Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia PDL privind alegerile in BPL-uri si OSV-uri (document)

ro

03 May, 2010 03:38 3180 Marime text
cap_6.jpgDemocrat-liberalii numiţi pentru supravegherea alegerilor la nivelul organizaţiilor secţiilor de votare şi ale birourilor permanente locale trebuie să prezinte, până la sfârşitul săptămânii, graficul desfăşurării alegerilor.

Lista cu datele alegerilor trebuie să fie gata până vineri, 7 mai. Această cerinţă a fost trecută în decizia privind organizarea alegerilor interne în PDL Constanţa, pe marginea căreia s-a discutat în cadrul şedinţei Biroului Permanent Judeţean de vineri, în prezenţa Elenei Udrea, decizie care urmează să fie adoptată miercuri. ZIUA de Constanţa a intrat în posesia deciziei pe care v-o prezintă integral în ediţia online.

Articolul 1 precizează faptul că „alegerile preşedinţilor, ale birourilor şi ale delegaţilor pentru Consiliile de Coordonare Locale din cele 507 organizaţii de secţii de votare din judeţ se vor desfăşura în perioada 27 aprilie - 23 mai 2010". Responsabilii de Colegiu, adică preşedinţii sau împuterniciţii/înlocuitorii lor, numiţi de către BPJ, vor verifica respectarea procedurilor privind alegerile în organizaţiile secţiilor de votare şi ale localităţilor. Articolul 3 precizează că „repartizarea membrilor aleşi pe OSV-uri la întrunirile consiliilor de coordonare locale din judeţ se va face în funcţie de rezultatele obţinute la alegerile locale din anul 2008 pentru consiliile locale ale tuturor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ" după următorul algoritm: „Se împarte rezultatul (nr. de voturi) obţinut pe fiecare secţie de votare de PDL la alegerile locale pentru consilieri locali din 2008, la numărul total de voturi obţinut de PDL pe localitate la aceste alegeri, rezultând o valoare procentuală. Pentru fiecare secţie de votare se înmulţeşte această valoare procentuală cu numărul total al membrilor aleşi (...)".

La articolul 4 al Deciziei se precizează, aşa cum s-a stabilit de altfel şi la nivel central, că alegerile pentru Birourile Permanente Locale se vor desfăşura în perioada 24 mai - 13 iunie. Prin această decizie se mai stabileşte: „Candidaţii la funcţia de preşedinte ale tuturor Birourilor Permanente Locale din judeţ au dreptul de a participa la toate şedinţele de alegeri pentru Birourile OSV din unităţile administrativ-teritoriale în care candidează". Normele privind alegerile pentru Birourile Permanente ale Colegiilor şi Biroul Permanent Judeţean vor face obiectul altei decizii.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii