Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 29 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine i-a propus pe directorii noi ai PD-L

ro

07 Oct, 2009 02:15 2738 Marime text

cap_4.jpgPotrivit declaraţiilor date de majoritatea celor propuşi pentru funcţiile de conducere ale deconcentratelor, senatorul Mircea Banias, deputatul Constantin Chirilă şi primarul din Valu lui Traian au fost cei care i-au propus pe cei mai mulţi aspiranţi la fotoliile de directori, în locul pesediştilor

Lista celor care vor ocupa fotoliile, tranşată în urma şedinţei de joia trecută a Biroului Judeţean, va primi acceptul echipei de la centru în aceste zile, probabil astăzi sau mâine.

Majoritatea directorilor cu care am vorbit, aflaţi pe lista viitorilor şefi de instituţii, ne-au declarat că au fost contactaţi de conducerea judeţeană pentru a li se aduce la cunoştinţă susţinerea pe care o au de la partid. De altfel, cotidianul nostru a aflat, înainte ca cei de la PD-L să dea vreo informaţie despre identitatea celor care îi vor schimba pe social-democraţi, de cei 28 de noi directori coodonatori chiar în ziua în care au fost mutaţi pe tabela instituţiilor deconcentrate. Ieri, i-am contactat telefonic pe o parte a celor aflaţi pe lista noilor şefi PD-L pentru a afla care au fost oamenii care au instrumentat apariţia lor pe lista directorilor. Majoritatea celor pe care i-am contactat ne-au declarat că au fost sunaţi de liderul PD-L, Mircea Banias, pentru a li se aduce la cunoştinţă propunerile de instituţii deconcentrate în dreptul cărora a fost pus numele lor. De pe lista celor 28, prea puţini sunt cei care au fost păstraţi în funcţii. Printre aceştia se află Alexandru Mezei, de la Căpitănia Zonală Constanţa, Andrei Murineanu - Centrul Militar Zonal şi Virgil Coman - Direcţia Judeţeană a Arhivelor Naţionale. De altfel, numele lui Alexandru Mezei a fost prezentat şi de preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Constanţa ca fiind unul dintre directorii care nu vor renunţa la funcţie. Toţi ceilalţi sunt oameni noi ori aflaţi, până la acest moment, în planul secund al unor instituţii.

Bobe şi Pufleni, susţinuţi de Mitroi

Pe lista propunerilor pentru şefia Autorităţii de Sănătate Publică, în locul Cameliei Ciobotaru, democrat-liberalii îl susţin pe medicul Constantin Dina, consilier local în Tuzla. Acesta a declarat că nu ştie cu exactitate cine au fost cei care i-au înaintat numele pentru a ocupa această funcţie. „Cred că preşedintele PD-L, Mircea Banias, sau deputatul Zanfir Iorguş a avut iniţiativa ca eu să ocup această funcţie", a completat Dina.

Şi Daniela Dragomir, actual director juridic în cadrul Oil Terminal şi fost director al Direcţiei de Muncă în perioada 2005 - 2009, a fost contactată de liderul Banias pentru a i se propune să preia frâiele instituţiei pentru un nou mandat: „Nu ştiu cu exactitate cine m-a propus, probabil domnul Banias, pentru că ştia de experienţa mea în această instituţie". Tot Banias s-a conversat şi cu Gabriel Iordache, posibil viitor şef al Autorităţii Rutiere Române. Acesta ne-a declarat însă că nu are cunoştinţe despre artizanul propunerii sale în această funcţie de conducere, în locul proaspătului instalat Ioan Alexandrescu. Potrivit listei cu nominalizaţi, şi Stere Pufleni, actual şef Serviciu Examinări Cereri în cadrul APIA Constanţa, a fost creditat de echipa pedelistă pentru a ocupa funcţia de director coodonator, în locul actualului său şef, Aurel Şuşman: „Din câte ştiu eu, m-au recomandat primarii PD-L din judeţ, probabil cel de la Castelu şi Florin Mitroi, de la Valu lui Traian", a completat Pufleni. Tot Mitroi a propus-o şi pe cea care se pare că va ocupa fotoliul de director la Direcţia Agricolă, Andreea Bobe. Chiar primarul din Valu lui Traian, Florin Mitroi, a fost cel care şi-a propus colega, membru PD-L din 2005, pentru această funcţie. De altfel, Bobe a fost director adjunct pe implementare la Direcţia Agricolă, din 2001 până în 2005, când a fost detaşată la Medgidia, la Direcţia Fitosanitară.

Şi Simona Leoveanu, directorul adjunct al Comisariatului Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit 2 Sud-Est - Oficiul Judeţean Constanţa, se pare că va ocupa funcţia de director, la propunerea mai multor primari. După cum ne-a declarat, a fost susţinută în mod special de primarii din Poarta Albă şi Castelu.

Şuţu, recomandat de Chirilă

Cel nominalizat la funcţia de conducere în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional, Gheorghe Balaban, pedelist de zece ani, ne-a declarat că a fost propus de preşedintele PD-L la municipiu, Constantin Florian. Şi Gheorghe Şuţu, care se pare că îl va înlocui pe Cristian Păvălaşc, ne-a declarat că a ajuns pe lista de nominalizări la propunerea deputatului Constantin Chirilă. Pe lângă susţinerea pe care o are din partea unui membru important din cadrul PD-L, Şuţu se bazează pe experienţa de 30 de ani în aviaţie şi funcţiile de conducere pe care le-a ocupat până acum la aerobazele de la Călăraşi, Galaţi şi Buzău.

colaj.jpgUnii s-au autopropus

Dacă unii dintre directorii pedelişti care ar putea ajunge să ocupe fotoliile lăsate libere de pesedişti ştiu care au fost „binefăcătorii", câţiva aspiranţi la şefia instituţiilor deconcentrate nu au cunoştinţe în acest sens. „Nu ştiu cine m-a propus, dar eu am fost cel care a venit cu echipa interimară. Ştiu doar că am fost votat de membrii Biroului Permanent Judeţean", ne-a declarat Gheorghe Dincă, actualul interimar coordonator la DSVSA. La fel şi Gigi Chiru, care de câteva luni speră că va ajunge să ocupe funcţia de conducere de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, nu a fost propus de nimeni. După cum susţine acesta, colegii din BPJ au votat în unanimitate nominalizarea pentru această instituţie. Cât despre cel care va ocupa funcţia de conducere la DADL, Iancu Stavrositu, acesta a susţinut că el însuşi s-a autopropus pentru această funcţie.

Şi George Măndilă, fost lider PNG CD, este susţinut de PD-L pentru fotoliul de director la Biroul de Rentă Viageră. În privinţa celui care l-a susţinut pentru a ocupa funcţia, Măndilă ne-a declarat că nu are cunoştinţe despre acest subiect, evidenţiind doar că toţi membrii BPJ au fost de acord cu propunerea.

Nici Mihai Petre nu ştie cine l-a susţinut, însă, după cum ne-a declarat, toţi membrii BPJ au fost de acord cu propunerea sa, fiind, de altfel, singura nominalizare. Cu atât mai mult cu cât actualul secretar al PD-L şi purtător de cuvânt al organizaţiei a aspirat în nenumărate rânduri la o funcţie de conducere în oricare dintre instituţiile deconcentrate din municipiu.

Mateiciuc nu ştie nimic

Cât despre cel care ar trebui să ocupe fotoliul Direcţiei Regionale Vamale, mai exact Alexandru Mateiciuc, acesta susţine că nu a fost contactat de nimeni în legătură că postul pe care l-ar putea ocupa. „Nu ştiu nimic, habar nu am despre ce îmi spuneţi", a susţinut Mateiciuc.

{mos_ri:directori PD-L}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • el 26 Oct, 2009 11:50 BALABAN a fost director la tabere de unde a plecat cu tinichele un invatator de profesie care s-a inscris dupa revolutie in PSD a fost aCTIVIST DE PARTID iar cand a fost schimbat de la tabere a trecut in PD. A facut facultatea la fara .... si a ajuns sa fie propus ba la concurenta unde sa fie iertat nu ar face fata in veci iar acum la patrimoniu . VAI MAMA NOASTRA! DOMNILOR MAI PROPUNETI SI DUPA COMPETENTA NU NUMAI DUPA PARTID! VREMURI TULBURI GUNOAIELE SUNT DEASUPRA!!!!!!!!!!!
  • O CUNOSTINTA 07 Oct, 2009 15:02 BRAVO IANI, NU TE LASA CA ASTIA PRECIS SUNT NEPOTII LUI MOISOIU CARE CHITAIE DE PE MARGINE SI SE OFTICA. IMPORTANT ESTE SA REUSESTI SA CLADESTI CEVA, SA TRATEZI OAMENII CU RESPECT SI SA ITI PASTREZI IMAGINEA DE OM CORECT SI RATIONAL. MULT SUCCES!!
  • pt necunoscatori ! 07 Oct, 2009 13:11 Filosoful national-crestin Petre Tutea despre aromani: ” Ma intreba Marin Preda cum era cu macedo-romanii si i-am zis : domnule Preda, macedo-romanii nu sunt romani, sunt super-romani, romani absoluti.Atat de napastuiti si goniti, au instinct national de fiara batuta.Iar eu si dumneata, pe langa ei, avem forta domestica de rate.Macaim. Am stat cu macedoromani in temnita. Ii bateau pana ii omorau, dar ei nu declarau nimic. Au o barbatie perfecta.”
  • cititor 07 Oct, 2009 11:44 Cum sa inteleg? ca domnul Deputata Maria Stavrositu, pardon! sotul deputatei va fi director? nu e angajat expert la Parlament? va rog intrebati-l.
  • make 07 Oct, 2009 11:20 bbaaa pe stavrostu la propus una..madam stavrositu...deputata pdl..ori fi oare neamuri sau nu??sau poate s a propus singur in pat :P balaban ala in 6 ani a facut un cv impresionant...ca musca la arat...nu cumva a fost director si la falimentara euroasig?tara de ciocoi
  • make 07 Oct, 2009 11:20 bbaaa pe stavrostu la propus una..madam stavrositu...deputata pdl..ori fi oare neamuri sau nu??sau poate s a propus singur in pat :P balaban ala in 6 ani a facut un cv impresionant...ca musca la arat...nu cumva a fost director si la falimentara euroasig?tara de ciocoi