Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:51 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alianta Social-Liberala, respinsa de liberali

ro

31 Jan, 2010 08:01 1857 Marime text
cap_6.jpgAlegerile prezidenţiale au demonstrat că alianţele politice ar putea „îndulci" eşecul unor candidaţi. Însă în mintea unor lideri politici scorul fără precedent înregistrat de un candidat al PSD într-o confruntare de acest gen a generat şi alte idei.

Este cazul preşedintelui fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, omul care a dovedit că, prin abilitate, şi dacă deţii un partid de buzunar îţi poţi asigura prezenţa în Parlamentul României. De curând, acesta a trimis o scrisoare deschisă a căror destinatari sunt lideri din conducerea PSD şi PNL. Motivul redactării epistolei: lansarea unei propuneri care, în opinia sa, va avea efectul scontat abia în 2012. Dan Voiculescu îi îndeamnă pe mai marii celor două formaţiuni politice, aliaţi - subteran sau la vedere - cu ştate vechi de altfel, să formeze „Alianţa Social - Liberală". În viziunea conservatorului şef, noua coaliţie ar urma să aibă un program comun şi să funcţioneze până în anul electoral 2012, când ar reuşi să doboare guvernarea PD-L, precum şi un guvern din umbră.

Oficial, propunerea lui Voiculescu ar avea ca principal scop asigurarea alternanţei la putere, însă, demersul său ar putea avea şi un alt substrat: propulsarea conservatorilor la guvernare... tot pe spatele PSD, dar şi cu ajutorul PNL.

Cum era de aşteptat, legalizarea alianţei PSD - PNL nu este văzută cu ochi buni de liberali. Preşedintele organizaţiei judeţene PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, a fost cât se poate de explicit. „Acest proiect nu poate fi viabil. O alianţă PSD - PNL este contra-naturii, nu o văd realizabilă", a declarat liderul PNL. Pentru a-şi susţine afirmaţiile anterioare, Dragomir a subliniat că PNL este un partid de dreapta, iar liberalii nu consideră corect să se îndrepte spre stânga. „Că am colaborat sau vom mai colabora punctual, este altceva. În PNL foarte mulţi membri au ales partidul, în primul rând, din punct de vedere doctrinar. PC poate să se apropie de PSD... la un moment dat a curtat şi PNL", a conchis preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir.

Am încercat să aflăm şi părerea celorlalţi „sfătuiţi" de preşedintele fondator al PC prin intermediul senatorului PSD Alexandru Mazăre, însă acesta nu a putut fi contactat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dar aceasta alianta exista 31 Jan, 2010 21:00 De ce se mai chinuie aceste partide sa discute despre ceva care exista si functioneaza deja?
  • cetateanul 31 Jan, 2010 14:16 Cred ca e cea mai buna solutie a acestui moment.O alianta social liberala. Chiar daca pe moment s-ar parea ca PNL pierde, pe termen mediu castiga.Avem nevoie de masuri de stimulare a activitatilor economice si de dezvoltare ale antreprenoriatului. Care fie vorba intre noi lipseste la majoritatea populatiei. Care permite manipularea realizata cu abilitate de actuala putere. Un om sarac si cu spiritul si cu banii este usor de dus de nas. E mai bine autoprotectie decat protectie sociala. Transformarea oamenilor in active generatoare de bani si efecte utile este un obiectiv important. Adica formarea acelei clase de mijloc in proportie cat mai mare care se poate constitui in acel segment al populatiei care produce si plateste impozite corecte pentru ca statul sa aiba bani pentru educatie sanatate aparare si siguranta.