Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:30 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantinescu a „uitat“ sa prezinte lista disponibilizatilor

ro

24 Jul, 2010 00:00 1940 Marime text
nicusor_constantinescu.jpg

NicuşorConstantinescu a uitat să treacă pe la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), pentru a se verifica organigrama nouă, înainte ca aceasta să fie supusă votului consilierilor judeţeni.

Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) numărul 189 din 15 iulie 2010 „privind reorganizarea prin absorbţie a instituţiilor de spectacole, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi a organigramei şi statului de funcţii ale noii entităţi“, Opera din Constanţa se desfiinţa. Urmare a acestei hotărâri, a început un lung şir de proteste, acuze, întâlniri şi negocieri între tabăra CJC-ului şi cea a artiştilor, care, însă, nu au ajuns la nicio înţelegere. După ce se credea că nimic nu se mai poate face pentru salvarea instituţiei de cultură, iată că a apărut o listă, alcătuită de către Ministerul Culturii şi a Patrimoniului Naţional (MCPN), unde sunt trecute instituţiile de spectacole sau concerte care nu fac obiectul aplicării Art. III alin. (1) din Ordonanţa de Urgenţă nr. 63 din 30 iunie 2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare. Acest lucru nu înseamnă decât că CJC mai are încă timp să revizuiască hotărârea, dacă nu, poate deveni ilegală. Instituţia care poate să conteste această hotărâre, în cazul în care rămâne în forma actuală, este Prefectura. „Probabil că vor modifica hotărârea. Încă nu este definitivată organigrama, iar dacă nu se schimbă nimic, atunci hotărârea va fi contestată“, a precizat subprefectul Constanţei, Aidun Curt-Mola. În acest moment, mai beneficiem de o informaţie sigură, conform căreia Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC, ar fi grăbit luarea deciziei de desfiinţare a Operei, pentru că avea programată o întâlnire la Bucureşti, la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, pe 22 iulie, ocazie cu care trebuia să prezinte organigrama nouă, pentru a fi supusă verificărilor. Lucrul acesta nu s-a întâmplat, deoarece, cu o săptămână înainte de respectiva întâlnire, hotărârea CJC era deja votată. Precizăm faptul că preşedintele CJC a fost contactat telefonic, pentru a-şi exprima punctul de vedere, dar nu a răspuns. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Constantean 25 Jul, 2010 21:17 Apel catre toata presa locala si centrala! Se discuta de restructurarea a 700 de posturi din cadrul SCJUC. Oameni buni in urma acestor restructurari se vor desfiinta cateva sectii din acest spital. In aceste spatii urmeaza sa fie mutate sectiile externe ale acestei unitati. Pe scurt: Spitalul Municipal a fost desfiintat (juridic vorbind), acesta devenind intre timp sectie externa a SCJUC; astfel odata mutat in spatiile ramase libere in SCJUC, pe terenul unde se afla acum Spitalul Municipal urmeaza sa fie construit un CENTRU COMERCIAL!!! Oameni buni, actul medical este cel care este, personal medical tot mai putin, viitorii medici - actualii studenti la medicina - dezastru, iar noi calcam in picioare putinul pe care il mai avem pentru interesele personale. A calculat cumva cineva de la CJC cum vor reusi cei 5 medici pe care doresc sa-i lase pe viitoarea sectie de chirurgie generala sa faca garzi intr-o luna, tinand cont ca pe o garda sunt doi medici(unul jos la urgenta si unul pe sectie; in blocul operator intra de fiecare data 2 medici). Dar sa lasam cadrele medicale pentru a nu crede cineva ca sunt medic. Cum va reusi SCJUC sa faca fata la cereri(numarul de paturi va fi si el redus), cand stim ca aici vin oameni din tot jud. Constanta, din jud. Tulcea si chiar din Calarasi. Aceasta unitate deserveste aproximativ 1.000.000 de oameni, iar noi ce facem? Apropos, conform studiilor internationale si nationale numarul persoanelor cardiace este in crestere; iar noi desfiintam o sectie de Cardiologie si lasam doar 7 medici in loc de 12!!! Toate sectiile vor fi afectate, mai putin sectia de chirurgie cardiovasculara, a dr. Patrut. De ce? Dar ca sa citez pe cineva(campania electorala 2008): Pentru a ramane in viata, constantenii aveau o singura solutie : trenul de Bucuresti! Domnilor de la CJC, Guvernul a recomandat disponibilizarea unui procent din sistemul bugetar (o medie)! LASATI CADRELE MEDICALE SI DATI AFARA PERSOANELE DIN BIROURI!!!
  • Constantean 24 Jul, 2010 07:58 Ce treaba are Nicusor cu legalitatea? Dumnealui ii este draga haiducia. Din pacate numai Radu are cantec. Probabil istoria il va consemna si pe Nicusor ca pe unul din haiducii vremurilor moderne. La altceva nu s-a remarcat. Vai de mama noastra, a constantenilor!