Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:43 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantenii, infratiti cu coreenii

ro

12 Sep, 2009 02:17 843 Marime text

primarie_acord.jpgIeri, la sediul Primăriei Constanţa, reprezentanţii autorităţilor locale constănţene au semnat un memorandum de înţelegere cu administraţia locală din Busan, Coreea de Sud.

Intitulat „memorandum de intenţie", acordul încheiat, ieri, între reprezentanţii părţii constănţene, prin directorul Direcţiei de Relaţii Internaţionale, Petrică Munteanu, şi cei ai Coreii, directorul general din Primăria Busan, Lee Yong Chul, şi consilierul de la Ambasada Coreii - Ro Sung, este rezultatul unor discuţii care au început în 1995. Acestora le-au urmat, în 2006, alte tratative, la propunerea Ambasadorului României la Busan, care a solicitat autorităţilor locale să găsească o modalitate prin care să coopereze mult mai strâns cu partea română. „După 2006 nu am avut relaţii atât de strânse, însă acum ne dorim ca, în urma întâlnirii de azi, acestea să fie mult mai apropiate. Suntem la început şi vrem să ne extindem relaţiile", a precizat directorul general al primăriei din Busan. De cealaltă parte, directorul din Primăria Constanţa, Petrică Munteanu, s-a declarat încântat că s-a reuşit stabilirea unui parteneriat cu un oraş cu deschidere la mare, la fel cum este Constanţa: „Ne înfrăţim cu un oraş port unde există un şantier naval foarte important, lucru care face ca asemănările să fie foarte mari. De asemenea, mulţi români lucrează în respectivul şantier. Aceste lucruri nu pot decât să ne bucure".

De altfel, unul dintre consilierii de la Ambasada coreeană chiar a vizitat primăria în urmă cu un an, venind şi atunci cu propunerea colaborării între cele două autorităţi. „După numai un an, asistăm la semnarea acordului. Ne dorim din tot sufletul ca relaţiile între cele două autorităţi să fie cât mai bune", a susţinut Ro Sung.

În semn de respect şi prietenie, autorităţile constănţene au oferit fiecărui membru din delegaţia coreeană câte o emblemă a judeţului Constanţa, un album, dar şi un DVD de prezentare a judeţului. De asemenea, coreenii au oferit părţii române câte un album de prezentare a oraşului lor port, dar şi un dar deosebit directorului Munteanu: o cutie tradiţională coreeană, pentru pixuri, executată manual şi gravată cu sidef.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii