Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 14 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu Online cu juristul Andrei Răzvan Condurăţeanu, candidat PPDD pentru Camera Deputaţilor, Colegiul 3 s-a terminat Tema a fost - „ De ce a ales un Colegiu rural, un fost consilier personal al ministrului Muncii"?!

ro

08 Nov, 2012 19:23 8223 Marime text
condurateanu_1.jpgAndrei Răzvan Condurăţeanu este de meserie jurist, a lucrat în Ministerul Muncii între 2000 şi 2004 şi apoi în guvernarea PSD-PDL între 2008 şi 2009 în calitate de consilier personal al ministrului Marian Sârbu. Tot în 2009 a devenit expert parlamentar al Comisiei pentru politici economice, reformă şi privatizare din Parlamentul României. Este bucureştean, născut la 11 iunie 1970, absolvent de Drept şi alte masterate şi specializări în domeniul juridic. Condurăţeanu a fost membru PSD în perioada în care a lucrat în Ministerul Muncii iar din 25 octombrie, membru PPDD. A ales să candideze pentru un post de deputat în circumscripţia Constanţa, datorită legăturilor pe care le are cu oraşul de la malul mării. Cu un total de 65.351 de alegători, Colegiul 3 are arondate oraşele Băneasa şi Cernavodă şi comunele Adamclisi, Aliman, Chirnogeni, Ciocîrlia, Cobadin, Deleni, Dobromir, Independenţa, Ion Corvin, Lipniţa, Mircea Vodă, Oltina, Ostrov, Peştera, Rasova şi Saligny. Mai multe despre planurile politice ale candidatului Andrei Răzvan Condurăţeanu aflaţi joi de la ora 14.00 în direct pe www.ziuaconstanta.ro.

Aşteptăm întrebările dumneavoastră prin formularul de comentarii de la sfârşitul articolului sau la adresa interviu@ziuact.ro.

Realizator: Lavinia SICLITARU

Nota redacţiei: Pentru a păstra coerenţa şi relevanţa discuţiei, nu vom valida comentariile care nu se referă la temele anunţate, care nu conţin întrebări sau care constau în atacuri la persoană.

Intrebarile redactiei:

condurateanu_2.jpg1. De ce doriti sa fiti, pentru urmatorii patru ani, reprezentant al forului Legislativ? Sunteţi un personaj relativ nou în viata politica din Constanta. Ce v-a determinat sa candidati pentru un post de deputat?

Andrei-Razvan Condurateanu: Pentru ca am experienta politica indelungata, pentru ca consider ca pot sa ajut prin experienta pe care am dobandit-o si pentru ca vreau sa fac ceva pentru oameni. Consider ca Camera Deputatilor este Camera Decizionala pentru actele normative si-mi pot aduce contributia pe zona sociala unde am experienta.

2. Ce reprezinta pentru dumneavoastra, Parlamentul Romaniei?

Parlamentul reprezinta o institutie serioasa si o institutie care trebuie sa ramana in for suprem in stat si reprezinta unde fiecare dintre cei care ajung acolo, pot spune ceva.

3. Care este, dupa opinia dumneavoastra, diferenta intre o persoana cu drept de vot si una fara drept de vot?

Consider ca fiecare persoana poate sa-si exercite sau nu votul functie de propria lui constiinta.

4. Ce reprezinta statul de drept si statul democratic?

Statul de drept reprezinta institutii care trebuie sa-si faca treaba vizavi de oameni si de stat iar un stat democratic ca un stat in care fiecare poate sa-si spuna punctul de vedere.

5. Cum puteti caracteriza campaniile electorale din Romania?

Am participat la mai multe campanii electorale. Campaniile ar trebui facute pe proiecte si idei si nu pe lupte electorale, urmand structura candidatului.

6. Considerati ca in Romania exista doctrine politice? Va rugam sa argumentati raspunsul.

Da consider ca exista doctrine politice. Fiecare partid trebuie sa-si mentina propria doctrina. PPDD isi propuna sa mearga cat mai aproape de oameni, doctrina sociala.

7.Care considerati ca este ponderea contributiei partidului politic in castigarea alegerilor?

Ponderea ramana in continuare mare dar conteaza ce are de spus si candidatul.

8.Considerati ca , in Romania , demersul parlamentar , in rasport cu Guvernul si Presedintia , este facut in mod corect, respectand normele constitutionale si atributele parlamentare?

Eu consider ca din punct de vedere constitutional, Parlamentul si-a indeplinit contributiile. In privinta referendumului pentru suspendarea presedintelui, as fi respectat linia partidului.

9.Care este gradul dumneavroastra de interes real si cum se manifesta acesta practic fata de electorat si fata de cetatean in general? Va rugam sa nu ne prezentati un discursc de campanie.

In primul rand prin programul pe care vreau sa-l prezint cetatenilor in fata lor. Am proiecte pe zona sociala, care daca voi reusi sa le transform in proiecte de lege o sa ma bat pentru ele. Zona sociala, zona agricola si fonduri europene. Imi doresc sa ajutam agricultorii sa primeasca bani europeni fara cofinantare iar daca programul va avea nevoie de cofinantare, sa contribuie statul. Voi propune infiintarea unei directii in subordinea CJC prin care toti angajatii sa fie platiti din bani europeni iar acesti functionari care trebuie scoliti, sa poata consulta, consilia fiecare persoana din mediul rural.

10.Considerati ca dumneavroastra, ca si candidat si ca om politic, aveti pregatirea si profilul nececare pentru a fi parlamentar?

Sigur ca da. Mai mult decat atat sunt in politica de 12 ani, am exprienta necesara, am lucrat intr-un domeniu care ajuta foarte mult si de aici voi putea ajuta foarte mult. 

11. De ati ales sa candidati intr-un colegiu cu profil rural in judetul Constanta? Cat de bine cunoasteti realitatile Colegiului 3?

Pentru ca este o zona cu potential, pot fi de folos aici si este in acelasi timp si o provocare. Sper sa fiu cat mai convingator.

12. Ati fost consilier personal al ministrului muncii. Cum credeti ca va va ajuta aceasta experienta in activitatea parlamentara?

Atat timp cat am fost consilierul ministrul muncii am ajutat si am sprijinit proiectele ministerului in relatia cu colegii din parlament. Proiectele pe care le am nu vreau sa ramana la sertar, o sa ma lupt ca ele sa vina in slujba cetateanului. Batranul sa-si primeasca pensia, cetateanul care traieste din venitul minim garantat trebuie ajutat sa munceasca.

13. Cum percepeți acum, cu o lună înainte de alegeri, pulsul electoral? Cum „bate" inima electoratului, domnule Condurateanu?

Locuitorii Colegiului 3 au o perceptie buna fata de PPDD. Oamenii ne percep ca pe niste oameni noi si vin catre nou, pentru ca noi nu am fost pana acum la guvernare.

14. Românii își doresc în procent de 42,2% relansarea economică, în procent de 32,1% creșterea salariilor și pensiilor și în procent de 24,1% combaterea corupției, birocrației și criminalității. Firește că nivelul de trai nu le este indiferent românilor! Ei au nevoie de bani în plus pentru ei și pentru familiile lor. In ce domeniu din cele enumerate va puteti aduce aportul in calitate de parlamentar?

Bineinteles ca in cel cu cresterea salariilor si pensiilor si as putea contribui si pe zona de relansare economica. Banii ar putea veni din fonduri europene. Noi cei de la PPDD vom face tot ce tine posibil de noi pentru a aduce mai multe fonduri europene.

15. Cu ce veniti in fata oamenilor? Veti intra in „cursa promisiunilor" alaturi de ceilalti candidati?

Nu intru cu promisiuni, incerc sa intru cu proiecte si idei si contactul cu cetateanul. Voi merge din poarta in poarta. Actiunile sunt pentru cei cu bani.

16. Va cunoasteti contracandidatii? Care ar fi atuurile dumneavoastra in fata acestora?

Imi cunosc contracandidatul de la USL si consider, fara a ataca pe nimeni spun ca un candidat trebuie sa vina in fata oamenilor si sa poata sa spuna ceva. Chiar mi-as dori o dezbatere cu colega mea pe dezbateri si idei. Consider ca am atuuri in fata contracandidatilor mei: experienta profesionala, experienta parlamentara, experienta executiva.

17. Ce proiecte cu impact locale ati sustine in viitorul Parlament?

Orice proiect in folosul comunitatii locale si a judetului Constanta. Deocamdata nu le cunosc si nu vreau sa ma pronunt pana nu le voi parcurge.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii