Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:54 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Cele 39 de persoane trimise în judecată au fost achitate Interviul online cu fostul secretar general al MAI, Laurenţiu Mironescu s-a terminat

ro

24 Jun, 2011 20:29 7869 Marime text

img_7214.jpgSinteza Laurentiu Mironescu:

„Au existat momente de cădere , am plâns ca o spălătoreasă. Până una, alta, cred că am avut notă de trecere"

Laurenţiu Mironescu despre MAI: „Am fost numit, functia de secretar general MAI este functie publica si pe 5 ianuarie a fost primul concurs de functionar public in Romania. M-am pregatit sa stiti, nu a fost un examen fictiv. Eu am fost chemat din concediu de ministrul Igas care m-a onorat cu aceasta oferta. S-a intamplat pe 27 decembrie 2010. Nu cred ca reţinerea mea are legătură cu reforma din MAI, cred că e teoria conspiraţiei, eu am actionat in virtutea unui efort de echipă. Am avut in studiu astfel de materiale din CSAT, dar nu are nicio relevanta".

Laurenţiu Mironescu despre PDL şi marginalizarea politica: „Am fost marginalizat de conducerea partidului de la Constanta. Cererea pe functia de director am depus-o la Biroul Permanent Judetean pe 3 ianuarie 2009 si a fost inregistrata cu nr 519. Eu nu am afirmat ca functiile au fost impartite, ci am spus asa: in vara lui 2010, la nivel de zvon se auzise ca UNPR are sanse sa preia portul".

Laureimg_7217.jpgnţiu Mironescu despre firmele în care este prezent alături de Banias şi Raluca Băsescu:"Sunt actionar in firma Euroshipping Services alaturi de Banias si Balan. Firma a investit tot ce a produs in activitatea ei de 10 ani, nu mi-as piermite sa ies din aceasta firma avand in vedere situatia economica globala. Daca ar fi sa se vanda, toate activele ar valora a 5 - a parte din cat a costat. Eu nu ma intalneam nici la firma cu ei, cu domnul Balan cred ca am vorbit in ultimul an de trei ori. Firma este condusa de administrator. Legat de fiica lui Mircea Basescu, exista acea firma, a fost infiintata pentru o anumita oportunitate care nu s-a materializat, dar firma nu are activitate. Vizavi de Alin Pilca, este urmatoarea situatie: initial am avut o intentie investitionala in 2009. Am intentionat sa construim un SPA, era o investitie de familie. Am imprumutat banii, pe parcursul intregului proces tatal meu a decedat, s-a suprapus peste criza si banii necesari pentru investitie erau din ce in ce mai greu de gasit.Dupa cateva luni de zile, vazand ca intentiile mele nu se materializeaza, doamna de la care am imprumutat banii ne-a intrebat daca isi poate construi o casa pe acest teren. Am fost de acord, motivul pentru care nu am transferat inapoi proprietate a fost divortul in care sunt implicate partile".

Laurenţiu Mironescu despre declaraţia de avere: „320000 de euro sunt banii pe care intentionam sa-i investesc in afacerea cu SPA. In momentul in care voi da terenul inapoi, datoria se stinge. In privinta declaratiei de avere, eu stiu ca este vorba de un singur depozit bancar, casa din Eforie este donata de parinti, apartamentul din Bucuresti l-am cummparat eu iar celelalte trei proprietati sunt mostenire. As fi preferat sa nu le am si sa fi trait tatal meu".

Laurenţiu Mironescu despre dosarul în care este cercetat: „Nu ma consider vinovat de absolut nimic. Nu am cunostinte de alte probe, vinul şi evaziunea si contrabanda, nu se amesteca".

Laurenţiu Mironescu despre percheziţii şi reţinere: „23 mai 2011, va ramane un reper negru, am crezut ca e o farsa. M-au intors din drum, eram in drum spre Bucuresti, am aflat de la sotia care speriata, se auzeau zgomote in casa, au spart poarta, erau deja peste tot in curte si peste Adriana in casa. Am inteles ca a urlat cineva la ea sa prezinte toata inscrisurile si probele in legatura cu cauza, era terorizata. I-am cerut sa mi-l dea pe seful mascatior la telefon, m-am intors din drum, am ajus inainte de ora 7.00. Cand am ajuns, mi-au aratat mandatul ca se incepuse urmarirea penala impotriva mea si un mandat de aducere. Din momentul acela stiam ca voi fi chemat sa dau explicatii dar nu stiam ca voi ramane o luna. Am plecat spre Bucuresti in jur de ora 13.00, (mai multe puteti citi in facsimil "Jurnal de Puscarie" atasat Interviu Online.).

Laurenţiu Mironescu despre cele 30 de zile de detenţie: „Prima noapte au fost de fapt 3-4 ore, 23 spre 24 mai, am fost preluat in cameră de un acuzat de trafic de droguri, mi-a dat o perna si un cearceaf curat si mi-a spus ca am casa frumoasa ca a vazut la televizor cand m-au luat. Cred ca am si dormit un pic. La 15.00 dupa-amiaza am fost dusi la audieri.Timpul e problema. Dimineata mi-era greu. În weekend mi-era greu. Conditiile nu erau din cele mai rele. Table, carti, mi-a adus sotia cartile definitorii ale mele si le-am recitit, am primit cateva carti si de la fiica mea, Alexandra. Una peste alta timpul a trecut. Eram agatat de zilele de vineri cand primeam vizita sotiei. Ieseam 20 de minute pe zi afara intr-o celula fara tavan. Am comunicat permanent cu avocatul, cand si cand cu familia. La una dintrev vizite, a venit si un coleg de la Ceronav, unde de altfel m-am si intors acum si a fost foarte emotionant. Au existat momente de cadere , am plans ca o spalatoreasa. Pana una, alta, cred ca am avut nota de trecere. Este un lucru extrem sa frustrant sa nu poti sa faci ce vrei cand vrei, sa poti sa iesi din camera, sa iesi in iarba, sa poti sa dai un telefon. Cred ca m-a resetat perioada asta si am reusit sa apreciez altfel lucrurile marunte".

Laurenţiu Mironescu despre politică: „Ma indoiesc ca mai am vreo valoare ca om politic, de altfel consider politica singurul lucru meu esec in plan profesional. Am cheltuit o groaza de energie si timp iar investitia nu a meritat".

Întrebările redacţiei:

1. Pe 4 ianuarie 2011, ati fost numit la Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti. Cum s-a întâmplat acest lucru? Va întreb pentru că foarte multă lume s-a întrebat de ce Casa de Pensii?

L.M.: Am fost numit, iar functia de secretar general MAI este functie publica si pe 5 ianuarie a fost primul concurs de functionar public in Romania. M-am pregatit sa stiti, nu a fost un examen fictiv. Eu am fost chemat din concediu de ministrul Igas care m-a onorat cu aceasta oferta. S-a intamplat pe 27 decembrie 2010.

2. A urmat numirea la MAI. Când aţi fost numit la MAI, v-a recomandat cineva pentru această funcţie? Cine anume? Când şi în ce împrejurări aţi obţinut certificatul ORNISS (Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat) cu menţiunea SSID (secrete de stat de importanţă deosebită).

L.M.: ORNISS l-am obtinut la mijlocul lunii ianuarie, era o conditie ca sa-mi pot desfasura activitatea in cadrul ministerului. 


3. În cadrul MAI, v-ati ocupat printre altele cu planul de reorganizare al Poliţiei Române. Unii au pus tot ce s-a întâmplat în ultima lună pe seama activităţii pe care aţi desfăşurat-o în cadrul MAI şi eventual al unui deranj pe care l-aţi fi provocat la unele niveluri? S-a spus că în MAI aveaţi acceas la materiale provenite din Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

L.M.: Cred ca e teoria conspiratiei, eu am actionat in virtutea unui efort de echipa. Da, am avut in studiu astfel de materiale din CSAT, dar nu are nicio relevanta.

4. La recursul la decizia de arestare preventivă, aţi declarat că funcţia pe care a ocupat-o în MAI a venit ca o ofertă din partea ministrului Traian Igaş, care i-a spus să abandoneze activitatea politică şi să se dedice exclusiv activităţii din minister. După reţinere, ministrul de Interne Traian Iagas a cerut o anchetă în cazul numirii dvs în funcţia de secretar general al MAI, deşi a spus că personal avea o părere bună despre dvs. În ce relatii aţi fost cu dl Igas?

L.M.: Nu stiu daca a cerut ancheta in cazul numirii mele, eu am fost in relatii foarte corecte, am fost colegi in Camera Deputatilor in mandatul 2004-2008, am fost extrem de onorat pentru oferta facuta si cred ca am fost un subordonat loial si constient in orice moment de misiunea pe care o aveam.

5. Aţi declarat chiar că aţi fost marginalizat. De către cine? (citez: "se crease o prăpastie între poziţia mea politică şi factorii de decizie"). La începutul lui 2010, nu mai aveaţi nicio poziţie relevantă în partid. Alegerile municipale în cadrul cărora primiseşi un vot au fost contestate de domnul Banias la Bucureşti. A mai fost şi discuţia cu excluderea din partid. Unde v-aţi depus cererea pentru a deveni director al APC, la municipiu sau la judeţ, pentru că îmi amintesc că la acel moment domnul făcea cărţile la deconcentrate şi companii, sau măcar aşa lăsase impresia. Pe de altă parte aţi afirmat că funcţiile din Port au fost împărţite între PDL şi UNPR. De unde aveaţi această informaţie?


L.M.: Am fost marginalizat de conducerea partidului de la Constanta. Cererea pe functia de director am depus-o la Biroul Permanent Judetean pe 3 ianuarie 2009 si a fost inregistrata cu nr. 519. Eu nu am afirmat ca functiile au fost impartite, ci am spus asa: in vara lui 2010, la nivel de zvon se auzise ca UNPR are sanse sa preia portul.

7. La momentul reţinerii dvs. s-a repus pe tapet activitate economică dacă o putem astfel cataloga, faptul că deşi nu vă ai vorbeaţi aţi rămas într-o firmă alături de senatorul Banias şi de fostul director APC Ioan Bălan. De ce nu v-aţi retras din societatea cu pricina? La fel s-a speculat că sunteţi într-o altă firmă alături de fiica lui Mircea Băsescu? Şi nu în ultimul rând, faptul că una dintre persoanele reţinute, Alin Pilcă şi-a construit una dintre locuinţe pe un teren pe care sunteţi proprietar, pentru care dvs aţi obţinut autorizaţia de construcţie. Haideţi să lămurim aceste controverse....

L.M.: Sunt actionar in firma Euroshipping Services alaturi de Banias si Balan. Firma a investit tot ce a produs in activitatea ei de 10 ani, nu mi-as piermite sa ies din aceasta firma avand in vedere situatia economica globala. Daca ar fi sa se vanda, toate activele ar valora a 5 - a parte din cat a costat. Eu nu ma intalneam nici la firma cu ei, cu domnul Balan cred ca am vorbit in ultimul an de trei ori. Firma este condusa de administrator. Legat de fiica lui Mircea Basescu, exista acea firma, a fost infiintata pentru o anumita oportunitate care nu s-a materializat, dar firma nu are activitate. Vizavi de Alin Pilca, este urmatoarea situatie: initial am avut o intentie investitionala in 2009. Am intentionat sa construim un SPA, era o investitie de familie. Am imprumutat banii, pe parcursul intregului proces tatal meu a decedat, s-a suprapus peste criza si banii necesari pentru investitie erau din ce in ce mai greu de gasit.Dupa cateva luni de zile, vazand ca intentiile mele nu se materializeaza, doamna de la care am imprumutat banii ne-a intrebat daca isi poate construi o casa pe acest teren. Am fost de acord, motivul pentru care nu am transferat inapoi proprietate a fost divortul in care sunt implicate partile.

8. Cred că este momentul să punctăm şi aspectele legate de declaraţia dvs de avere, care la fel a fost pe masa tuturor comentatorilor şi analiştilor în ultimele zile: cinci terenuri intravilane?, apartament în Bucureşti, casă în Eforie, trei depozite bancare, un autoturism din 2007, o datorie de 320.000 de euro către o persoană fizică, în urma unui împrumut din 2009, cu scadenţa în 2020? Este o avere normală având în vedere funcţiile deţinute? Cine va împrumutat acei bani, dacă puteţi să ne spuneţi?

L.M: 320000 de euro sunt banii pe care intentionam sa-i investesc in afacerea cu SPA. In momentul in care voi da terenul inapoi, datoria se stinge. In privinta declaratiei de avere, eu stiu ca este vorba de un singur depozit bancar, casa din Eforie este donata de parinti, apartamentul din Bucuresti l-am cumparat eu iar celelalte trei proprietati sunt mostenire. As fi preferat sa nu le am si sa fi trait tatal meu.


9. Revenind la ultima lună din viaţa dumneavroastră înainte de a povesti vreau să vă întreb dacă vă consideraţi vinovat de ceea ce v-a pus în cârcă procurorii DNA?

L.M.: Nu ma consider vinovat de absolut nimic.

10. Ştiu că nu puteţi întra în amănuntele dosarului, însă dincolo de povestea cu cei 8000 de lei şi cu vinul pentru alegerile interne din PDL despre care s-a discutat inclusiv în presă, procurorii mai deţin şi alte probe împotriva dumneavoastră, care v-au fost aduse la cunoştinţă? Ce treabă are vinul cu evaziunea şi contrabanda din port?

L.M.: Nimic altceva, nu am cunostinte de alte probe, vinul si evaziunea si contrabanda, nu se amesteca.

11. 23 mai 2011 va rămâne probabil un reper în viaţa dumneavroastră. Aţi crezut că e o farsă? Ce vă mai amintiţi.. Aţi plecat spre Bucureşti. La ce oră, mai ţineţi minte? Când l-aţi sunat pe ministru Igaş? Ce s-a întâmplat în timpul percheziţiilor?

L.M.: Va ramane un reper negru, am crezut ca e o farsa. M-au intors din drum, eram in drum spre Bucuresti, am aflat de la sotia care speriata, se auzeau zgomote in casa, au spart poarta, erau deja peste tot in curte si peste Adriana in casa. Am inteles ca a urlat cineva la ea sa prezinte toata inscrisurile si probele in legatura cu cauza, era terorizata. I-am cerut sa mi-l dea pe seful mascatior la telefon, m-am intors din drum, am ajus inainte de ora 7.00. Cand am ajuns, mi-au aratat mandatul ca se incepuse urmarirea penala impotriva mea si un mandat de aducere. Din momentul acela stiam ca voi fi chemat sa dau explicatii dar nu stiam ca voi ramane o luna. Am plecat spre Bucuresti in jur de ora 13.00, (mai multe puteti citi in facsimil "Jurnal de Puscarie" atasat Interviu Online.).

12. Cum a fost povestea cu demisia? Aţi apucat s-o trimiteţi la minister înainte să vă demită Igaş?

L.M.: Am scris in demisie ca nu vreau sa aduc atingere imaginii ministerului, demisia mea a ajuns la MAI, in timp ce domnul Igas era la domnul premier. Intre timp s-a anuntat ca am fost demis. Era normal sa se intample asa.

13. Aţi fost luat din casă şi dus la DNA Bucureşti. Cum a fost acel drum? Eraţi relaxat? Vă gândeaţi că poate fi vorba de un dosar politic? Aţi declarat la un moment dat că procurorul căuta nume importante pentru "grupare". Mai credeţi acelaşi lucru?

L.M.: Nu m-am gandit ca poate fi vorba de un dosar politic. Drumul a fost destul de relaxat, cred ca pe drumul de la Constanta la Bucuresti au trecut de la dumneavoastra la pertu. Da, cred ca s-a dorit sa se dea o tenta portocalie acestui dosar.

14. Cum a fost prima noapte în arestul IGPR?

L.M.:Prima noapte au fost de fapt 3-4 ore, 23 spre 24 mai, am fost preluat in cameră de un acuzat de trafic de droguri, mi-a dat o perna si un cearceaf curat si mi-a spus ca am casa frumoasa ca a vazut la televizor cand m-au luat. Cred ca am si dormit un pic. La 15.00 dupa-amiaza am fost dusi la audieri.

15. A urmat sute de ore de emisie în care eraşi prezentat ca infractorul nr. 1 al României. Aţi reuşit să urmăriţi acele imagini?

L.M: M-am uitat, m-am minunat şi rasminunat si asta a fost. Am urmarit in decursul celor 30 de zile de arest cum importanta cazului descreste in ochii publicului.

16. Au urmat audierile şi mă gândesc sute de întrebări cărora încercaţi să le găsiţi un răspuns în momentele petrecute în arest?

L.M.: Audierile au urmat, eu am incercat sa raspund intrebarilor puse, intrebarilor pe care mi le-am pus mie insumi , nu le-am gasit inca raspuns.

17. Cum trece timpul acolo? Ce făceaţi, regimul de detenţie a fost greu de suportat, dincolo de lipsirea de libertate?

L.M: Timpul e problema. Dimineata mi-era greu.   In weekend mi-era greu. Conditiile nu erau din cele mai rele. Table, carti, mi-a adus sotia cartile definitorii ale mele si le-am recitit, am primit cateva carti si de la fiica mea, Alexandra. Una peste alta timpul a trecut. Eram agatat de zilele de vineri cand primeam vizita sotiei. Ieseam 20 de minute pe zi afara intr-o celula fara tavan. Am comunicat permanent cu avocatul, cand si cand cu familia. La una dintre vizite, a venit si un coleg de la Ceronav, unde de altfel m-am si intors acum si a fost foarte emotionant.

18. Trecuseră câteva săptămâni când a venit ca un trăznet decizia magistraţilor că aveaţi să mai rămâneţi încă 30 de zile acolo. Cum aţi primit vestea?

L.M.: Eram convins ca asta o sa se intample. Nu aveam nicio asteptare.

19. Între timp aţi schimbat apărătorul...S-a speculat şi pe această temă. Ce a stat la baza deciziei de a vă lua alt avocat?

L.M.: Avocatul pe care il aveam s-a recuzat, chiar in timpul unei audieri la procuror. Ma bucur ca s-a intamplat asa.

20. Aţi păstrat în tot acest timp legătura cu familia, cu apropiaţii?

L.M.: Cu familia, da. Cu apropiatii nu prea am avut cum.

21. Au existat momente de cădere sau aţi reuşit să vă pastraţi moralul, să nu vă descurajaţi?

L.M.: Au existat momente de cadere , am plans ca o spalatoreasa. Pana una, alta, cred ca am avut nota de trecere.

22. Acum că sunteţi acasă, cum aţi descrie experienţa celor 30 de zile petrecute în arest?

L.M.:Sper sa pot extrage ce a fost util, sa-mi prioritizez altfel viata, sa inteleg ca viata nu e numai munca si in primul rand familie si mai multe....

23. Ce va urma? Ieri a avut loc o altă audiere? Când va începe procesul efectiv? Veţi fi judecaţi individual sau nu va mai exista niciun proces?

L.M.: Ieri a avut loc o audiere, care a durat 3 minute in care am declarat ca nu voi mai declara nimic procurorului, motivatia fiind faptul ca mi-a respins probele venite in sprijinul apararii. * (a fost respinsa solicitarea mea si a avocatului de audiere a domnului Igas, al domnului Toader si a Mariei Stavrositu, care putea lamuri chestiunea cu vinul pentru partid). Nu stiu cand va incepe procesul.

24. Viaţa dvs a intrat în normal? Ce aţi făcut în zilele ce au urmat eliberării?

L.M.: Da, oarecum. M-am reangajat la Centrul de Perfectionare, mi-am revazut prietenii care mi-au stat alaturi, le multumesc inca o data, au fost un enorm sprijin pentru noi si am facut o plaja.

25. Politica este un capitol încheiat sau din contră sunteţi motivat să mergeţi mai departe?

L.M.: Ma indoiesc ca mai am vreo valoare ca om politic, de altfel consider politica singurul lucru meu esec in plan profesional. Am cheltuit o groaza de energie si timp iar investitia nu a meritat.

26. Ce înseamnă pentru Laurenţiu Mironescu acum "libertatea"?

L.M.: Este un lucru extrem sa frustrant sa nu poti sa faci ce vrei cand vrei, sa poti sa iesi din camera, sa iesi in iarba, sa poti sa dai un telefon. Cred ca m-a resetat perioada asta si am reusit sa apreciez altfel lucrurile marunte.

UPDATE – 07.04.2016
 
Pe data de 22 martie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunțat în dosar. Toate cele 39 de persoane trimise în judecată de procurorii DNA au fost achitate. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată.  
 
