Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:41 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANI cere anchetarea primarului din Negru Voda

ro

03 Sep, 2009 02:12 3172 Marime text
cap_1.jpgAgenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii de către primarul oraşului Negru Vodă, Ion Nicolin

La auzul „veştii", primarul a reacţionat destul de degajat, menţionând că nu avea cunoştinţă despre acuzaţiile care i-au fost aduse şi că totul este de fapt o neînţelegere: „Nu-i nicio problemă, o să dau o declaraţie, că doar n-ar fi prima pe care o dau".

Potrivit unui comunicat remis de Agenţia Naţională de Integritate, edilul din Negru Vodă a intrat în vizorul instituţiei din cauza unor incoerenţe pe care inspectorii ANI le-au găsit în declaraţiile de avere aferente anilor fiscali 2004, 2005 şi 2006, completate de primar. În urma analizării datelor înscrise în declaraţii şi a comparării acestora cu informaţiile transmise de către instituţiile competente, se pare că Nicolin nu şi-ar fi declarat un apartament pe care l-ar avea în Constanţa, iar în declaraţia de avere aferentă anului fiscal 2006, nu şi-ar fi trecut un cont curent card, cu un sold în cuantum de 22.768,60 lei, la data de 06.02.2007, echivalentul a 6.760,67 euro. Astfel, la baza sesizării Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa stă acuzaţia potrivit căreia primarul Ion Nicolin a săvârşit infracţiunea de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa.

ion_nicolin_primar_negru_voda_02.jpg„Nu ştiu nimic, nu m-a anunţat nimeni nimic"

Contactat telefonic, primarul din Hârşova a fost luat prin surprindere de informaţia pe care i-am transmis-o, însă a părut suficient de degajat: „Nu ştiu nimic, nu m-a anunţat nimeni nimic. O să merg să dau o declaraţie, doar n-ar fi prima pe care o dau", a susţinut edilul.

Mai mult, potrivit acestuia, cele două acuzaţii aduse, pentru care ANI s-a sesizat, nu ar avea nicio bază reală. „Apartamentul despre care spun că nu l-am trecut în declaraţia de avere nu este al meu, este al băiatului meu, iar despre banii pe care se spune că nu i-am declarat, eu nu ştiam că-i am pe card pentru că nu l-am mai verificat". Nicolin a adăugat că problema o constituie 1.760 de euro, pentru că 5.000 de euro i-ar fi avut deja pe card. Suma în discuţie ar fi primit-o de la APIA şi ar fi constituit subvenţia pentru cele 50 de hectare pe care le are în proprietate. Cât despre celălalt punct de pe comunicatul remis de ANI, cel referitor la apartamentul pe care Nicolin l-ar deţine în Constanţa şi nu l-ar fi declarat, edilul susţine că acesta aparţine fiului său.

{mos_ri:ANI,Ion Nicolin}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • O PAGUBITA ,MINTITA SI UMILITA 01 Nov, 2010 14:18 d/ul viceprimar imi datoreaza din sept. 2006 suma de 750 de ron,l/am sunat de mii de ori dar minte in stilul lui ,am facut plangere la politie dar nu/i este frica. Traiasca mesele din padure, promisiunile mincinoase. II LIPSESTE CALITATEA DE OM.
  • O PAGUBITA ,MINTITA SI UMILITA 01 Nov, 2010 14:13 o domnilor vedeti/l si pe gainarul si mincinosul de viceprimar cu mesele lui din padure, promisiunile si nu mai sunt cuvinte.
  • anonim 15 Jan, 2010 10:55 hotuleeeeeeeeeeee