Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contestatia privind alegerile de la PNL Constanta, trimisa la centru

ro

28 May, 2010 03:31 1128 Marime text
Un număr de 350 de liberali, membri ai organizaţiei de pensionari din filiala municipală a PNL Constanţa, au semnat şi trimis ieri, la Curtea de Onoare şi Arbitraj a PNL, contestaţia prin care reclamă modul de desfăşurare a alegerilor de sâmbătă în organizaţia locală. Victor Manea a reuşit să preia şefia organizaţiei municipale, în urma alegerilor de sâmbătă, după ce Dănuţ Culeţu, contracandidatul său, a ieşit din cursă reclamând proasta organizare.

Ieri, membrii Biroului Politic ai organizaţiei de pensionari din municipiu s-au întâlnit în cadru restrâns pentru a pune la punct ultimele detalii referitoare la întocmirea contestaţiei pe care astăzi urmează să o trimită la Curtea de Onoare şi Arbitraj a partidului. Contestaţia cuprinde nemulţumirile pensionarilor care nu au reuşit să fie prezenţi la Adunarea Generală de alegere a noii structuri a organizaţiei municipale de sâmbătă, din cauza erorilor care s-au făcut cu convocatoarele. „Vrem să semnalăm faptul că ceea ce s-a întâmplat sâmbătă a viciat rezultatul, iar munca pe care pensionarii au depus-o în campaniile electorale nu a fost apreciată. Prin această acţiune de strângere a semnăturilor am vrut să văd care dintre membrii PNL sunt alături de mine. Sunt oameni care au muncit în campanie şi care acum sunt nedreptăţiţi. 350 de semnături demonstrează că sunt multe nemulţumiri", a precizat fostul prefect al judeţului Constanţa, Dănuţ Culeţu. Acesta s-a retras din cursa pentru şefia organizaţiei municipale ripostând în cadrul adunării faţă de modalitatea de organizare a alegerilor şi întocmirea eronată a convocatoarelor cu membrii participanţi la Adunare.

„Şi-a bătut joc de noi"

Preşedintele organizaţiei de pensionari, Eugen Cojocaru, cel care a coordonat acţiunea de strângere a semnăturilor pentru întocmirea contestaţiei, a susţinut că a venit momentul ca şi preşedintele partidului, Crin Antonescu, să ştie care sunt problemele de la Constanţa. „La Adunarea de sâmbătă au venit doi secretari generali care, în loc să facă ordine, s-au legat de unii pensionari care nu aveau cotizaţia plătită la zi. Şi-au bătut joc de pensionari, au adus oameni din alte localităţi deşi trebuiau să participe numai membri din municipiu. Avem dovezi că au fost aduşi oameni din Năvodari, Ovidiu, Bărăganu, Medgidia, pe care le vom ataşa contestaţiei. Ei nu i-au primit pe pensionarii noştri din municipiu, cum puteam să aducem membri din alte partide?! Au fost membri de partid vechi care nu au fost trecuţi în convocatoare", a mai adăugat Cojocaru.

„Manea şi-a asigurat un loc trei din start"

Liderul pensionarilor liberali şi-a arătat nemulţumirea şi faţă de atitudinea pe care actualul lider al PNL Constanţa a avut-o faţă de ei, cei care i-au fost aproape în campania electorală de la locale şi l-au ajutat să ia scorul pe care l-a obţinut. „A uitat când în timpul campaniei electorale băteam străzile. Dacă va mai candida la alegerile din 2012 nu va mai lua decât maxim 3%", a precizat Cojocaru. Nici Culeţu nu i-a dat prea multe şanse colegului său Victor Manea, în cazul în care acesta va fi desemnat candidatul pentru primăria Constanţa în alegerile din 2012. „Manea şi-a dovedit limitele în campania electorală precedentă. Dacă va mai candida din nou va avea asigurat un loc trei din start", a conchis Culeţu, adăugând şi faptul că nu intenţionează să părăsească PNL-ul, cu atât mai mult cu cât este cel mai vechi membru al organizaţiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii