Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:55 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cat consuma din vistieria CJC festivalurile si cluburile sportive

ro

26 Sep, 2009 02:50 962 Marime text

cjc_nicusor_constantinescu.jpgOpt sute de mii de lei. Aceasta a fost suma cea mai mare pe care autorităţile judeţene au alocat-o Fundaţiei pentru promovarea şi sprijinirea sportului de performanţă şi a celui de masă practicat în municipiul Constanţa

Ne plângem că nu sunt bani pentru proiecte de anvergură şi că trebuie să facem economie, însă suntem mână largă atunci când vine vorba despre organizarea unor festivaluri ori pentru diferite proiecte care nu au un atât de mare impact pe cât de mulţi bani se investesc. Astfel se comportă Consiliul Judeţean Constanţa, cel puţin în ceea ce priveşte lista proiectelor de hotărâri a şedinţei din luna septembrie.

La acest capitol, din cele 61 de proiecte de hotărâri aflate pe ordinea de zi a şedinţei de ieri a Consiliului Judeţean, 11 au făcut referire la alocarea unor sume suficient de mari pentru desfăşurarea în municipiu sau judeţ a unor concursuri, festivaluri ori pentru activităţile din 2009 şi 2010 a unor cluburi sportive. Potrivit datelor tehnice prezentate în proiectele de hotărâri, cei mai mulţi bani în această direcţie, recreativă, 800.000 de lei, s-au dus către Fundaţia pentru promovarea şi sprijinirea sportului de performanţă şi a celui de masă practicat în municipiul Constanţa. Următorul proiect de hotărâre pentru care autoritatea judeţeană a fost dispusă să scoată 700.000 de lei din buzunar a vizat desfăşurarea activităţii competiţionale în sezonul 2009 - 2010 a Clubului Sportiv Handbal Club Municipal.

Din bugetul de care dispun, preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, a reuşit să găsească şi 600.000 de lei să-i dea Clubului Rugby Club Judeţean Farul, bani necesari pentru susţinerea clubului în debutul competiţional 2009 - 2010. Banii vor fi cheltuiţi pe transferurile de sportivi interni/internaţionali, chirii, echipamente sportive de competiţie şi antrenament, dar şi participare la diferite competiţii. Pe scara cheltuielilor urmează organizarea celor două festivaluri, aflate la cea de-a doua ediţie, „Ziua Recoltei" şi „Sărbătoarea Vinului Dobrogean". Pentru fiecare, autoritatea judeţeană investeşte nu mai puţin de 290.000 de lei. Dacă anul trecut, cele două sărbători s-au organizat concomitent, economisind jumătate din sumă, anul acesta, şi tocmai pe timp de criză, autoritatea judeţeană nu s-a mai uitat la ce sume trebuie să dea şi a decis că ar fi indicat pentru constănţeni să o ducă dintr-o sărbătoare în sărbătoare. Nici Clubul Sportiv Volei 2004 Tomis nu a fost sărit de pe lista celor care vor beneficia de o sumă din parte CJC-ului. Aleşii locali au votat trecerea a 200.000 de lei în vistieria clubului. De un astfel de tratament a avut parte şi Clubul sportiv „Karate Dinamic", care a primit 100.000 de lei, pentru concursul „Cupa Europeană de Karate pentru copii, cadeţi, juniori", desfăşurat deja în perioada 1 - 7 septembrie.

Mai importanţi decât nevăzătorii

Dacă pentru o asociaţie pentru constituirea unei asociaţii a nevăzătorilor şi pentru achiziţionarea unor manuale şcolare şi hârtie specială în limbajul Braille, au fost alocaţi doar 10.000 de lei, pentru implementarea unei părţi a unui proiect mai puţin important, prin comparaţie cu cel precedent, s-au dat 100.000 de lei. Pe lista banilor investiţi fără vreun impact important asupra populaţiei se mai află şi proiectul referitor la alocarea către CL Topalu a unei sume de 55.000 de lei pentru organizarea festivalului Concurs de interpretare al cântului, dansului şi portului popular „Dan Moisescu", ediţia a-XIV-a.

Nu a fost uitată nici „Cupa Presei la Pescuit", ediţia a IX-a, autoritatea judeţeană alocând în acest sens 25.000 de lei, bani care vor fi folosiţi pentru acoperirea cheltuielilor legate de organizare, materiale promoţionale, cupe, medalii, premii în bani, articole de pescuit, dar şi pentru cheltuielile de protocol.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii