Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
06:43 16 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii navodareni spun „Nu" Depozitului de Deseuri (galerie foto)

ro

21 May, 2010 01:59 2371 Marime text
elevi_navodareni.jpgIeri, La Grupul Şcolar „Lazăr Edeleanu" din Năvodari, a avut loc o manifestare la care au participat elevi şi cadre didactice de la unităţile şcolare din localitate. Primarul oraşului, Nicolae Matei, însoţit de consilierii locali şi de preotul Adrian Pătraşcu, au ţinut un discurs în faţa mulţimii în legătură cu pericolul construirii Depozitului de Deşeuri industriale, chimice şi toxice, în apropierea oraşului.

Având în vedere tema discuţiei - Referendumul pentru interzicerea construirii Depozitului de Deşeuri industriale periculoase, care se va desfăşura duminică, s-a mizat pe faptul că mulţi dintre elevii liceului „Lazăr Edeleanu" au vârsta potrivită votului. Cei care au luat cuvântul i-au îndemnat pe tineri să se prezinte la vot pentru un „Nu" hotărât poluării oraşului.

Primarul Nicolae Matei şi-a exprimat dorinţa ca şi tinerii fără drept de vot să se implice, convingând atât propriile familii, cât şi pe cei din jurul lor să le pese de siguranţa şi de sănătatea tuturor.

Prin implicarea activă a unor profesori şi locuitori ai oraşului Năvodari, elevii au fost informaţi despre impactul negativ al construirii unui astfel de Depozit şi îndrumaţi să se implice, luând atitudine, dincolo de şcoală, în comunitatea locală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Andrei SEITAN 21 May, 2010 09:47 ....mda si cand te gandesti ca asemenea activitati ar trebui sa se faca in afara orelor de scoala. aste pe langa faptul ca acesti lideri ai comunitatii nu calca in scoala sa le povesteasca despre cum functioneaza administratia publica locala, sa le prezinte ce responsabilitati au fiecare.... s.a.m.d. vorbim cumva despre democratie??? atunci sa mai vedem un aspect: ceea ce fac acesti lideri se numeste ... va las pe voi sa spuneti. punctez doar faptul ca acei elevi trebuie cel mult incurajati sa se prezinte la vot, sa isi exprime un drept, nicidecum sa li-i se spuna ce sa voteze!!! apoi ne mai miram de ce voteaza tinerii intr-un fel sau altul, pentru ca acceptam asemenea actiuni (mai ales in istitutiile de invatamant). Andrei SEITAN