Minuta instanţei poate fi citită integral accesând link-ul
 

Decizie în dosarul „Portul Constanța“
Mircea Banias şi Laurenţiu Mironescu, achitaţi alături de celelalte 36 de persoane (MINUTĂ)

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • livia 29 Jun, 2011 12:43 Nu stiu de ce se speculeaza telefonul dat Ministrului Igas de dl Mironescu, nu era normal sa-l sune si sa-l anunte ce se petrece si ca va intarzia la serviciu?
  • ioana 28 Jun, 2011 18:24 „Au existat momente de cădere , am plâns ca o spălătoreasă. Până una, alta, cred că am avut notă de trecere" Un om absolut MAGNIFIC, prin ce a trecut si inca are simtul umorului cred ca nu-l va dobori nimic niciodata, Feficitari pentru omul definit de propria persoana!
  • mihai 28 Jun, 2011 17:58 Succes si de acum inainte! Da dl Mironescu, familia, prietenii, lucrurile marunte care te fac sa te simti confortabil,nimicurile care te fac sa razi, timpul pe care nu-l ai niciodata cand muncesti pe branci, toate astea conteza in scurta viata pe care o avem. E si un lucru bun din toata povestea asta: aveti foarte multi prieteni, sunteti un om bun, nu ati meritat toate astea.
  • Invitat Interviu Online 28 Jun, 2011 10:16 @Livia : Nu stiu ce este, singurul lucru pe care-l stiu e ca nu e locul meu aici.
  • Invitat Interviu Online 28 Jun, 2011 10:16 @Liviu: Multumesc.
  • Invitat Interviu Online 28 Jun, 2011 10:16 @Maverik:L-am sunat sa-i spun de ceea ce mi se intampla si ca o sa intarzii la serviciu.In timpul perchezitiilor l-am mai sunat sa-i spun ca lucrurile se lungesc si i-am comunicat intentiile de a-mi da demisia, lucru care s-a intamplat pana la urma.
  • Invitat Interviu Online 28 Jun, 2011 10:14 @Cetăţean:Aveti dreptate, e inadmisibil.cred ca puteau sa ma invite ca veneam singur.
  • Invitat Interviu Online 28 Jun, 2011 10:13 @Zozo: E adevarat, multumesc ca v-ati adus aminte.
  • Invitat Interviu Online 28 Jun, 2011 10:13 @Auras: Ma bucur ca mi s-a dat mie drumul. Sunt Absolut convins de nevinovatia mea, sper ca situatia sa se lamureasca in cel mai scurt timp.
  • Invitat Interviu Online 28 Jun, 2011 10:12 @Cicerone: Eu nu m-am asociat cu nimeni, nu am aderat la nimic, nu am sustinut nimic, nu am avut niciodata atricbutii directe sau indirecte legate de vama.
  • Invitat Interviu Online 28 Jun, 2011 10:10 @Oancea:Nu stiu daca asta a fost intentia, in orice caz potentialul meu public in acest moment este zero. Cel putin asa il vad eu in momentul acesta.
  • Invitat Interviu Online 28 Jun, 2011 10:09 @Alexandra Solomon: Nu pot vorbi despre situatia mea, eu am incercat sa-mi vad de treaba pe unde am fost, nu stiu care a fost rolul meu in combinatia asta. In general, Porturile sunt sectoare strict specializate, iar specialistii nu se gasesc pe toate drumurile. Ideea e ca toate numirile de directori sa se faca cu buna intentie.
  • Invitat Interviu Online 28 Jun, 2011 10:07 @PRIETEN!: Multumesc de sfat, o sa-mi vad de drum si de familie iar prietenilor mei atatia cati sunt nu am cum sa le fac rau niciodata.
  • Invitat Interviu Online 28 Jun, 2011 10:06 @Cornel:Autoritatile statului au datoria sa faca din Portul Constanta un obiectiv deschis investitiilor, lipsit de coruptie si de economie gri. Sa speram ca vom reusi cu totii sa avem Poertul pe care-l meritam. Cat despre circ cu mascati, am fost protagonist, nu vreau sa mai comentez.
  • Invitat Interviu Online 28 Jun, 2011 10:05 @AgiG: Aveti dreptate, acuzatiile aduse impotriva mea nu au nicio legatura cu povestea cu containerele.
  • Invitat Interviu Online 28 Jun, 2011 10:04 @Andrei:Aveti dreptate in principiu, desprinderea de segmentul politic este recomandabila oricaror unitati angrenate in competitia libera, Portul Constanta face parte din ea.
  • Invitat Interviu Online 28 Jun, 2011 10:04 @Fan BASESCU: Portul Constanta nu este o afacere de familie ci perla coroanei sistemului de transporturi din Romania. Am fost printre primii care am militat pentru corectitudine cu orice pret. Curatenia este binevenita acum e drept, nu aveam eu ce cauta in faras.
  • Invitat Interviu Online 28 Jun, 2011 10:02 @O cunostinta ,in cunostinta de cauza.: Am primit o lectie a umilintei din partea sistemului. Aveti dreptate vizavi de umilintele la care am fost supus si asteptati-va la mine pe viitor la curajul de care pomeniti pentru ca intentionez sa nu cad in plasa blazarii.
  • Invitat Interviu Online 28 Jun, 2011 10:01 @Livia: Multumesc pentru increderea pe care mi-o acordati, intr-adevar cele 30 de zile in puscarie nu au fost o plimbare prin parc dar greutatea cea mare a ramas pe umerii familiei.
  • Invitat Interviu Online 28 Jun, 2011 10:00 @Maria: Nu imi dau seama cum ar trebui sa se numeasca gruparea vamesilor. Eu am fost luat intr-adevar ca din oala, fara niciun motiv real. Adevarul va iesi la iveala.
  • Invitat Interviu Online 28 Jun, 2011 09:59 @Juju: Nu imi dau seama daca am fost lucrat, cert este ca sunt nevinovat, imi scapa motivul deocamdata, eu fiind iesit din politica deja de 5 luni, cand despre dosare la comanda nu le-am facut si nici nu le voi face niciodata.
  • O cunostinta ,in cunostinta de cauza. 27 Jun, 2011 20:15 Domnule Mironescu,ati primit o lectie a umilintei pe care nu ati meritat-o ,cel putin din partea PDL-ului si a comandantului suprem ! Acum faceti si dunmneavoastra parte din uriasa categorie a constantenilor si romanilor umiliti.Batjocura la care ati fost supus,sper ca va va face mai tare,mai lucid si ca nu veti renunta la actiune si de ce nu,la lupta.Oamenii umiliti din aceasta tara au nevoie de lideri care sa le strige,MACAR, durerile,umilintele si batjocura la care au fost supusi in ultimii 20 de ani.Toate sintagmele care v-au fost atribuite ( de genul " grupul infractional Mironescu",etc.),zic eu,va confera un renume pe masura neputintei justitiei romane de a se separa de putere,de a actiona independent,in folosul adevarului.Nu pot afirma ca dumneavoastra sunteti ingerul imaculat,deoarece nimic din ceea ce este omenesc nu v-a fost strain si nu va va fi strain niciodata.INSA,a suporta umilintele la care ati fost supus in mod necuvenit,sunt mai presus de limita suportabilitatii.Ce veti face in viitor,veti dovedi curajul pe care ,cel putin eu,il astept de la dumneavoastra,veti incerca sa va dovediti nevinovatia,sau veti cadea in plasa blazarii ?
  • Fan Basescu 27 Jun, 2011 13:53 Ce inteleg eu ,este ca portul Constanta este o afacere de familie.unde fosti si actuali comandanti din flota romaneasca au pus mana pe port si fac afaceri dupa bunul lor plac bineinteles sub privirea ingaduitoare a diferitelor guvernari.Ca ceva s-a rupt si daramat asta e bine caci mai trebuie facuta si putina ordine !!...Cum niciodata nu e tarziu sa faci curatene e binevenita si acum....Poate vor recupera si ceva din stransura acestor hoti ca sa simta pe spinarea lor ce inseamna sa furi statul.!..
  • AdiG. 27 Jun, 2011 13:47 Eu zic ca e corect... acuzatiile aduse impotriva lui nu au nicio legatura cu toata povestea asta cu containerele.
  • Cornel 27 Jun, 2011 13:47 Pana la urma, tot ce mai ramane din toata coruptia de la Constanta e un container cu tenisi. Ridicol. Spectacol facut pentru prostime. Circ, mascati, puscarie si eliberare. Deja vu. Nu mai crede nimeni.
  • PRIETEN! 27 Jun, 2011 08:27 Mironescule,nu crezi ca ar fi mai bine sa nu comentezi nimic??? Sa nu faci mai mult rau! Nu te ai saturat de atata vorbit???Vezi ti de drum,de familie si lasa circareala,ca ti faci rau si tie si la prietenii tai!!!!!Trezeste te,macar acum in al 9 lea ceas!!!!!!!!!!
  • Marin 26 Jun, 2011 13:35 opriti mascarada asta odata,numai in al doilea razboi modial erau dusi oameni cu vagonul la moarte, este o asemanare stranie, va folositi de oameni si ca sa le inchideti gura ii omoriti.Bani se colecteaza la buget in functie de potentialul economic al tari , de situatia materiala a oamenilor , a firemelor nu in functie dupa cum doriti voi sa furati prin asa zisele achizitii publice.Bani nu sint ca nu=i folositi rational, evazunea mare este la preturile si tarifele platite de stat acolti puteri.
  • Alexandra Solomon 26 Jun, 2011 13:33 portul e putred . cine stie , observa cum se plimba ziua directorii de la o companie la alta . vizite de " curtoazie " . se stie toata rocada din port , dar cateva sute de directori si sefi de servicii privilegiati din port , never se vor trada . e o casta clara unde se intra numai cu recomandari speciale .
  • Oancea 26 Jun, 2011 13:24 Eu sunt de parere ca au vrut sa-l compromita politic, sa-i taie orice avant de a mai candida vreodata pentru o functie publica!
  • Cicerone 26 Jun, 2011 13:21 Din ce am citit in presa nu rezulta o fapta anume pusa in sarcina directa a lui Mironescu.Acuzatia de asociere la un grup infractional,fara a dovedi care sunt banii primiti de cineva,nu se poate sustine.Toate institutiile statului,ministrii,politici-enii sunt vinovati direct sau indirect de toate fapte-le de coruptie,toti au profitat de pe urma "banilor negri" lasandu-ne mituiti in campaniile electorale.
  • Auras 26 Jun, 2011 13:18 Totul a fost o facatura ca dovada sta faptul ca i s-a dat drumul. Vor urma si ceilalti sa fie pusi in libertate. Inca un dosar al DNA/ului care vrea sa faca tam/tam ca nu ia banii statului degeaba.
  • Zozo 26 Jun, 2011 13:11 Am muncit in campania pentru deputati al lui Mironescu si puteam castiga daca era predispus sa incalce legea.Nu a vrut sub nici o forma sa faca ceva ilegal,chiar daca stiam ca contracandidatul lui le practica. Chiar daca acum nu suntem cei mai buni prieteni pot afirma ca nu este adevarat ceea ce i se imputa.
  • Cetăţean 26 Jun, 2011 13:08 Este inadmisibil ceea ce se petrece.Traim intr-o societate bolnava,nu de oamenii acestei tari e vorba,despre politicienii si justitia tarii.La ce mai folosesc astea!Il i-a cu mascatii ca pe ultimul criminal la 6 dimineata,apoi ii da drumul ca sa il judece in libertate.
  • maverik 26 Jun, 2011 13:06 Ce a vorbit Traian Igaş cu Mironescu la telefon înainte de arestare, ne poate spune invitatul?
  • Liviu 24 Jun, 2011 23:04 Sus capul Laurentiu. esti nevinovat.
  • Livia 24 Jun, 2011 21:29 Ce-i toată povestea asta, luptă împotriva corupţiei, răfuială mafiotă, execuţie politică, acoperirea altui caz mai grav?
  • Livia 24 Jun, 2011 21:28 Domnul Mironescu este nevinovat. El a suferit in puscarie, poate e mai puternic dar cum ramane cu familia? Aceasta trauma prin care trec poate nu va trece niciodata, in scurt timp se va face lumina, dar cine ii va sterge urmele catuselor de pe maini? Succes familiei Mironescu!
  • Maria 24 Jun, 2011 21:12 Gruparea vamesilor ar fi trebuit sa se numeasca gruparea Pilca, el e capul rautatilor. Sunt convinsa ca Mironescu a fost luat din oala, doar pentru ca aveau nevoie de nume care sa traga dosarul in presa si sa tina prostimea atintita. problemele reale sunt altele si ni se arata pisica.
  • Juju 24 Jun, 2011 21:03 Sa dam cheia corecta de citire a cazului, sa nu o mai facem pe naivii: Banias: el a fost retinut spre a-i speria pe eventualii razvratiti dintre parlamentarii puterii. Mironescu: A fost "lucrat" pe modelul Fatuloiu, prin fabrica de produs oameni santajabili cu dosare tari, care pot fi apoi usor trimisi in diverse misiuni nde executa totul la comanda - ca si Fatuloiu..Vom vedea asta in vreo 6 luni...La anul sunt alegeri si e nevoie de astfel de oameni.....