si am patruns in perimetrul asa de bine pazit. Peste tot se aflau cabluri electrice, generatoare de curent, proiectoare imense, trepiede, schele de filmare etc., o intreaga recuzita tehnica necesara turnarii unui film. Oamenii de ordine aflati in perimetru nu au ezitat sa-si faca simtita prezenta, luandu-ne la intrebari. Din experienta, am ajuns ca, dintr-una intr-alta, se intram in scurt timp in contact direct chiar cu cel care raspundea de actiunea in sine, producatorul Wax Derek. De la acesta am aflat in scurt timp ce anume se petrecea sub ochii nostri.

Scenariu cu rapiri si proxeneti

Producatorul britanic este secondat de Mihai Predescu, producatorul executiv al partii romane. Acesta din urma ne-a explicat despre ce anume este vorba si ce urmeaza sa se intample. Filmul poarta denumirea provizorie "Elena si Vara", fiind posibil ca, in timp, numele acestuia sa fie schimbat. Scenariul a fost inspirat dupa un caz real, fiind vorba despre povestea a doua surori din Republica Moldova, care, din dorinta de a pleca la lucru in strainatate, au ajuns sa intre pe mana unor proxeneti internationali, fiind astfel obligate sa se prostitueze. Filmul prevede actiuni care sunt desfasurate pe teritoriile mai multor tari, descriind astfel itele unei adevarate filiere de carne vie pe relatia Republica Moldova, Romania, Albania, Italia etc. Cum cheltuielile filmarilor in diferitele locatii de pe mapamond ar fi fost extraordinare, producatorii au ales locatii din Romania care se aseamana din punct de vedere arhitectonic si geografic cu alte locatii prevazute in scenariul filmului. Astfel, cartierul Peninsula din Constanta va deveni in pelicula oraselul Lecce din Italia, orasul Mangalia va suplini o alta localitate din Albania. Pelicula va cuprinde filmari pe Marea Neagra ce vor substitui imagini din Marea Adriatica. Scenariul filmului cuprinde absolut toate tipurile de actiune, de la rapiri, momente de violenta la urmariri cu barcile pe mare sau cu masini pe autostrazi. Cel mai important lucru insa este acela ca britanicii folosesc nu mai putin de 12 tineri actori romani care joaca in roluri principale. Actrita italiana Nataly Carlotte va interpreta rolul unei femei care are in grija fetele ce au reusit sa fuga de sub teroarea proxenetilor. Filmul beneficiaza de un buget care, comparativ cu productiile britanice autohtone, este chiar mai mult decat generos. Filmarile vor dura timp de un an de zile si se vor desfasura pe intinsul a trei continente.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii