Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:49 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bugetul local pe 2010 al Navodariului, votat in lipsa consilierilor PD-L si PNL

ro

23 Mar, 2010 03:35 1466 Marime text
navodari_sedinta_consiliu_local_07.jpgConsilierul PD-L Tudorel Calpod susţine că proiectul de buget local pe 2010 care a fost votat ieri, în lipsa a şapte consilieri, nu a fost supus dezbaterii publice, aşa cum prevede legea. În plus, acesta spune că proiectul li s-a dat fără anexe iar primarul Nicolae Matei le-ar fi cerut să reducă ei 230 de miliarde de lei din bugetul local.

Din cei 19 consilieri locali ai oraşului Năvodari, doar 12 au răspuns prezent ieri la şedinţa extraordinară. De pe lista absenţilor fac parte consilierii PD-L Tudorel Calapod, Stere Sponte, Mara Liliana, Ştefan Gălbău şi liberalii Stere Lascu, Jean Paul Tucan şi Marilena Dragnea.

Consilierul democrat-liberal Tudorel Capalod susţine că la baza gestului comun de a nu participa la şedinţa de ieri au stat neregulile referitoare la proiectele supuse pe ordinea de zi: "Trebuia să votăm proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului local pe 2010 plus alte proiecte, despre are nu ştiam, referitoare la vânzarea unor terenuri. Proiectul de buget ne-a fost prezentat în urmă cu trei zile şi nici nu a fost supus dezbaterii aşa cum prevede legea. Ne-am întâlnit toţi consilierii la sfârşitul săptămânii trecute pentru dezbaterea bugetului pe 2010, iar după patru ore primarul ne-a spus să tăiem noi 230 de miliarde de lei pentru că nu se acoperă cheltuielile pentru a nu fi tras el la răspundere de năvodăreni", a adăugat Calapod. De asemenea, pe ordinea de zi sau regăsit alte şapte proiecte care vizau vânzarea unor terenuri, care nu au trecut din lipsă de cvorum

Potrivit informării de presă venite de la Primăria Năvodari, proiectul de buget a fost votat de zece consilieri, doi dintre cei prezenţi abţinându-se de la vot.

Primarul Nicolae Matei a precizat că va convoca Consiliul Local din trei în trei zile până la adoptarea proiectelor iar pentru consilierii care vor avea mai mult de trei absenţe la şedinţele ordinare se va propune excluderea acestora din CL, liberalul Jean Paul Tucan fiind primul vizat în acest sens, având cele mai multe absenţe. În plus, alţi trei consilieri locali PNL şi PD-L sunt suspectaţi de incompatibilitate cu funcţia de consilier local. Următoarea şedinţă va avea loc pe 26 martie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cetatean 23 Mar, 2010 10:20 niste bulangii ar trebuii goniti din oras nu sa ne rprezinte huuuuuuuuuu mirlanilor
  • Marian 23 Mar, 2010 00:51 PD-isti si PNL-isti sunt frana ORASULUI NAVODARI ori nu vin la sedinte ,ori voteaza impotriva !