CJC-ul lui Nicuşor a mai bifat un act adiţional pentru colegul de inculpare A treia suplimentare pentru Marca lui Ceacîreanu
CJC-ul lui Nicuşor a mai bifat un act adiţional pentru colegul de inculpare: A treia suplimentare pentru MarcaSC Marca Telecom SRL din Bucureşti - firma care a încheiat cu CJC pe 13 septembrie 2010 contractul de lucrări la ambulatoriu - a mai obţinut o suplimentare, în valoare de 379.595,89 lei fără TVA. A treia. Această din urmă suplimentare, cea mai mare dintre cele trei, a fost atribuită pe 14 aprilie 2011.
Iată în continuare valoarea contractului iniţial şi a tuturor celor trei acte adiţionale care au intervenit pe parcurs în înţelegerea contractuală semnată în septembrie 2010 între CJC şi Marca Telecom:
1. Contractul nr. 18818/13.09.2010 - „Lucrări de C+M+I, amenajarea şi protecţia mediului, execuţie ambulatoriu de specialitate TBC"
- valoare estimată: 4.187.057,61 lei fără TVA;
- valoare de atribuire: 3.629.032,27 lei fără TVA.
2. Contractul (actul adiţional ) nr. 2/28.12.2010 - „Lucrări suplimentare la contractul de execuţie nr. 18818/13.09.2010 «Lucrări de C+M+I, Amenajare şi protecţia mediului şi dotări independente» proiect «Reabilitarea infrastructurii, modernizarea şi echiparea ambulatoriului de specialitate TBC din cadrul spitalului»"
- valoare estimată: 100.441,10 lei fără TVA;
- valoare de atribuire: 97.308,77 lei fără TVA.
3. Contractul nr. 3/16.02.2011 cu aceeaşi titulatură
- valoare estimată: 102.899,88 lei fără TVA;
- valoare de atribuire: 98.454,78 lei fără TVA.
4. Contractul nr. 4/14.04.2011
- valoare estimată: 384.150,58 lei fără TVA;
- valoare de atribuire: 379.595,89 lei fără TVA.
Iată, aşadar, că de la suma de pornire de 3.629.032,27 lei fără TVA, ofertată de Marca Telecom, a mai fost nevoie de încă trei suplimentări.
Ceacîreanu: „A treia suplimentare, determinată de aparatura medicală"
Contactat telefonic, unul dintre asociaţii firmei, Mihai Sergiu Ceacîreanu, ne-a declarat că cea de-a treia suplimentare a fost ocazionată exclusiv de modificările survenite ca urmare a achiziţionării aparaturii medicale pentru dotarea Ambulatoriului TBC, precizând totodată că, dacă licitaţia pentru execuţia reabilitării şi cea pentru dotarea cu aparatură medicală s-ar fi desfăşurat concomitent, adică la pachet, nu ar mai fi fost nevoie de aceste suplimentări, întrucât s-ar fi ştiut de la bun început de ce tip de alimentări cu energie electrică ar fi fost nevoie etc. „Această cea de-a treia suplimentare este exclusiv din cauza echipamentelor medicale, pentru că este vorba despre lucrări care nu erau prevăzute în contract. Licitaţia pentru aparatură s-a ţinut ulterior celei pentru execuţie. Câştigătorii au venit la noi şi ne-au cerut alimentări de atâta putere, tomograful nu încăpea şi am dărâmat pereţii", ne-a declarat Ceacîreanu.
„Suplimentările - mai mici decât valoarea lucrărilor la care s-a renunţat"
Patronul Marca Telecom a ţinut însă să precizeze că în cazul celorlalte două acte, suplimentările sunt mai mici decât valoarea lucrărilor la care s-a renunţat. Ceacîreanu a spus că din start s-a renunţat la peste un miliard de lei vechi pentru organizarea de şantier, întrucât legea nu mai dă voie în prezent să fie suportată de către autoritatea contractantă, iar apoi s-a renunţat la lucrări totalizând încă un miliard şi ceva de lei vechi. „Sunt peste două miliarde de lei vechi la care s-a renunţat, incluzând organizarea de şantier şi lucrări de 900 de milioane şi ulterior de 200 şi ceva de milioane de lei vechi la care s-a renunţat", a subliniat Ceacîreanu. Patronul Marca Telecom a ţinut să sublinieze că aceste suplimentări nu au depins de firma pe care o reprezintă şi că au fost ocazionate în principal de detaliile tehnice ale aparaturii medicale.
Coleg cu Mazăre şi Constantinescu în „retrocedări"
Reamintim că Marca Telecom poate fi cunoscută constănţenilor şi datorită colaborării cu municipiul Constanţa, de la care a câştigat contracte importante privind mentenanţa semafoarelor din oraş, dar şi datorită numelor sonore din formula de asociaţi. Firma îi are ca patroni pe Mihai Sergiu Ceacîreanu şi pe Liviu Gheorghe Puşcaru. Numele primului este menţionat în rechizitoriul DNA privind retrocedările din Constanţa, fiind coleg de inculpare atât cu primarul Constanţei, Radu Mazăre, dar şi cu Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC - instituţie care investeşte în reabilitarea Ambulatoriului TBC.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp