Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:57 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banias si Chesoi fac front comun la prezidentiale

ro

18 Sep, 2009 03:01 1524 Marime text

cap_3.jpgLiderul PNŢCD, Tudorel Chesoi, ţine uşile deschise şi pentru liberali # „Regretăm că nu am putut face o alianţă şi cu PNL, având în vedere legăturile doctrinare şi istorice existente", a declarat ţărănistul

După ce şi-au dat seama că nu mai au nicio şansă ca vreun candidat de-al lor să acceadă în turul doi la prezidenţialele din acest an, ţărăniştii din toată ţara au decis, la Congresul partidului din 12 septembrie, să creeze o alianţă politică alături de PD-L, cu un candidat unic la funcţia de preşedinte.

În fond, încercarea de stabilire a unei colaborări în plan politic cu democrat-liberalii a venit în urma propunerii Partidului Popular European ca partidele cu orientare doctrinară apropiată să colaboreze. „PPE nu face presiuni, doar recomandă membrilor un mod de acţiune", a susţinut liderul organizaţiei judeţene a PNŢCD, Tudorel Chesoi, cel care, în urma congresului, a fost învestit cu o funcţie de vicepreşedinte în Biroul Naţional de conducere.

Cât despre colaborarea la nivel local dintre cele două partide, Chesoi a precizat că se aşteaptă ca, în perioada următoare, conducerile celor două partide să aibă prima întrevedere la care să se pună bazele protocolului. „Chiar azi (n.r. ieri) am discutat cu liderul Mircea Banias, care s-a declarat încântat de proxima noastră colaborare. A fost o discuţie de principiu. A rămas ca zilele următoare să ne vedem şi să punem bazele unei colaborări anticipate. Vrem să stabilim înainte de campanie toate detaliile", a evidenţiat Chesoi. Acesta a mai adăugat că detalii legate de colaborarea în cauză vor fi stabilite cu exactitate după 15 octombrie, dată în jurul căreia s-a decis să se „oficializeze" alianţa PDL - PNŢCD. În privinţa „colaborării anticipate", Chesoi apreciază că cele două partide trebuie să se cunoască mai bine, iar în ceea ce priveşte organizarea pentru campanie, „trebuie să se meargă în teritoriu pentru a completa sincopele existente în teritoriu".

Ţărăniştii speră să aducă 7% din voturi

N-aş privi colaborarea cu PD-L ca pe un truc, un schimb de voturi şi de imagine îmbunătăţită. Mai mult, ţărăniştii nu vor vota la comandă", a evidenţiat Chesoi. Acesta a mai adăugat că, prin această colaborare, ţărăniştii vor aduce candidatului care va intra în cursa pentru prezidenţiale aproximativ cinci - şase procente, mai mult decât cei 2 - 3%, cât au obţinut, în general, în alegerile din ultimii ani. „Sunt mulţi cei care nu votau PNŢCD crezând că nu avem şanse", a completat preşedintele partidului.

Banias vede bine alianţa

De cealaltă parte, liderul organizaţiei judeţene a PD-L Constanţa, Mircea Banias, s-a declarat bucuros că cei de la PNŢCD şi-au exprimat explicit dorinţa de a-l susţine pe preşedintele Traian Băsescu la prezidenţiale. „Cel mai important, acum, este ca preşedintele să-şi anunţe candidatura. Nu ştiu dacă vom face împreună campanie sau fiecare partid va face în partea lui, urmând aceleaşi direcţii şi având acelaşi obiectiv. Când ne vom întâlni, probabil săptămâna viitoare, vom stabili detaliile". Acesta a mai adăugat că, în eventualitatea în care ţărăniştii vor decide să facă împreună campanie cu PD-L-iştii, aceştia „sunt bineveniţi".

Şi liberalii sunt bineveniţi

Chiar dacă termenii alianţei între cele două partide pentru prezidenţiale sunt pe punctul de a se materializa, ţărăniştii par deschişi şi către o colaborare cu PNL-ul. „Regretăm că nu am putut face o alianţă şi cu PNL, având în vedere legăturile doctrinare şi istorice existente între cele două partide, însă ne manifestăm deschiderea şi faţă de o colaborare cu aceştia", a explicat Chesoi. Nici Banias nu a fost reticent faţă de o posibilă cooptare a liberalilor de partea preşedintelui Traian Băsescu. „Probabil îl vor susţine pe Băsescu în turul II. Sunt bineveniţi", a conchis liderul PD-L.

{mos_ri:Banias,Chesoi}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ucseer 18 Sep, 2009 15:56 Acest saltimbanc, dar si un Dinu Paturica al timpurilor noastre, ar sta alaturi de oricine. A fostn sluga lui tANASE SI jIANU SI S-A ALES CU UN LOC DE CONSILIER municipal de unde, slujindu-l pe Mazare si Cooperativa lui, cu ce a primit ca recompensa, a ajuns om de afaceri. Tot datorita ingropatilor bartde si Jianu, a obtinut un loc de consilier judetean, unde a slujit tot Psd si s-a mai ales cu spatii comerciale si lucrari de reparatii si constructii. A trecut la PPc, dar tot PSD slujea, dupa care a cumparat PNTCD, ca de, devenit om de afaceri avea bani, a inlaturat din partid pe cel care il adussese, a pus filiala in slujba lui Mazare, a latrat pe langa PNL, sperand sa apara si el cel putin pe listele de Deputati, iar acum miorlae pe langa PDL, cu speranta ca va prinde si el de ceva. Dar relatiile tot cu Von Mazare le are si ca un slujbas datornic stapanului, va face ca mazare sa stie tot ce se discuta si planuieste in PDL. Acesta este profilul acestui Chesoi, dar PDl ce are de zis? daca i se potrivesc asemenea oameni, sa-i pastreze, dar vor pierde inzecit.
  • pnt 18 Sep, 2009 10:40 sigur ca e bucuros.fostul membru pnt banias,e bucuros sa fie impreuna cu fostul sau coleg chesoi.pe vremea aceea chesoi era seful lui banias in pnt si au participat impreuna la puch-uri.asteptam sa vedem ce reactie are banias la alianta populara,pentru ca si in acest partid a fost membru si la pnl pentru ca,de asemenea, si aici a fost membru.cam lung traseul,nu-i asa domnule banias?
  • redivivus 18 Sep, 2009 07:09 Specialist in boli plitice,Chesoi va pleca in teren,sa se ocupe impreuna cu Banias,de sincopele celor doua partide.Tinand cont de DEX este posibil ca sa se studieze si eliminarea unei consoane sincopate (L) din denumirea organizatiei conduse de Banias,ramanand in denumire doar P.D.Si aceasta alianta va avea aceeasi soarta ca toate aliantele si coalitiile de pana acum.O intrebare:Milut stie ce face Chesoi?Pana acum,Milut nu a dat dovezi de prea mare dragoste pentru PD-ul sincopat.Asteptam noutati.