Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amet e tras la raspundere de ai lui Curt-Mola, contestat de UDTTMR-isti

ro

17 Jul, 2010 00:00 2905 Marime text

p1-amet.jpgChiar dacă acum minoritarii tătari au obţinut funcţia de subprefect al Constanţei, nu înseamnă că nu au existat şi voci care să conteste corectitudinea prin care Aidun Curt-Mola a obţinut postul respectiv.

Ieri, deputatul Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR), Aledin Amet, a făcut o bucurie întregii comunităţi tătare din Constanţa, în momentul în care Aidun Curt-Mola a fost învestit în funcţia de subprefect al judeţului Constanţa. Cu toate acestea, nu a reuşit să-i mulţumească pe toţi membrii UDTTMR, unii dintre ei susţinând că nu au fost consultaţi cu privire la alegerea făcută de Aledin Amet. „Aflat la al doilea mandat de deputat, Amet Aledin a început să ia decizii în numele comunităţii tătare de unul singur, fără a lua în considerare hotărârile interne ale comunităţii şi fără a mai consulta reprezentanţii UDTTMR, care l-au desemnat în Parlamentul României. Prima hotărâre luată de capul lui a fost în cazul lui Sali Negeat, pentru care avea o datorie morală, iar pentru a-şi spăla păcatele l-a desemnat ca subsecretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relaţii Interetnice“, au susţinut nemulţumiţii UDTTMR. Însă, aceştia nu s-au oprit aici. „Ultima sfidare a deputatului Amet Aledin pentru reprezentanţii UDTTMR a fost negocierea pentru postul de subprefect al Constanţei, desemnându-l pe Aidun Curt-Mola, faţă de care nu mai ştim ce obligaţii are. Subprefectul din partea UDTTMR trebuia să fie desemnat în cadrul comunităţii de reprezentanţii săi, iar apoi deputatul să ducă la îndeplinire hotărârea membrilor uniunii. Se vehiculează greşit faptul că Aidun Curt-Mola este reprezentantul UDTTMR, deoarece reprezentanţii comunităţii nu l-au susţinut pe Curt-Mola pentru funcţia de subprefect, ci pe un alt reprezentant al UDTTMR. Datorită intereselor deputatului şi a neluării în considerare a propunerii UDTTMR de către reprezentanţii PDL, există zvonuri că membrii UDTTMR se consideră păcăliţi de deputat şi că se va încheia protocolul cu alianţa PSD-PC“, au mai adăugat membrii nemulţumiţi ai Uniunii. Deputatul Amet infirmă orice zvonuri şi îşi susţine nevinovăţia. „Totul este o păcăleală pusă la cale nu ştiu de cine. Eu am consultat Biroul Executiv al UDTTMR, iar decizia de a-l numi pe Curt-Mola nu a depins de mine. El este cel care a dat dovadă că este capabil să reprezinte comunitatea. Nu-mi este nici rudă, nu am nici un interes în ceea ce-l priveşte, ci vreau doar ca tătarii să iasă în faţă“, a susţinut Aledin Amet. Mai mult decât atât, Amet spune că s-ar fi făcut voia tuturor minoritarilor naţionali. „Postul acesta, de subprefect al judeţului Constanţa, este al grupului parlamentar al minorităţilor naţionale din România, deoarece această numire a fost acceptată de toţi parlamentarii minoritari“, a declarat Aledin Amet.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • DE LaTATAR ADEVARAT 17 Jul, 2010 20:18 SUNAY uitate la alt ziar de casa si ziarista platita de alde AGIACAI din bugetul uniunii scrie laudativ ca au participat ""liderii "" tatarilor si incepe cu MURAT iusuf ,cel pe care tot Aledin l- a uns in functie umbland de la i televizioune la alta purtandu-l ca pe urs si anuntand ca tatarii si credea el ca si turcii il vor in continuare pe Muratura. Daca si la numire lui Sali a facut la fel cum a facut cu MUrat e clar.STAPANII LOR adica INALTA POARTA le-0a poruncit :: MURAT,toti YESMANI l-au "" votat"" contra sumei de 1500 de euroi.pe cap s ec de"" votant"". OARE atunci ALEDIN a consultat TATARIMEA?? NU. GALBEJITU a primit PORUNCA SI S-A SUPUS. CAT DESPRE AYDUN CURTMOLLA noi tatarii l-am ales odata presedintecu 136 de voturi din 146 votanti, dar betivani de REMZI AGIACAI ABLEZ{acum e sfant}si altii s-au dus la MAMAIA AURORA si 14 alcoolici "" L-AU VOTAT"" PE ABLEZ .ACUM MUURAT YUSUF in loc sa le sparga sticlele de alcool in cap ,sta la masa cu ei si le umple paharele.
  • resit sunai 17 Jul, 2010 13:02 prin ce a demonstrat Curtmola ca este capabil sa reprezinte etnia tatara la constanta? ce a facut Sali Negiat pentru tatari in afara faptului ca stie foarte bine sa iasa in fata? cum a ajuns un bibliotecar sa reprezinte tatarii? nu l-am vazut in fata pe acest tatar din momentul accederii lui in parlament. in Techirghiol nici atat, cred ca nici nu stie unde se afla localizata localitatea. nu va speriati si eu sunt tatar. dar tatar nu unul vopsit dupa propriile interese cum este Aledin. veti spune ca tatarii sunt divizati. nu tatarii sunt organizati in hoarde care se autoguverneaza dupa principiul interesului de grup. se aduna numai cand au interese. in rest sunt din pacate sa o spun inculti, principiul caprei vecinului este in floare si fiecare vrea sa fie remarcat. nu conteaza mijloacele.daca te uiti cine face parte din conducerea UDTTMR-ului in Constanta incepi sa reflectezi daca mai doresti sa activezi in aceasta grupare si daca da atunci pentru ce fractiune. solutia este una:sa fie infiintate organizatii pe domenii si ramuri pentru binele tatarilor. nu cred ca o mana de oportunisti sunt competenti a rezolva problemele etniei. numai pe vremea lui Ceausescu erau persoane care se pricepeau la toate. sau poate atunci era mai bine.oricum Aledin greseste profund. cine l-a trimis in Parlament? nu etnia tatara? daca da propunerea nu vine din partea tatarilor? ca propunerea vune de la minoritati asta este intoxicare dar degeaba ca el nu intelege.
  • justice 17 Jul, 2010 09:29 au ajuns si tatarii masoni-astfel s au dat cu puterea care ne a saracit pe toti indiferent de etnie,tatarii nu au pensionari? au dat o pe fata ca sint cu boc si basecu -au facut o de boc adica decacat iar seitan e la ministerul muncii adica dracul
  • tomis 17 Jul, 2010 08:24 Eu nu stiu,dar alte minoritariti nu sunt in tara asta,de exemmplu macedoneni, italieni,lipoveni, sarbi, bulgari,armeni, etc., de ce numai tatarii obtin functia de subprefect reprezentant al tuturor minoritatilor,pe ce criteriu corect a fost facuta numirea,nu trebuie respectate toate minoritatile ?