Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:13 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine sunt directorii sustinuti de PD-L (II)

ro

06 Oct, 2009 22:26 2293 Marime text

colaj3.jpgDupă ce ieri am făcut cunoscute o parte dintre propunerile pe care cei de la PD-L le-au înaintat la centru spre validare pentru funcţiile de directori coordonatori ai instituţiilor deconcentrate din municipiu, astăzi continuăm seria prezentărilor.

Cunoscuţi sau nu, o parte dintre cei care vor lua locul directorilor susţinuţi de pesedişti până la momentul ieşirii de la guvernare, care au râvnit să ocupe o funcţie de conducere, au găsit acum o portiţă care să ducă la îndeplinirea visului.

Fost lider judeţean al partidului lui Gigi Becali, George Măndilă, intrat în rândurile pedeliştilor la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, a fost nominalizarea PD-L-ului pentru Biroul de Rentă Viageră. Potrivit declaraţiilor sale, a fost susţinut de toţi membrii BPJ-ului: „Aceasta a fost cea de-a doua opţiune a mea, prima a fost APIA, dar nu am insistat. Dacă nu ar fi nici Biroul de Rentă Viageră, aş fi acceptat să fiu adjunct la SAPARD". Măndilă susţine că funcţia pentru care a fost propus i s-ar potrivit, cu atât mai mult cu cât este de profesie inginer, are şi studii economice şi a activat, după 1990, în mai multe domenii, construcţii, turism, export.

Se pare că Gheorghe Şuţu, cel care îl va înlocui pe actualul director al Aeroportului Internaţional „Mihail Kogălniceanu", este mult mai bine pregătit, din moment ce în ultimii 30 de ani a condus mai multe autobaze din ţară, la Buzău, Călăraşi şi Galaţi. „Sunt pilot de 30 de ani. Înainte de '89 am fost director la Călăraşi şi Galaţi, iar până în 1998, la Buzău. Ulterior am ieşit la pensie", a susţinut Şuţu.

Directori cu CV-uri impresionante

Şi viitorul director de la DSVSA, Gheorghe Dincă, actual interimar coordonator al instituţiei, membru PD-L de zece ani, se află pe lista trimisă la centru pentru aprobare. Potrivit declaraţiilor acestuia, încă de la absolvirea Facultăţii de Medicină, în 1981, lucrează în sistemul de stat, la Direcţia Veterinară. Aici a fost din 2000 - 2001 director executiv, iar din 2005, director adjunct. „Am experienţă de 33 de ani în domeniu", a evidenţiat Dincă.

Gheorghe Balaban, cel care îi va lua locul actualului şef pesedist de la Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patromoniu Cultural Naţional, este cunoscut ca fost director la Direcţia de Tabere, o lungă perioadă, între 1989 şi 2003, pe vremea când era membru PSD, pentru povestea cu „gândacul". De altfel, posibilul director la Cultură a activat, potrivit CV-ului său, în diverse domenii de activitate care au mai mult sau mai puţin de-a face cu instituţia de care se va ocupa: este actualul preşedinte al UNICEF Constanţa, membru în comisia de administraţie a Inspectoratului Şcolar, fost comisar-şef al Comisariatului pentru Societatea Civilă, Direcţia Generală de Monitorizare a Abuzurilor, Combaterea Infracţionalităţii şi Implementarea Relaţiilor cu UE şi NATO, fost inspector asigurări şi fost director la diferite agenţii de asigurări.

Şi cea propusă de pedelişti pentru a ocupa funcţia de director coordonator la Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice, Georgeta Beleniuc, pare, potrivit CV-ului său, unul dintre oamenii cei mai competenţi pe care pedeliştii i-au luat în echipă. Doctor în ştiinţe biologice, cercetător ştiinţific gradul I, profesor universitar la Universitatea „Ovidius" Constanţa, cu 26 de ani de experienţă în domeniu, dintre care 23 în cercetare agricolă la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Murfatlar, Beleniuc are cinci brevete şi invenţii în domeniu şi a publicat peste 80 de lucrări ştiinţifice şi cărţi de specialitate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • taunasul 07 Oct, 2009 20:20 Giurva nu era acum 8 luni asa ca mananci kkt...
  • taunul 07 Oct, 2009 11:15 Schimbati_l si pe GURCA de la DIRECTIA JUDETEANA DE PAZA care in mod ilegal si abuziv a taiat de 8 luni angajatilor sporul de vechime si 5% di spurul de noapte,netinand cont ca sunt singurele sporuri consfintite de CODUL MUNCII,de care nimeni nu se poate atinge.Dle MARIUS COBANU de la ITM,ce faci.Totul poate fi probat prin verificarea statelor de plata de la financiar si a fluturasilor de salarii a angajatilor.