Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:28 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ce proiecte a început Florin Mitroi al treilea mandat Piaţă agroalimentară şi infrastructură rutieră nouă la Valu lui Traian

ro

07 Jul, 2012 02:44 1749 Marime text
Şefia administraţiei publice locale din Valu lui Traian a fost câştigată de Florin Mitroi (PNL), cu un scor de 78,10%. Primarul a început cel de-al treilea mandat cu noi proiecte referitoare la dezvoltarea localităţii.

În acest sens, Primăria Valu lui Traian a iniţiat de curând procedura de achiziţie publică în privinţa dotării pieţei agroalimentare din localitate. De asemenea, autoritatea locală condusă de Florin Mitroi desfăşoară licitaţie publică şi pentru amenajarea tramei stradale din Zona F.

Piaţa agroalimentară, la un pas de inaugurare

Potrivit primarului Florin Mitroi, piaţa agroalimentară va fi inaugurată luna viitoare. La această dată, autoritatea locală organizează licitaţie publică pentru dotarea acesteia cu bunuri şi echipamente specifice, precum tarabe, frigidere, mobilier etc. Precizăm că piaţa nu este prevăzută doar cu tarabe, ci şi cu un punct farmaceutic, o carmangerie, o cofetărie, un magazin mixt, un punct de comercializare a laptelui şi a brânzei, dar şi o cafenea. Potrivit şefului autorităţii locale, agenţii economici interesaţi de licitaţia privind achiziţia de bunuri şi echipamente pentru piaţa agroalimentară din Valu lui Traian pot depune oferte până pe data de 19 iulie, ora 10.00, urmând ca în aceeaşi zi, la ora 13.00, să fie deschise ofertele. Societatea care va câştiga licitaţia va încheia un contract în valoare de 129.326,15 lei. Amintim că banii pentru construirea şi dotarea pieţei agroalimentare provin prin Programul de Cooperare Transfrontalieră 2007-2013 pentru graniţa România - Bulgaria şi sunt în sumă totală de 1,4 milioane de euro, din care 140.000 de lei reprezintă contribuţia Consiliului Local Valu lui Traian.

Străzile din Zona F vor fi asfaltate

Cartierul nou înfiinţat din Zona F a localităţii va avea cât de curând infrastructură rutieră, iar localnicii vor spune adio drumurilor de pământ şi a celor pietruite, urmând să circule în condiţii de normalitate. Primarul Florin Mitroi a precizat că termenul de finalizare a lucrărilor este de un an de la data începerii lor. Şeful autorităţii locale a menţionat şi că lucrarea este una complexă, care prevede amenajarea carosabilului, a trotuarelor şi a acostamentelor. În primă fază a fost scoasă la licitaţie Zona F Vest, care cuprinde 13 artere, în lungime totală de 3.770 de kilometri, suprafaţa totală construită a acestora fiind de 33.317 metri pătraţi. Pentru realizarea infrastructurii aferente Zonei F Vest, autoritatea locală are la dispoziţie fonduri în cuantum de 7.159.886 lei. Agenţii economici interesaţi de această lucrare pot depune oferte până pe data de 18 iulie, ora 10.00, urmând ca în aceeaşi zi, la ora 13.00, acestea să fie deschise. Primarul Florin Mitroi a explicat că în perioada următoare se vor desfăşura alte două licitaţii privind amenajarea Zonei F Est şi a Zonei Centrale. În Zona F Est vor fi amenajate nouă străzi în lungime totală de 2.895 de kilometri, în timp ce în Zona Centrală vor fi asfaltate şase artere în lungime de 3.283 de kilometri. Pentru toate cele trei lucrări banii provin de la Guvernul României, prin OUG 577.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii