Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:07 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coteţul şi garajul, impozitate dacă au număr cadastral

ro

07 Oct, 2010 00:00 3936 Marime text
virginia_stefanica___.jpgDirectorul Serviciului Public de Impozite şi Taxe, Virginia Uzun, a declarat în cadrul unei emisiuni la Radio Sky că proprietarii mai multor imobile vor plăti, începând din acest an, un impozit majorat.

Această măsură va fi aplicată ca urmare a intrării în vigoare a modificării prin OUG nr. 59/2010 a Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal.  

Şefa de la Taxe şi Impozite a precizat că deţinătorii de imobile vor plăti un impozit majorat la 65% pentru prima clădire, de 150% pentru a doua clădire şi de 300% pentru cea de-a treia clădire şi următoarele. „Creşterile sunt foarte mari, iar scadenţa este data de 31 decembrie. Cei care au plătit până la data de 30 septembrie au beneficiat de o bonificaţie de 10%“, a afirmat Virginia Uzun. Şi deţinătorii de automobile cu o capacitate cilindrică mai mare de 2.000 de centimetri cubi vor datora pe cel de-al doilea semestru al anului un impozit majorat. Potrivit şefei SPITVBL, impozitele pentru autoturisme s-au dublat faţă de cele existente până la modificarea legii, astfel încât, din 2011, cei care plăteau 10 milioane de lei vechi, vor plăti 20 de milioane de lei vechi.

De asemenea, Virginia Uzun a precizat că persoanele care au o locuinţă şi o anexă cu un alt număr cadastral decât adresa locuinţei, vor plăti pentru aceasta, fie că este vorba despre un garaj sau un coteţ, un impozit ca pentru o a doua locuinţă.  

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • bdc 07 Oct, 2010 21:27 Deci daca nu ai a doua locuinta iti considera cotetul sau garajul a doua locuinta. Jenant,mi-e sila de atitea taxe si bani luati abuziv de pe saracia oamenilor care au muncit o viata.Ce ziceti de o greva fiscala in loc de aceste taxe?