Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:07 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC aproba documentatia unei licitatii care a avut loc

ro

25 Sep, 2009 02:59 957 Marime text

După ce, în urmă cu câteva zile, pe 18 septembrie, Consiliul Judeţean scotea la licitaţie, în vederea concesionării, un imobil pe care îl cumpărase în urmă cu şase luni, tot printr-o licitaţie publică, în şedinţa de Consiliu Judeţean de azi, aleşii au supus aprobării un proiect de hotărâre care vizează documentaţia de concesionare pentru imobilul proprietate privată a judeţului Constanţa. Spre bucuria sau nefericirea aleşilor judeţeni, nimeni nu a cumpărat caietul de sarcini, licitaţia fiind amânată pentru o altă dată.

Aceasta nu este decât încă o situaţie tipic autohtonă, care teoretic ar fi trebuit să se rezolve în sens invers decât au gândit-o aleşii judeţeni.

Într-un material aflat în paginile cotidianului nostru, în urmă cu câteva zile, informam cum CJ Constanţa are, din când în când, atribuţii de agent imobiliar. Autoritatea judeţeană a achiziţionat, printr-o licitaţie publică, în urmă cu câteva luni, pe 12 februarie, un imobil de la Primăria Lipniţa, situat în comuna Izvoarele, format din dintr-o construcţie estacadă tip chei, în suprafaţă de 1.315,84 metri pătraţi, şi terenul aferent acesteia, de 17.000 metri pătraţi, pentru care a plătit un milion cincizeci de mii de lei, fără TVA. Ulterior, pe 18 septembrie, CJC scotea la licitaţie acelaşi teren, în vederea concesionării pe 49 de ani, pentru suma maximă de 25.610 lei pe an. Numai că nimeni nu a achiziţionat caietul de sarcini, iar licitaţia a fost anulată.

La doar două zile distanţă, pe lista convocatorului şedinţei din 25 septembrie a Consiliului Judeţean apărea proiectul de hotărâre prin care aleşii locali trebuie să aprobe documentaţia de concesionare a imobilului în discuţie, imobilul rămânând în continuare în proprietatea privată a judeţului. Potrivit proiectului, preşedintele CJC ar urma să se ia toate măsurile legale care se impun pentru îndeplinirea procedurilor de concesiune şi pentru semnarea contractului în cauză. Teoretic, în cazul în care licitaţia ar fi avut loc, probabil, pe ordinea de zi a şedinţei nu s-ar mai fi regăsit proiectul.

Profitând de situaţia în care nimeni nu şi-a manifestat dorinţa să concesioneze imobilul, iniţiatorul proiectului a mai introdus o clauză care stipulează faptul că ar trebui să se introducă nişte clauze în documentaţia de concesionare, referitoare la acordarea unei perioade de graţii pentru plata redevenţei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii