Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:56 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Capriciile lui Cristea

ro

02 Mar, 2005 00:00 859 Marime text

Muzica, inaintea sanatatii localnicilor

Agentia de stiri Rompres transmitea in urma cu doua zile stirea ca in luna august va avea loc, la Costinesti, un mare festival de muzica usoara pentru tineret, iar printre organizatori se afla si primaria din localitate * Primarul Traian Cristea si-a spus ca ar trebui sa fie organizator nu doar cu numele * Tocmai din aceasta cauza si-a propus sa contribuie si cu o impresionanta suma de bani * De altfel, Cristea, se va afla in juriul concursului, alaturi de mari personalitati ale muzicii romanesti contemporane * Pentru ca va da note celor care se vor prezenta in fata spectatorilor, Cristea intra in scena cu o sponsorizare de un miliard de lei, dar nu din banii proprii, ci din ai contribuabililor * In timp ce pentru cateva zile de spectacol va acorda suma respectiva, pentru sanatate au fost alocate din buget doar sapte sute de milioane, insa pentru un an intreg * Din acelasi buget, contribuabilii mai platesc si masina de lux, un Opel Frontera, cu care se plimba primarul prin micuta statiune

In luna august, va avea loc prima editie a Festivalului International de muzica usoara, creatie si interpretare adresat tinerilor talentati, cu varste cuprinse intre 12 si 21 de ani.Pentru organizarea evenimentului, potrivit Agentiei de stiri Rompres, pentru organizarea evenimentului vor fi alocati circa 137.000 de euro si alte doua miliarde de lei de rezerva.Festivalul se va desfasura pe doua sectiuni, cea de interpretare - pentru doua categorii de varsta, respectiv 12-16 ani si 16-21 de ani, si cea de creatie, iar inscrierile au inceput de ieri.Din juriul festivalului vor face parte mari personalitati ale muzicii romanesti contemporane, precum Viorela Filip, Ionel Tudor, Jolt Kerestely, Titus Andrei, Viorel Gavrila si cate un reprezentant de la Ministerul Culturii si Cultelor si al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania. Langa aceste celebritati, recunoscute pe plan european si mondial va sta si primarul Costinestiului, Traian Cristea. Intrarea sa in aceasta scena ii va costa pe contribuabilii din localitate, nici mai mult mai putin decat un miliard de lei, pentru ca altfel, nimeni nu si-ar putea explica de ce ar sta el acolo in juriu, din moment ce nu stie nici ce-i aia o cheie muzicala. De altfel, singura muzica pe care o intelege cu adevarat, sunt manelele pe care le asculta cu mare drag prin grajdurile fostei sale societati comerciale Inturcom SA, care fost dusa catre faliment in tempo destul de alert, dar numai dupa ce si-a tras partea leului. Nimeni nu ar avea nimic impotriva acestei sponsorizari, nici impotriva muzicii usoare, nici impotriva tinerilor. Numai ca nu este posibil ca pentru un astfel de spectacol, care dureaza cateva zile, sa fie alocat un miliard de lei, iar pentru sanatate doar 750 de milioane de lei, pentru un an intreg. Acesta nu este singurul capriciu al primarului de Costinesti. El si-a mai cumparat, desigur tot pe banii contribuabililor si o masina de lux, Opel Frontera, cu doua miliarde de lei.

Buget pentru Cristea

In sedinta din ianuarie de anul acesta, consilierii locali au aprobat, prin votul lor, pe baza expunerii de motive prezentate de primarul Traian Cristea si in baza avizului de specialitate al comisiei numarul 1, bugetul local. La capitolul Venituri, consilierii si-au propus sa stranga 33,6 miliarde de lei, dintre care din impozite, taxe si venituri nefiscale aproape 14 miliarde de lei, iar din donatii si sponsorizari, trei sute de milioane de lei. Ca orice institutie care se respecta, cei zece consilieri prezenti la sedinta si-au propus sa cheltuiasca toti banii. In acest sens, pentru Servicii Publice Generale, deci pentru cheltuieli de personal, cheltuieli materiale si servicii si cheltuieli de capital s-au prevazut 6,3 miliarde de lei, iar pentru invatamant ceva mai mult de patru miliarde de lei. Consilierii si-au mai propus sa cheltuiasca pentru sanatate, ca este mai buna decat toate, doar 750 de milioane de lei, cam tot atat pentru sport, cultura si religie, aproape sapte sute de milioane de lei pentru asistenta sociala, patru pentru mediu si ape, 8,3 miliarde de lei pentru servicii si dezvoltare publica si locuinte si trei miliarde de lei pentru drumuri. Si pentru ca tot a venit vorba de drumuri, trebuie sa spunem ca este imperios necesar ca pe strazile comunei Costinesti sa nu existe gropi care sa afecteze un autoturism achizitionat, in leasing, de primaria locala, pe banii oamenilor. Autoturismul despre care vorbim este un Opel Frontera, pentru care locuitorii Costinestiului trebuie sa mai plateasca de la buget, anul acesta inca opt sute de milioane de lei, dupa ce anul trecut au mai dat inca 1,2 miliarde din totalul de aproape doua miliarde de lei cat este pretul integral al masinii de lux, cu care primarul a venit mai zilele trecute la o intalnire, pe islaz, la o intalnire cu crescatorii de animale din comuna. Anul acesta, consilierii si-au propus sa mai cheltuiasca pentru amenajare si asfaltarea strazilor 2,5 miliarde de lei, doua miliarde de lei pentru consolidarea falezei, un miliard de lei pentru extinderea sediului administrativ, si inca o jumatate de miliard de lei pentru construirea unei fantani arteziene.Si pentru ca a venit vorba de sediul primariei care va fi extins, trebuie spus ca acesta a apartinut tot firmei lui Cristea, SC Inturcom SA, firma care are datorii la buget de aproape patru miliarde de lei, si despre care se spune ca vor fi platiti tot din bani publici.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii