Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:18 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a scăpat judecătorul Stoianoglo doi primari pesedişti

ro

20 Jun, 2011 00:00 2685 Marime text
cap_6.jpgMagistraţii Tribunalului Constanţa i-au dat vineri câştig de cauză primăriţei Mariana Mircea în procesul privind referendumul de la Cernavodă. Cine este judecătorul care a pronunţat soluţia favorabilă primăriţei social-democrate? Aceeaşi Andreea Bianca Stoianoglo care l-a scăpat şi pe primarul pesedist al Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac, în procesul privind incompatibilitatea.

Relatam în ediţia de vineri că, potrivit judecătorului Radu Comşa, purtătorul de cuvânt al Secţiei Civile a Tribunalului Constanţa, s-a admis excepţia de nelegalitate a adresei nr. 15039/17.12.2009 emise de prefectul judeţului către primarul oraşului Cernavodă, s-a constatat nelegalitatea acestei adrese şi au fost respinse celelalte cereri de chemare în judecată, cât şi cererile privind cheltuielile de judecată. Prin admiterea excepţiei de nelegalitate a unei adrese, invocată de avocaţii primăriţei din Cernavodă, magistraţii nu au dat câştig de cauză procedurii de convocare a referendumului, pronunţarea fiind favorabilă primăriţei, care a scăpat deocamdată de grija convocării unui referendum pentru demiterea sa. Următorul pas în proces ar putea fi declararea recursului de către prefectul judeţului Constanţa la Curtea de Apel.

Reamintim că pe 21 mai 2009, iniţiatorii referendumului de la Cernavodă au depus la Prefectură peste 4.200 de semnături pentru convocarea procedurii de demitere a primăriţei.

Revenind la soluţia pronunţată vineri de Andreea Stoianoglo, specialiştii susţin că nu există în dreptul administrativ admiterea nelegalităţii pe o adresă, adresa nefiind un act administrativ în sine, ci un instrument premergător unui astfel de act.

Într-o ediţie anterioară relatam că judecătorul Andreea Stoianoglo este vecin cu Sorina Hortolomei Moscu, afaceristă cu state vechi în încrengătura firmelor apropiaţilor lui Mazăre. În ceea ce-l priveşte primarul Mangaliei, Claudiu Tusac, acesta şi-a recăpătat funcţia publică din care fusese demis datorită deciziei judecătorului Stoianoglo, din cadrul Tribunalului Constanţa, care a admis cererea edilului de anulare a ordinului prin care fusese demis.

De precizat că am încercat să o contactăm telefonic pe Andreea Stoianoglo pentru a aflat dacă este o pură coincidenţă faptul că a scăpat doi primari pesedişti de riscul pierderii funcţiei.
La închiderea ediţiei, am reuşit să vorbim cu soţul judecătoarei Andreea Stoianoglo, care, aflând ce ne interesa, a declarat că soţia nu este acasă, dar că, oricum, nu comentează soluţiile din dosare, mai ales în presă. „Judecătorii îşi spun părerea prin soluţiile pe care le dau", ne-a declarat Viorel Stoianoglo.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii