Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:52 11 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu online cu Nicolae Şandru, cadidatul PP-DD la un mandat de deputat în Colegiul 6 s-a terminat Tema a fost - "Cât de realistă este platforma de campanie a PP-DD?"

ro

04 Dec, 2012 02:52 3180 Marime text

interviu_sandru_1_1.jpgFostul consilier local municipal Nicolae Şandru candidează, în contextul scrutinului din 9 decembrie, pentru un mandat de deputat în Colegiul 6. Ce şanse de relansare are agricultura din Constanţa, care este potenţialul turistic al localităţii Techirghiol, dar şi cât este de credibilă platforma electorală a PP-DD aflăm de la Nicolae Şandru mâine, de la ora 14.00, în cadrul unui interviu online, în direct pe www.ziuaconstanta.ro.

Realizator: Ada CODAU

Nota redacţiei: Pentru a păstra coerenţa şi relevanţa discuţiei, nu vom valida comentariile care nu se referă la temele anunţate, care nu conţin întrebări sau care constau în atacuri la persoană.

Intrebările redacţiei: 

interviu_sandru_2.jpg1. Aţi fost consilier local în Consiliul Local Municipal Constanţa. Cum v-aţi decis să lăsaţi administraţia locală în favoarea unei candidaturi pentru Parlamentul României?

Cât am fost consilier în Consiliul Local Municipal Constanţa şi am participat la toate proiectele elaborate de administraţia locală, am căutat să ajut oamenii din colegiu, care m-au rugat să îi ajut cu diverse probleme cu administraţia locală. Aveau probleme legate de spaţiul de locuit, de retrocedări, de ajutoarele sociale. Văzând toate aceste probleme şi mai ales faptul că pentru multe dintre acestea nu există un cadru legal pentru a putea fi rezolvate m-am hotărât să candidez din partea PP-DD pentru un mandat în Parlamentul României şi să pun umărul la rezolvarea unui cadru legal, în aşa fel încât administraţiile locale să nu mai plimbe oamenii pe drumuri. 

2. De ce o candidatură din partea PP-DD?

După alegerile locale nu m-am mai regăsit în PDL, chiar dacă am fost consilier judeţean. Am căutat să mă orientez către un alt partid, iar programul PP-DD, unde găsim o serie de referiri la codul fiscal, la dezvoltarea IMM-urilor, la schimbarea legii administraţiei publice locale, la eliminarea sărăciei şi a şomajului m-a convins, pentru că toate aceste măsuri sunt în folosul cetăţeanului.

3. Care sunt cele mai stringente probleme pe care le-aţi identificat în Colegiul 6?

Problemele din Colegiul 6 sunt cele cu care se confruntă mai ales cei din mediul rural, adică sărăcia şi lipsa locurilor de muncă. Oamenii din mediul rural nu au nici măcar şomaj. Cei din
mediul urban se plâng îndeosebi de facturile mari la utilităţi.

4. Ce proiecte aveţi pentru constănţenii din colegiul în care candidaţi?

Eu vreau să ajut la elaborarea unui cadru legal pentru rezolvarea acelor probleme ce ţin de administraţiile publice locale. Proiectele mele sunt legate de dezvoltarea locurilor de muncă, de combaterea sărăciei şi a şomajului. Vreau să ajut la crearea unui mediu de viaţă care să se desfăşoare în siguranţă pentru cetăţean.

5. Cum vi se par contracandidaţii dumneavoastră? Ce aveţi în plus faţă de aceştia?

Toţi avem şanse egale. Nu cred că vreunul are o şansă mai mare din start. Depinde 100% de electorat, nu de partidul din care facem parte. E foarte posibil ca în această campanie să conteze mai mult omul, nu partidul.

6. PP-DD are o platformă electorală pe care o putem numi cel puţin atipică. Ce credeţi despre ea, este această platformă realistă, viabilă?

Platforma PP-DD-ului prevede relansarea economiei naţionale, combaterea sărăciei şi a şomajului, redresarea agriculturii, modernizarea sistemului sanitar, reorganizarea sistemului de învăţământ, dezvoltarea infrastructurii naţionale, proiecţia mediului, exploatarea alternativă a surselor de energie, dar şi alte proiecte care nu par, ci sunt viabile. În concluzie, consider că platforma PP-DD este viabilă.

7. Colegiul în care candidaţi include şi localitatea Techirghiol. Poate redeveni aceasta una dintre staţiunile balneo-climaterice de top? Cum anume?

Consider că Techirghiol ar trebui să fie inclus într-un program naţional care să curprindă dezvoltarea de staţiuni balneo-climaterice de top. Am putea, de asemenea, să accesăm şi fonduri europene pentru acest demers.

8. Cum ar putea fi redresată agricultura din Dobrogea, respectiv din judeţul Constanţa?

Agricultura din Dobrogea necesită în primul rând irigaţii, mecanizare mai mare decât e acum, necesită schimbarea mentalităţii oamenilor care refuză să-şi mai lipească bucăţelele de terenuri, ar putea să facă asta pentru asocieri în vederea aplicării pentru fonduri europene şi pentru irigaţii şi pentru sere.

9. Unde vedeţi PP-DD-ul în viitorul Guvern? Ce şanse are el să devină partid parlamentar? Dacă va deveni, cu cine va face alianţă?

E prea devreme ca să putem vorbi despre alianţe, despre un partid parlamentar. Este prima participare în cadrul alegerilor parlamentare şi cred că despre toate acestea putem vorbi după data de 11, 12 decembrie.

10. Aţi declarat, recent, că România anului 2012 este caracterizată de anarhie. Dacă numim astfel fenomenul, nu am putea să considerăm că este definitoriu, de fapt, României post-decembriste? Nu este, însă, mult spus „anarhie"? Aveţi speranţa în ideea de „mai bine"?

Este vorba despre nesiguranţa cetăţeanului. Apoi, cine face mai multă anarhie decât Ponta şi Antonescu? Tot timpul am sperat că va fi mai bine.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii