Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
02:23 06 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC organizeaza licitatia pentru DJ 228

ro

11 Dec, 2009 01:37 2436 Marime text
drum_nazarcea_01.jpgProcedura de deschidere a ofertelor va avea loc la sfârşitul anului, pe 29 decembrie. Valoarea estimată a lucrărilor este de 440 miliarde lei vechi

Consiliul Judeţean Constanţa a mai făcut un pas pentru reabilitarea DJ 228 Nazarcea - Ovidiu. Instituţia judeţeană anunţă organizarea licitaţiei pentru lucrările la acest tronson.

Potrivit anunţului de participare publicat ieri, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), deschiderea ofertelor pentru contractul de lucrări privind „Reabilitarea şi modernizarea de drumuri judeţene, Tronsonul DJ 228: DN 22C (Nazarcea) - DN2A (Ovidiu)", va avea loc pe 29 decembrie 2009, începând cu ora 13.00. Potrivit anunţului din SEAP, valoarea estimată a lucrărilor este de 36.803.697 lei fără TVA, adică de aproape 440 miliarde de lei vechi. Termenul de execuţie al lucrărilor este de 24 de luni, de la data atribuirii contractului. Trebuie precizat că garanţia de participare este în cuantum de 700.000 lei şi trebuie depusă prin virament bancar sau instrument de garantare emis în condiţiile legii. Garanţia de bună execuţie a contractului este în cuantum de 5 % din valoarea contractului. Proiectul este finanţat din fonduri structurale - FEDR - Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 2, „Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale", Domeniul major de intervenţie 2.1 - „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane - inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură". Forma juridică pe care o va lua grupul de operatori economici căruia i se atribuie contractul, este asociere legalizată înainte de semnarea contractului.

drum_nazarcea_03.jpgSe caută firme puternice

În prima etapă, de selecţie a candidaţilor, ofertanţii trebuie să prezinte bilanţul contabil şi contul de profit şi pierderi, pe ultimii trei ani (2006, 2007 şi 2008), fişa de informaţii generale, susţinerea financiară a lucrării, iar rezultatul financiar al candidatului trebuie să fie pozitiv pe fiecare din ultimii trei ani. De asemenea, se solicită ca cifra medie de afaceri pentru ultimii trei ani să fie de minim 35.000.000 lei (vechi). Candidaţii trebuie să mai prezinte o declaraţie bancară, în original, că dispune sau are acces la lichidităţi, linii de credit sau la alte instrumente financiare în valoare de minim 10% din valoarea estimată a contractului (sau echivalent) pentru o perioadă de şase luni. Totodată, ofertanţii trebuie să prezinte lista cu principalele lucrări din ultimii cinci ani. Fiecare fişă de experienţă similară se va demonstra prin: copie de pe contractul de lucrări, copie legalizată după procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor (sau recepţia finală) şi recomandarea în original sau copie legalizata din partea beneficiarului/certificate constatatoare conform HG 925/2006 cu modificările şi completările ulterioare. De asemenea, se cere implementarea standardelor ISO 9001, 14001 şi OHSAS 18001 sau echivalent, în valabilitate. Nu se admit operatori în curs de certificare. Experienţa similară trebuie să fie de minim 36.000.000 lei fără TVA. Valoarea poate fi demonstrată prin mai multe contracte/lucrări executate (finalizate şi recepţionate) în ultimii cinci ani.

Ofertanţii vor fi reduşi la un număr de cinci

De precizat că, procedura de achiziţie prevede limitarea numărului de operatori economici invitaţi să prezinte oferte sau să participe, la cinci. Criteriile de selecţie sunt: experienţa similară, cifra de afaceri, resursele umane şi susţinerea financiară a candidaţilor. Potrivit SEAP, se va proceda la reducerea numărului de operatori economici în timpul negocierii sau al dialogului. Este vorba despre aplicarea unei licitaţii care să se deruleze în etape succesive pentru a reduce progresiv numărul soluţiilor care trebuie discutate sau al ofertelor care trebuie negociate. Criteriul de atribuire va fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 23.12.2009, ora 12.00. Data limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 29.12.2009, ora 11.00.

Beneficiile investiţiei

Potrivit CJC, obiectivul acestui proiect constă în reabilitarea şi modernizarea sectorului de drum judeţean DJ Nazarcea-Ovidiu, care face legătura între DN 22C (Nazarcea) - DN 2A (Ovidiu), în scopul aducerii lui la condiţiile normale de circulaţie, exploatare, siguranţă şi confort.

Beneficiarii potenţiali ai rezultatelor proiectului sunt participanţii la trafic din localităţile limitrofe drumului - Castelu, Poarta Albă, Lumina şi Ovidiu -dar şi participanţii la trafic de pe drumurile naţionale DN 22C şi DN 2A. De asemenea, participanţii la trafic pe DN 22C, pe direcţia Bucureşti - Cernavodă Medgidia spre/dinspre Tulcea, Mamaia, Năvodari, nu vor mai ocoli pe alte rute şi vor prefera acest traseu. Statisticile arată că numărul mediu zilnic anual, de 2166 vehicule, care circulă pe DJ 228 Nazarcea - Ovidiu este de 2,26 ori mai mare decât media naţională zilnică anuală de 959 autovehicule. Astfel, autorităţile justifică prioritatea investiţiei în reabilitarea şi modernizarea acestui tronson.

Prin acest proiect se vor reabilita15,533 km de drum din care 5,458 km structură rutieră nouă şi 10,075 km structură rutieră ranforsată. Se vor realiza de asemenea, 17 podeţe noi, subtraversări şi accese spre drumuri laterale, se va repara podul existent şi cele trei podeţe şi se vor amenaja opt staţii de călători.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii