Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:20 13 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Culetu nemultumit de relatia sefilor de deconcentrate cu cetatenii

ro

27 Oct, 2007 00:00 800 Marime text

Prefectul judetului, Danut Culetu a coordonat ultima sedinta de lucru a Colegiului Prefectural. Pe ordinea de zi au fost incluse teme importante de actualitate.

Printre subiectele discutate sefii deconcentratelor "invitati" la sedinta s-au aflat: stadiul derularii subventiilor de la bugetul de stat in agricultura; managementul deseurilor; probleme in desfasurarea activitatii; situatia investitiilor si reparatiilor in unitatile scolare si pregatirea lor pentru sezonul rece; stadiul proiectului referitor la zonele de risc din judetul Constanta. In urma analizarii datelor prezentate s-a convenit necesitatea impunerii popularizarii programelor de subventii sau despagubiri pentru calamitati acordate agricultorilor din judetul nostru. Astfel, urmare interventiilor guvernamentale si datorita simplificarii procedurii de distribuire a bonurilor valorice, suprafata culturilor de primavara (in principal grau) infiintate este cu 35.000 ha mai mare decat in anul 2006. Avand in vedere faptul ca pana in 2009 se vor inchide depozitele de deseuri din mediul rural, se impune realizarea de statii de transfer, pe teritoriul judetului. Daca in zona de sud functioneaza trei depozite ecologice (Albesti, Costinesti si Ovidiu), pentru zona de nord depozitarea deseurilor constituie inca o problema. Exista propuneri de infiintare a unor statii de transfer in localitatile: Baneasa, Cobadin, Nicolae Balcescu, Negru Voda, Techirghiol, Cernavoda, Harsova, Crucea si Cogealac.

Fara depozit pentru deseurile electrice si electronice

In conformitate cu prevederile H.G. 448/2005 privind deseurile de echipamente electrice si electronice, trebuia infiintat, pana la finele anului trecut, un depozit judetean. Desi s-au facut multiple interventii - din partea Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, a Agentiei pentru Protectia Mediului, cat si a Prefecturii Constanta - acest depozit nu exista nici in prezent. Comisariatul Judetean al Garzii Nationale de Mediu va intocmi un raport cu privire la depozitul de DEEE ce trebuie infiintat la nivelul judetului. Conform directivelor europene, unul din obiectivele tinta este de a se colecta 3 kg DEEE / locuitor. Neindeplinirea acestuia duce la declansarea procedurii de infrigement. Avand in vedere prevederile Legii nr. 76/2002 autoritatile publice locale pot folosi forta de munca in vederea amenajarii gropilor ecologice de gunoi, domeniu sensibil mai ales in domeniul rural. Totodata, prefectul a solicitat conducatorilor serviciilor publice deconcentrate sa puna accent pe stabilirea unei relatii adecvate cu cetatenii si informarea permanenta a acestora.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii